Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


EKSKURZIJA ZA JETIME U MINHENU
Procitaj komentar

Autor: Damir ef. Babajić
Objavljeno: 22. May 2023. 01:05:59
Nakon realizacije projekta „Dijete djetetu – pomozimo jetimu da završi školu“ a koju su realizirali roditelji djece mekteba Hidaje na čelu sa Alisom Hibić i muallimom dr. Damir ef Babajić, u prethodnim danima realizirana je aktivnost pod nazivom „Ekskurzija za jetime u Minhenu“.

Ekskurzija je realizirana za osam jetima uz pratnju dvije majke, odgajateljice.

Djeca su provela nekoliko dana u Minhenu zajedno sa polaznicima mekteba i njihovim roditeljima. U okviru plana i programa ekskurzije imali su priliku da posjete prostorije džamije Hidaje, Skyline Park, Zoo Hellabrunn, Schloss Schleissheim, grad Minhen, su samo neke znamenitosti koje su obišli, te imali su priliku da se druže sa mektepskom rajom u slobodnim aktivnostima.

Koordinator pomenute aktivnosti bila je Alisa Hibić, predstavnik roditelja polaznika mektepske nastave koji su realizirali projekte, kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo na trudu i zalaganju da ekskurzija protekne u najboljem redu.

Ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se svi projekti vezani za jetime realiziraju, a posebno sportskoj-fudbalskoj sekciji i aktivu žena džemata Hidaje, koji su dali svoj doprinos na polju realizacije pomenute aktivnosti.

Na kraju želim se zahvaliti roditeljima koji su prihvatili jetime da se brinu o njima nekoliko dana, kao i njihovim porodicama, te odgajateljicama na predanom odgoju i obrazovanju jetima.

Suze jetima i porodica gdje su boravili pokazuje da je projekat i više nego uspio.

Naša vodilja je bila: „da su JETIMI pod direktnom zaštitom Allaha, te ko ih rasplače da će Allah njega rasplakati na oba svijeta, a da ko ih razveseli, pomogne, da će Allah njega razveseliti i pomoći na oba svijeta. Koliko je važno samo pomilovati jetima a da ne govorimo o tome da im pomognemo, udovoljimo njihovim potrebama, da spavaju i jedu i piju kod nas, da ih obučemo i obujemo.... To je nas je vodilo...“

Molim Gospodara da obraduje sve one koji su obradovali jetime na bilo koji način, podari im svako dobro oba svijeta, umnogostruči njihov imetak, podari zdravlja i ljepote u životu njima i njihovim najmilijima i još više od toga. Amin!

VRHOstali prilozi:
» TRIBINA "SUVERENITET BOSNE I HERCEGOVINE"
Bošnjaci.Net | 13. June 2024 18:35
» EMIR SULJAGIĆ ODBIO SASLUŠANJE U PU ZVORNIK
Vijesti.ba | 13. June 2024 15:28
Ostali prilozi istog autora:
» MLADI SU PONOS DŽEMATA HIDAJE
08. June 2019 12:18
» ŠTA POSLIJE RAMAZANA?
27. May 2019 20:25
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif