Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


Čestitka uz jubilej Bošnjaci.Net: Mag. Dženeta Halilović, zamjenica Ambasadora Bosne i Hercegovine u Švicarskoj Konfederaciji i Kneževini Lihtenštajn
BUDIMO UJEDINJENI U DOBRU I ČINIMO SVE DA BUDEMO UZOR MA GDJE BILI
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 25. January 2023. 07:01:43
Izuzetno poštovani i uvaženi gospodine Krcić,
Čast mi je i naročito zadovoljstvo da Vama lično čestitam jubilarnu 20. godišnjicu postojanja najčitanijeg web magazina BOŠNJACI.NET i da na ovaj način izrazim svoju veliku zahvalnost Vama i Vašim saradnicima. Dvije decenije nas izuzetno profesionalno, uz posebnan pristup, informirate o dobrim i ponekad manje ugodnim vijestima, događajima, ali i dijelite sa nama divne priloge o našoj bogatoj historiji, vjeri, tradiciji, kulturi, nauci, mladima, sportu, itd. i prepoznajete i empatično nam promovirate sva naša odličja i vrijednosti ukazujući nam ispravan put.

Za mene je web magazin BOŠNJACI.NET od prvog dana mnogo više od svega što možemo na njemu naći i pročitati. To je mjesto gdje svi dnevno po više puta rado “dođemo”, kraće ili duže se zadržavajući, kao u svoju “mirisnu kuću”, pa neka tako i ostane, uz želju da nas bude što više, da smo skupa, da se ni po čemu ne dijelimo, da skupa radimo i budemo zanavijek u vjeri i s vjerom za bolje sutra za sve nas, ujedninjeni, umreženi i pomažući jedni druge.

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sam 30 godina, a trenutno angažirana u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Švicarskoj Konfederaciji i Kneževini Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu. Nadam se da svojim radom pokazujem da predstavljam državu Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način, jer mi je izuzetno stalo do mirne, demokratske i prosperitetne moje jedine domovine - ljepotice u srcu Evrope - jedine zemlje na svijetu u obliku srca, moje i naše Bosne i Hercegovine. Stalo mi je do mira, pravde i prosperiteta u mojoj zemlji, u Evropi i cijelom Svijetu. Doduše, kaže se da uvijek može više i bolje...

A želim da dosanjam “San o mojoj domovini”: da moja Bosna i Hercegovina bude ekonomski jaka, politički snažna, geopolitički važna, država sa najmanjom stopom nezaposlenosti, nultom stopom korupcije, sa najvećom stopom visokoobrazovanih ljudi, sa najboljom infrastrukturom, najboljim zdravstvom, školstvom, naučno-istraživačkim centrima i institutima, najvećim privrednim rastom, razvijenom i rastućom ekonomijom, društvom koje njeguje, razvija i ponosi se svojim jedinstvom različitosti, smatrajući to neprocjenjivim bogatstvom.

Dijelim sa Vama skromnu želju iz mog bosansko-hercegovačkog/sandžačkog srca i duše za sve drage Bošnjakinje i Bošnjake kojima smo jedni drugima sestre i braća i istinski imamo jedni druge u srcu, ma gdje bili širom Dunjaluka, a to je da budemo ujedinjeni u dobru i činimo sve da budemo uzor ma gdje bili, u bilo kojem društvu, pokazujući najboljeg sebe, a promovirajući jedinstvom djelovanja naše vrijednosti uz poštovanje, dijalog i toleranciju života sa svim dobronamjernim ljudima.

Velika mi je želja da BOŠNJACI.NET bude i u budućem vremenu uvijek tako iskrenog i velikog srca za sve Bošnjakinje i Bošnjake, da nas savija oko sebe i ujedinjuje nas u našem djelovanju, našoj beskrajnoj i bezuslovnoj ljubavi i nadi u svjetlije godine ispred nas, ma gdje bili diljem Dunjaluka.

Poštovani gospodine Krcić, ponovo Vam puno HVALA za sve što činite.
Hvala i svim našim prijateljima koji su sa nama i uz nas koji želimo i radimo na tome da imamo bolji i pravedniji Svijet.

Maksuz Vas selamim i želim svako dobro.

Mag. Dženeta Halilović
Savjetnica, Zamjenica Ambasadora Bosne i Hercegovine
u Švicarskoj Konfederaciji i Kneževini Lihtenštajn

VRH


  Dossier: JUBILEJ - 20 GODINA RADA BOŠNJACI.NET
» BOŠNJACI.NET JE POPUT DRINE, BILJEŽI I PAMTI NAJDRAMATIČNIJI PERIOD POVIJESTI BOSNE I BOŠNJAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26.01.2023 15:12
» UZ 20 GODINA BOŠNJACI.NET: PORUKA BOŠNJACIMA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 25.01.2023 06:50
» DVADESET GODINA WEB-MAGAZINA BOŠNJACI.NET - DVIJE DECENIJE BORBE ZA ISTINU
Božidar Proročić, književnik i publicista | 25.01.2023 06:34
» SRETAN TI ROĐENDAN, BOŠNJAČE MOJ MILI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 25.01.2023 06:30
» BOŠNJAK BOŠNJACIMA
Said Šteta, književnik i novinar | 25.01.2023 05:39
» UZ DVADESET GODINA WEB MAGAZINA BOŠNJACI. NET
Mehmed Meša Delić | 25.01.2023 05:03
» JUBILEJ – 20 GODINA RADA BOŠNJACI.NET
Esad Krcić | 25.01.2023 03:48

Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif