Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


HAJMO SE MI PREBROJITI ZA SVAKI SLUČAJ
Procitaj komentar

Autor: Muhamed Mahmutović
Objavljeno: 24. January 2023. 12:01:48
Sjećate li se agonije s popisom 2013 godine, kad je prvo bilo povuci potegni hoće li biti popisa, pa šta sve treba popisati i na kraju najteže, hoće li se objaviti rezultati, jer je popis pokazao da Bošnjaka ima preko pedeset posto u državi BiH i da po svim međunarodnim zakonima i normama treba Bosna i Hercegovina biti nacionalna država Bošnjaka i ostalih koji u njoj žive.

Na tom popisu su ahmaci koji predstavljaju Bošnjake, pristali na nešto što nema ni u crtanim filmovima, a to je “entitetsko državljanstvo”. To je isto kao da bi bila rubrika za “opštinsko državljanstvo”, jer entitet ne može biti država i imati svoje državljane, to je i jezički rogobatno, ne kažem ti šta drugo!

Na tom popisu su obavještajne službe iz Udruženog zločinačkog poduhvata učinile sve da se što više Bošnjaka izjasne kao muslimani, jugosloveni, bosnaci i ostali, tako da bi bez toga broj Bošnjaka bio oko 60% procenata, ali neprijatelji BiH nisu mogli progutati knedlu, pa su udruženim snagama pokušali izbrisati barem još 200 hiljada Bošnjaka, kako bi procenat bio ispod 50%!

Da se razumjemo, Bošnjaci jesu i muslimani i bosanci, i ostali, a mogu biti i oni koji su bosanski pravoslavci ili bosanski katolici, stvar je izbora i osjećaja. Svaki čovjek ima više identiteta. Ali, ako se na popisu ne izjasniš kao Bošnjak, ti nisi politički faktor i ne možeš utjecati na uređenje tvoje domovine kroz političko djelovanje i raspodjelu pozicija u vlasti! Nije problem biti musliman u, recimo, u SAD, pa ni u EU, jer si neka vjerska skupina koja se ništa ne pita. U Parizu ima više muslimana nego u cijeloj BiH i niko ih ne dira, ali se oni ne pitaju ništa. Zato su Bošnjaci, kao dominantno muslimani problem, jer imaju svoju državu koja bi mogla ući u EU i pitati se nešto, e to bi već mogao biti problem, zato je svima cilj da Bošnjaka bude što manje, a država da bude svačija više nego njihova!

Ovaj osvrt počeo sam pisati s namjerom da skrenem pažnju na indolentnost političara koji su zauzeli pozicije u vlasti kao Bošnjaci, a nigdje i ne spominju novi Popis stanovništva, koji bi trebao da se održi 2023 godine i koji bi pokazao da je procenat Bošnjaka u BiH još mnogo veći nego na prošlom popisu.


Na ovom popisu će se pokazati da članovi UZP koje predvodi HDZ spadaju u nacionalnu manjinu u BiH i da ih nema ni deset procenata.

Njihov kardinal Vukšić je zabrinuto prebrojavao Bošnjake u sred Vatikana i to je prošlo neopaženo, a taj novi popis će potvrditi da je itekako u pravu. I pravoslavce Dodik i Irinej prebrojavaju stalno, samo to pitanje ne smije spomenuti naš Rejsulema ili neki bošnjački političar. Samo što Vukšić nije u pravu da su Bošnjaci krivi što se njegovo stado iseljava, najveći krivac za to je hrvatska politika i hrvatski pasoš, koji su dobili svi što su se izjasnili kao Hrvati. To je bio mudar politički potez tad, kad su bili još jaki apetiti za pravljenje velike Hrvatske, ali se ispostavilo to pogubno za njih u Bosni i Hercegovini, jer su s lahkoćom nalazili posao u inostranstvu. Slična situacija je i sa Dodikovim bosanskim pravoslavcima, koji imaju pravo na pasoš Srbije, tako su zajednički(politika Srbije i Hrvatske) mislili uništiti Bošnjake, ali je ispalo obrnuto. Bošnjaci nemaju rezrvne domovine ni pasoša i nije ima preostalo drugo nego da se bore za Bosnu i Hercegovinu i da ostaju na svom topraku.

Da je hrvatska politika pogubna za Hrvate najbolje ilustruje i podatak o broju iseljenih iz Hrvatske. Nije valjda da ih i od tamo Bošnjaci istjeruju, da su ugroženi, majorizirani i da imaju ostale nebulozne razloge zbog kojih to pravdaju u BiH!

Dakle, pitanje Popisa 2023 je pitanje svih pitanja(!), što se tiče mnogih stvari, a najvažnije pitanje Izbornog zakona i Ustava, koje UZP hoće da obavi prije toga i zabetonira etničku podjelu vlasti, po principu svakom trećina, a njima malo više da se ne osjećaju ugroženi.

Znaju oni dobro šta će popis pokazati, zato su u velikoj žurbi, a Bošnjaci i njihovi predstavnici se još uvjek bakću oko hašlama i njiva na kojima rastu.

Zato bih na kraju molio sve one koji mogu utjecati na ovo pitanje da djelujete u tom pravcu, a sve vas koji imate takve osobe u prijateljima da im ovo podijelite!

P.S. (Kad su u Prijedoru članovi UZP zauzeli sve strateške objekte i kvote, pa kopali masovne grobnice i ograđivali žicom logore, pitao sam jednog bivšeg logoraša, šta su tad radili Bošnjaci – čekali da dospiju hašlame, reče on! Eto, kako tad tako i danas)

VRHOstali prilozi:
» SRETAN VAM DAN BOŠNJAKA CRNE GORE, DRAGA BRAĆO!!!
Božidar Proročić | 22. March 2023 17:26
» SUDBINSKA PITANJA ZA BOŠNJAKINJE I BOŠNJAKE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. March 2023 19:27
» MIŠO SMAJLOVIĆ, ČOVJEK PRIJE SVEGA
Sead Zubanović | 19. March 2023 12:19
» NI NACIJA NI GRAĐANI?
Dr. Harun Hadžić | 17. March 2023 13:57
» ANESTEZIRANJE VJEROM
Edin Zećirović | 17. March 2023 13:34
» BORBA ZA UKRAJINU JE BORBA ZA EVROPU BEZ FAŠIZMA I GENOCIDA
Božidar Proročić | 17. March 2023 12:53
» NEMA ODMORA DOK TRAJE ODBRANA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. March 2023 15:10
» BUDUĆNOST ME SAVJETUJE DA POŽURIM
Suad Bešlić | 09. March 2023 15:18
» HRVATSKO KUHANJE ANEKSIJE BOSNE I HERCEGOVINE U VITEZU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. March 2023 14:54
» REIS KAVAZOVIĆ JE DOMOLJUB I NA NJEGOVOJ SAM STRANI!
Gradimir Gojer | 07. March 2023 20:50
» ISKRENA PODRŠKA POŠTOVANOM REISU HUSEINU EF. KAVAZOVIĆU!
Mr. Milan Jovičić | 07. March 2023 17:23
» POTRAGA ZA LJEPOTOM
Dr. sc. Ibrahim Kajan | 06. March 2023 18:22
» VOJIN TROJANSKI
Said Šteta | 06. March 2023 17:44
» NEK’ VISI REJSULEMA, HUSEIN-EF. KAVAZOVIĆ
Muhamed Mahmutović | 06. March 2023 15:42
Ostali prilozi istog autora:
» IZVINJENJE DŽELATU SVOM
04. February 2023 20:42
» PLJUVAONICE LATIĆ FILIPA
27. March 2022 17:17
» HRANI PSA DA TE UGRIZE
11. August 2021 08:39
» HRANI PSA DA TE UGRIZE
07. May 2021 19:03
fastvee.gif
banner ago.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif