Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Sport
ZIJAD ŠVRAKIĆ: NA KAMPU U ANTALIJI MNOGOBROJNI SKAUTI IMALI SU ŠTA VIDJETI
Procitaj komentar

Autor: Namik Alimajstorović, BHDInfodesk
Objavljeno: 21. January 2022. 16:01:09
Zijad Švrakić


U organizaciji US Soccer Education iz Denvera prije dvije sedmice u turskom gradu Antaliji uspješno je okončan zimski BALKAN SOCCER CAMP. Tokom sedmodnevnog kampa talentovani dječaci, njih 34 iz Amerike, Kanade, Engleske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine imali su odlične uslove za rad, na sportskim terenima hotela Titanik.

U Antaliji, s fudbalerima je radio stručni tim US Soccer Educationa, sportski direktor Murat Alibašić i trener Erick French iz Amerike, Omer Joldić, trener juniora FK Željezničar, Admir Hasančić, trener kadeta i skaut u FK Sarajevo, Semjon Milošević trener, skaut i menadžer, potom trener i izuzetno uspješni skaut i fudbalski menadžer za Skandinaviju Bugarsku i Tursku Toncho (Toni) Stephanov.
Supervizor kampa bio je legendarni fudbaler i trener Zijad Švrakić koji je imao izvanrednu karijeru u Bosni i Hercegovini, Turskoj i nizu arapskih zemalja te smo ga zamolili da za medijsku agenciju BHDINFODESK da svoje viđenje ove sportske manifestacije:


Zijad Švrakić i Lamina Diarra
"Najprije, želio bih se zahvaliti organizatorima, Muratu Alibašiću i Ericu Frenchu, i Namiku Alimajstoroviću, zatim i igračima, njihovim roditeljima, trenerima i na koncu Samiru Kaltaku i našim turskim domaćinima. Kamp je još jednom pokazao da naša djeca u dijaspori posjeduju talenat, i da uz stručan i kvalitetan rad mogu ostvariti uspješnu fudbalsku karijeru. Uslovi za rad bili su fantastični što je pomoglo našim odličnim trenerima, Joldiću i Hasančiću te njihovim pomoćnicima Semjonu Miloševiću i Toniju Stephanovu da na kvalitetan način pripreme igrače za utakmice na kojima su oni pokazali zaista zavidan kvalitet. Imali smo dvije takmičarske ekipe U 17 i U 19. Meni lično obje ekipe su pokazale zavidan nivo. S obzirom na pauzu fizički nisu bili 100 posto spremni a dosta njih mora još raditi na tehničko-taktičkoj obučenosti. Sve navedeno ukazuje da potencijala ima ali isto tako da se i dalje trebaju vrijedno raditi na otklanjanju nedostataka.”

Na utakmicama koje su odigrane na kampu Antaliji prisustvovalo je dosta skauta, dali su imali sta vidjeti?

“Naravno, posebno moram naglasiti da je u obje ekipe bilo igrača koji su skrenuli pažnju na sebe, odnosno skauti iz Antalije, Izmira i Trabzona u svoje dokumente su upisali nekolicinu momaka. Tako je u bilježnici sportskog direktora Antalyaspora Sedata Karabuka i trenera omladinskih selekcija Lamine Diarre, velikim slovima osatlo upisano ime Kenana Salkanovića jednog izuzetno talentovanog momka iz Amerike. Osim toga, akademija FK Sarajevo na dodatnu probu pozvala učesnike kampa Ensara Hadžića, talentovanog fudbalera iz Žepča i Merima Husanovica iz Amerike. FC Milbertshofen iz Münchena vec je isprobao i potpisao ugovor sa mladim Damirom Hadzicem iz Italije, izuzetno talentovani četrnaestogodišnji Damir Šečić iz Amerike početkom februara putuje na probu u redove ovog kluba”, naglasio je supervizor Zijad Švrakić i za kraj dodao:

“Pored toga želim također istaći da uz predan i visoko kvalitetan rad, kamp je poslužio i za prelijepo druženje svih učesnika pa stoga želim da se još jedanput zahvalim roditeljima koji su omogućili djeci da budu učesnici ovog kampa. Nadalje, želim istaći da su nama svima bili od velike pomoći duž trajanja manifestacije te slobodno mogu reći da smo skupa proveli zaista predivno vrijeme. Nadam se našem skorijem, novom druženju, treninzima i utakmicama.“

Samir Kaltak, Toncho Toni Stephanov, Omer Joldić, Admir Hasančić, Zijad Švrakić, Semjon Milošević, Erick French

VRHOstali prilozi:
» MEMORIJALNI TURNIR „MUFTIJA MUAMER-EF. ZUKORLIĆ“
Bošnjaci.Net | 26. September 2023 20:06
» ZA GODIŠNJICU DJELOVANJA KARATE KLUBA „MOSTAR“
Mr. Milan Jovičić | 23. September 2023 14:56
» LANA PUDAR U FINALU NA 200 METARA DELFIN
Anadolu Agency (AA) | 26. July 2023 20:10
» ŠAHOVSKI SPEKTAKL IVANOVIĆA I DRAŠKOVIĆA
Božidar Proročić | 16. July 2023 13:00
» KLJUČANKA ZEJNA KRANTIĆ PRVAKINJA SVIJETA
Namik Alimajstorović, BHDInfodesk | 28. March 2023 15:40
» OZIL JE BIO JEDAN OD NAJBOLJIH FUDBALERA SVIJETA
Anadolu Agency (AA) | 22. March 2023 22:46
» ČUVAJU TRADICIJU BOSNE I ZAVIČAJA
Ferhat Korajac | 11. February 2023 14:45
Ostali prilozi istog autora:
» “HAMAJLIJA ZA BOSANSKU KUĆU”
21. November 2022 18:07
» PRAVNA BITKA ZA MAČKU BRANDY
08. November 2020 15:57
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif