Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Protestno pismo
"EUROPEAN SCHOOOL SPORT FEDERATION" IZVRŠILI UDAR NA DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 01. June 2023. 19:06:05
Bošnjačko-američko nacionalna asocijacija i Bosnjaci.Net uputili su protestno pismo "European School Sport Federation" na čijoj stranici nema zastave države Bosne i Hercegovine, ali je postavljena paradržavna zastava, odnosno manjeg bh. entiteta takozvane "Republike srpske", čije je kompletno ratno rukovodstvo, političko, vojno i policijsko, osuđeno od strane najvećih internacionalnih sudski instanci, na doživotne i višedecenisjke kazne zatvora za genocid i udruženi zločinački poduhvat u Bosni i Hercegovini. Pored navedenog, poražavajuće je da je 'Trebinju od 21. do 27. maja održano prvenstvo za učenike do 18 godina, koje je okupilo 250 djece iz šest zemalja Evrope, a među učesnicima nastupio je tim Republike srpske, koja je predstavljena kao država'. Pismo objavljujemo u cjeosti:

Poštovani,
Mi, državljani Bosne i Hercegovine, okupljeni u Bošnjačko-američkoj nacionalnoj asocijaciji i Bosnjaci.Net, duboko smo povrijeđeni i razočarani da na vašoj službenoj stranici europeanschoolsport.com, u rubrici - Countries, zastavu jednog od entiteta (Republika srpska) koji je dio Bosne i Hercegovine, predstavljen je kao država. To je sramno do bola, da jedna edukativna i sportska institucija daje lažne informacije. To je porazno!!!

Ko god je to uradio za vas i u ime vas, udario je na istinu i državu Bosnu i Hercegovinu. Također, čineći to u ime sviju vas uništio je plemenitu misiju "European school sport", da se mladi natječu u sportu, druže, razvijaju prijateljstva, a ne da ih gušite sa lažima, prekrajajući granice jedne europske države kakva je Bosna i Hercegovina koja ima hiljadugodišnju tradiciju.
Takozvana „Republika srpska” je produkt velikosrpske genocidne politike u periodu 1992 -1995., upravo srpski visoko rangirani ratni predvodnici, politički, vojni i policijski, svi su osuđeni pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu.

Ističemo, na vašoj stranici gdje je glavna mapa Europe i države, postoji zastava Bosne i Hercegovine. Dok ispod, gdje su pojedinačno zastave i imena država, nema zastave Bosne i Hercegovine, ali zato onaj koji ima uticaj na uređivanje stranice je stavio zastavu entiteta “Republika srpska”. To je nedopustivo, to je udar na državu Bosnu i Hercegovinu.

Zahtjevamo od vas da pod hitno postavite zastavu Države Bosne i Hercegovine, te da uklonite zastavu takozvane “Republike srpske”.
Zahtjevamo od vas da uputite javno izvinjenje državi Bosni i Hercevini i njenim građanima, kao i da otkrijete koje to u ime "European school sport", te da javno objavite da ste osobu ili osobe isključili iz rada vaše institucije, piše u pismu koje su potpisali dr. Mersim Ziljkić, predsjednik BANA i Esad Krcić, gl. urednik Bosnjaci.net.

VRHOstali prilozi:
»
Detektor.ba | 15. July 2024 16:49
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif