Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


HEJ, SLOVENI, JESTEL' ŽIVI DOK VAS SENAD (AVNOJ) PEĆANIN TIMARI
Procitaj komentar
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 06. May 2022. 00:05:14
DR. MUSTAFA CERIĆ: U ovom svom agresivnom samointervjuu, Senad – „Avnoj“ Pećanin je pobrojao sve ljude (političare) u Sarajevu, koje ne voli, koji ga nerviraju zato što idu u džamiju, zato što vjeruju, zato što nisu nevjernici kao on, zato što su intelektualno, moralno i politički podkapacitirani ili imaju opasnu, skrivenu agendu, koja vodi Bosnu i Hercegovinu u nestanak, u definitivnu etničku podjelu sa stvaranjem minijaturne muslimanije.
U Sarajevo su uvijek dolazili ljudi iz raznih krajeva Balkana sa dobrim i lošim namjerama. Neki su se vraćali tamo odakle su došli. Neki su, pak, ostajali ovdje – trajno. Da prate šta misle, šta govore, šta jedu, šta piju i šta oblače Dobri Bošnjani. Jer oduvijek su smatrani hereticima i vjerski i moralno i politički. Pa ih je zato oduvijek trebalo držati na oku. Kako nekad, tako i sad.

Heretici su bili zato što su imali, a i danas imaju, svoj vlastiti vjerski pogled na svijet, koji se nije dopadao, a ni danas se ne dopada, njihovim susjedima ni s lijeva ni s desna. Ima nešto što ne jedu i ne piju iz vjerskih razloga. Ima nešto što ne vole da govore. Šute. Time ih se markira, kao heretike.

Imali su, a i danas imaju, Dobri Bošnjani, svoj poseban moralni pisani i nepisani kod, koji, onako iz čiste ljubomore, smeta njihovim susjedima. Merhametli su na vlastitu štetu. Ne vole kibur ni kod svojih i kod tuđih ljudi.

Politički su heretici ako se ne priklone ovoj ili onoj strani na vlastitu bosansku štetu. Jal' su Hrvati, jal' su Srbi, jal' nisu niko i ništa – neopredijeljeni. A ako su neko i nešto, onda su Bošnjaci/Bosanaci što može biti jednako da su „heretici“.

Hele neise, ima jedan, koji je došao u Sarajevo iz Bijelog Polja – Monte Negro za stalno sa tajnim i javnim zadatkom da prati šta misle i govore, šta jedu i piju, šta oblače i s kim se druže duhovne i političke vođe u Bošnjaka.

Zove se Senad, loco „Avnoj“, Pećanin, koji tačno zna koga voli a koga mrzi iz dna duše i srca. Voli pisca Ristu Ratkovića iz Bijelog Polja i nastavnicu engleskog Cicu Golubović.

A mrzi Aliju i Bakira Izretbegovića te bivšeg i sadašnjeg reisa. Malo više bivšeg nego sadašnjeg, ali tu su obojica, koji mu užasno smetaju.

Aliju mrzi zato što je tražio od njega da mu pošalje pitanja prije intervjua za tjednik „Dani“, koji je uređivao i često potpisivao tuđe priloge u njemu kako bi izgledao pametan i inteligentan. Pravio je, Senad – „Avnoj“, i fiktivne intervjue sa ličnostima, koje su odbijale da s njim razgovaraju iz moralnih i higijenskih razloga.

Senad Bakira mrzi zato što je Alijin sin i zato što ga ne drži na tezgi poput njegovog mu pobratima Mila Đukanovića, koji Senada tovi i goji zato što ga hvali i slavi. Jer, Senad (ne)zna da je Mile Đukanović šef svim klanovima u Crnoj Gori. O tome je pisao francuski Le Monde: „Đukanović je šef. Svi crnogorski klanovi imaju istog poslodavca – predsjednika zemlje“. Pakosno je to od Le Monde da dira nedodirljivog Mila Đukanovića, kojemu je Senad – „Avnoj“ otišao na noge da ga brani na TV „Hej, Sloveni“. Za pare, naravno.

Na drugoj strani, Senad – „Avnoj“ zna da u Sarajevu „prvi safovi u našim džamijama i uvaženi gosti ramazanskih i bajramskih programa televizije Hayat bi nabrali stotine godina zatvora zbog kriminala…“ Pa nastavlja, mada ga niko ne pita jer nikoga ne zanima u šta (ne)vjeruje jedan propali bjelopoljski advokat i novinar iz Monte Negra: „nisam vjernik… al' se osjećam sto puta većim muslimanom i od reisa.“

Inače, Senad – „Avnoj“ Pećanin ima taj običaj da sam sa sobom razgovara u vidu intervjua, kao što je ovaj, kojeg mu objavljuje „Slobodna Bosna“ uz pasivno prisustvo novinara Dine Bajramovića.

Otvori link ovdje.

U ovom svom agresivnom samointervjuu, Senad – „Avnoj“ Pećanin je pobrojao sve ljude (političare) u Sarajevu, koje ne voli, koji ga nerviraju zato što idu u džamiju, zato što vjeruju, zato što nisu nevjernici kao on, zato što su intelektualno, moralno i politički podkapacitirani ili imaju opasnu, skrivenu agendu, koja vodi Bosnu i Hercegovinu u nestanak, u definitivnu etničku podjelu sa stvaranjem minijaturne muslimanije.

Nisu ovo ni misli ni riječi Radovana Karadžića. Ovo su riječi Bjelopoljca Senada – „Avnoja“ Pećanina, koji liči na Nevenku Tromp, koja širi fesad po Sarajevo o tome da u Bošnjaka niko i ništa ne valja te da su sami Bošnjaci krivi što im se dogodio genocid, poput Ukrajinaca, koji sami sebe ubijaju.

Slijedom te Karadžićeve logike o „nestanku muslimanskog naroda“, podignuta je po treći put optužnica protiv deset bosanskih branitelja, koji su se usudili stati na put JNA da izvrši državni udar. Danas (petoga maja) je obilježeno stradanje djece Sarajeva. Cvijeće-polagači su govorili u šiframa da se ne bi zamjerili srpskim snajperistima, minobacačlijama i granatčijama, koji su ubili 11000 sarajevskih civila i 1601 sarajevsko dijete.

Sjećam se jednog nastupa Senada – „Avnoja“ Pećanina na beogradskoj televiziji odmah nakon rata, gdje se ulizivao srbijanskim sugovornicima do besvijesti na način audicije Željka Ninčića: „primi me, primi me, primi me“ ovdje, jer tamo "duhovni lider" Bošnjaka traži - zabranu svinjentine.

Nažalost, nisu ga primili u Beogradu zato što mu je zadano da nastavi širit fesad u Sarajevu.

No, primili su ga u Monte Negru!

„Hej, Sloveni, jestel' živi“?

VRHOstali prilozi:
» NEKA NAMA NAŠIH KOMŠIJA
Dr. Mesud A. Ramić | 06. July 2022 16:06
» TEMELJNI UGOVOR POLITIČKA PREVARA NEGATORA DRŽAVE CRNE GORE
Božidar Proročić | 06. July 2022 13:27
» EVROPSKA UNIJA KOD OČIJU SLIJEPA
Zijad Bećirević | 05. July 2022 21:05
» TUŽNO SRPSKO PITANJE IZDAJE U MOSTARU!
Mr. Milan Jovičić | 05. July 2022 03:00
» MOJA AMERIKA
Fatmir S. Bači | 04. July 2022 20:30
» GOLGOTA PRIJEDORSKIH JEVREJA I BOŠNJAKA
Samir Hadzalić | 02. July 2022 18:42
» UKRAJINA PODNOSI HEROJSKU ŽRTVU NA OLTARU EVROPE
Božidar Proročić | 02. July 2022 16:21
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2022 15:46
» UKRAJINA I PUTINOVE MRAČNE TERITORIJALNE AMBICIJE
Božidar Proročić | 29. June 2022 13:03
» DENIS BEĆIROVIĆ RADI DODIKA I FOTELJE ŽRTVOVAVO BOŠNJAKE I DRŽAVU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 28. June 2022 17:53
» NI MALO SE NE ŠALIM!
Hazbija Kalač | 28. June 2022 13:45
» BUDIMO SPREMNI ZA OKTOBAR, JER NAM JE TO JEDINI SPAS!
Mr. Milan Jovičić | 27. June 2022 02:22
» OD ZABRANJENE NACIJE DO CIVILNOG ILI GRAĐANSKOG NACIONALIZMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. June 2022 22:33
» ČEKA LI BIH KANDIDATSKI STATUS?
Dr. Adamir Jerković | 23. June 2022 19:27
» SLUČAJ KARAĐUZOVIĆ
Šemso Agović | 23. June 2022 19:15
» MILOMIRKA MILA MELANK IZ „NJIHOVE STRANKE“ IMA PRAVO: „EZAN ČISTI NEČISTU LJUDSKU DUŠU“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. June 2022 14:38
Ostali prilozi istog autora:
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
01. July 2022 15:46
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif