Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Izbori


HUSEINE HODŽIĆU, NE PLJUJ U LICE POKRETA ZA DRŽAVU, NAŠIH POVRATNIKA I NAŠE SESTRE BEGIJE SMAJIĆ
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 13. September 2022. 17:09:20
Kandidat na predstojećim izborima Pokreta za državu za NS manjeg bh. entiteta Halid Čustović reagirao je na istupe Huseina Hodžića, koji je također sa liste iste koalicije, kojeg je pozvao "da se skine sa srpske televizije i da se vrati načelima Pokreta za državu". U nastavku reagiranje objavljujemo u cjelosti:

- Vrlo ružno je nositelj liste Pokreta za državu u izbornoj jedinici 9. - Husein Hodžić ispred Stranke za BiH – cinkao vlastitu koaliciju na trebinjskoj (srpskoj Herceg televiziji). Srpski mediji jedva su dočekali da mogu pustiti vijest „Problemi u koaliciji Pokret za državu“. Upozoravam da se ovakvim nastupima kod naših povratnika stvara atmosfera „da se Bošnjaci opet svađaju“ i da ih se obeshrabruje da izađu i glasaju te da se naše ionako male šanse u izbornoj jedinici 9. svedu na NULU. Posebno me je zaboljelo da naš nositelj liste udri po vlastitoj listi koju Herceg TV donosi uz vijesti; Dodik poručuje da mu je cilj „mir, razvoj i napredak srpske“, a kako je u svim hramovima SPC danas na redu „molitva za očuvanje porodice i braka u srpskom narodu“.

Husein Hodžić, donedavno efendija u Herceg Novom, treba da kao nositelj liste čuva „brak i porodicu“ Pokreta za državu u izbornoj jedinici 9, da svoj zdrav razum usmjeri u načela probosanske politike Pokreta za državu, a ne da je cinka onima s kojima je u Crnoj Gori sklapao neprirodne „brakove“ i podržavao ih na litijama i na taj način doprinosio uništavanju suvereniteta države Crne Gore, suprotno stavovima oficijelne bošnjačke politike u Crnoj Gori.

I zato pozivam Huseina Hodžića da se skine sa srpske televizije i da se vrati načelima Pokreta za državu kojemu nosi listu u izbornoj jedinici 9. Inače bit ćemo prisiljeni da zaključimo da svojim istupima u ime velikosrpske politike pljuje u lica svoje nacionalne braće, u lica povratnika i u lice naše sestre Begije Smajić.


Ako misli čuvati takav brak sa Srbima, ako misli „čuvati“ suverenitet Bosne i Hercegovine kao što je sa svojim bliskim jaranom Amfilohijem „čuvao“ suverenitet Crne Gore, neka zna da mi Bošnjaci ne organizujemo litije, a da naše efendije nisu popovi. Nama ne treba da se po srpskim medijima u Hercegovini šire vijesti kakve su 2020. godine dolazile iz Crne Gore. Podsjećam na jednu od njih: „Nekadašnji trebinjski imam efendija Husein Hodžić podržao srpske vjernike u odbrani svetinja“.
A što se tiče njegovog neobraćanja u Trebinju, odnosno navodne zabrane da se obraća u Trebinju, zbog čega se i tužio srpskim medijima, nisam tačno upoznat zašto nije pozvan da se obrati. Koliko sam vidio niko mu to nije zabranio, imao je slobodu da se obrati.

Međutim, moglo se čuti među narodom da je dobro da nije jer bi neki naši Trebinjci iz revolta prekinuli skup. U Trebinju se još uvijek, naime, nisu zaboravili njegovi „aferimi“ i detalji „slikica“ koje su kružile po privatnim džematskim telefonima i društvenim mrežama i srećom po njega nisu izašli u medijima. Zbog kršenja moralnog kodeksa časne imamske funkcije, zbog preslobodnog ponašanja i sličnih radinosti zbog njega je u Rijasetu s pravom pokrenut disciplinski postupak pa je utočište našao u Crnoj Gori te čak nastupao i govorio na političkim skupovima - litijama koje je SPC organizovala protiveći se zakonu koji je donijela crnogorska vlast krajem 2019.

I zato pozivam Huseina Hodžića da se skine sa srpske televizije i da se vrati načelima Pokreta za državu kojemu nosi listu u izbornoj jedinici 9. Inače bit ćemo prisiljeni da zaključimo da svojim istupima u ime velikosrpske politike pljuje u lica svoje nacionalne braće, u lica povratnika i u lice naše sestre Begije Smajić. Da, nisam uzalud spomenuo ovu heroinu iz Srebrenice koja je zaštitno lice Stranke za BiH u manjem entitetu. Zbog nje, zbog same pomisli da je u istoj stranci sa Huseinom, ja ću iz poštovanja ovdje stati. A imao bih još svašta za reći. Itekako, napisao je Halid Čustović.

VRHOstali prilozi:
» POZNAT RASPORED MANDATA ZA SKUPŠTINE KANTONA U FEDERACIJI BIH
Anadolu Agency (AA) | 23. October 2022 12:56
Ostali prilozi istog autora:
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif