Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

NEPOSREDNE SANKCIJE SADA ILI NIKADA
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 11. December 2021. 16:12:40


Šta još pisati o ovim zločincima, ako je već sve rečeno?
Očiti je primjer i događaj neposrednog udara na državu.
Na sjednici skupštine RS-a u Banja Luci, 10. nov.2021 godine, poslanici su usvojili zaključke o prenosu sa državnog nivoa na entitet, nadležnosti s pravosudnim institucijama, odbranom i sigurnosti i indirektnim porezima.

Usvojena je i dekleracija o ustavnim principima?

Njihovi likovi, slike, mural i graffiti crno ispisani, upravo ukazuju na njihovu crnu sudbinu.
Niko ih ne može oprati, niti prefarbati, a još manje ukloniti, u bjelosvjetskoj fašisiodnoj i nacionalističkoj vlasti u sredinama u kojoj se i pojavljuju.
Kako to kažu naši mudri starci: “Neće kruška dalje ispod kruške“!

Tako su se i oni odgojili i nadojili na pogubnoj agresorskoj ideološkoj matrici njihovih idola i stvoritelja, od Slobodana Miloševića i memoranduma Dobrice Ćosića i njihove SANU, do genocidnih izvršioca sa ratnim zločincem Ratkom Mladićem i mirnodopskim državnim uzurpatorom, rušiteljem i zločincem Miloradom Dodikom.

Zar nisu postojeći murali zločinca Ratka Mladića usred grada Beograda istinska slika i prilika, fašisoidne vladavine nacionalističkih velikosrpskih istomišljenika i sljedbenika od Draže Mihajlovića do njihovih ratnih zločinaca i genocidaša, sa “poput bibera po pilavu“ cinično nasmješenog i slatko riječivog njihovog Vučka i mnogih vučića.

Uz blagoslove i naklonost SPC i njhovih vjerskih vjerodostojnika, od patrijahra do vladika i popova, koji su inače sa svetom vodicom“ zalijevali i ubice njihove, koji su odlazile na stratišta i vršila ubojstva i užasne zločine nad nedužnim žrtvama.

Dok se njihov đeneral Ratko Mladić, sa crvenom partijskom knjižicom prikrivao i skrivao u redovima Titovih akademaca JNA, dotle se njihov “kameleon“ i švercer sa beogradskih ulica, ovdašnji despot, diktator, guslar i svinjogojaca iz Laktaša, osjećao blagougodno u njihovoj genocidnoj tvorevini, sa cjelovitom i potpunom transformacijom u liku i nedjelima njegovih izvršilaca .

Zato, danas tako javno i gromoglasno “urliče“ poput svinje sa govornice njihovog skupštinskog zasjedanja u Banja Luci, kao tvorac i inicijator i konačnog rušenja i Dejtona i države Bosne i Hercegovine.


Njihovi zahtjevi i zaključci formulisani u pet tačaka dnevnoga reda, po sadržaju sada nisu bitna, ali sve to zajedno ukazuje na našu najveću “zaraznu klicu“ sa najvećom epidemijom, većom od “Covida-19“.

“Dakle, stvari su više nego jasne: nakon što je danas u Banja Luci izvršen klasični državni udar, ne nazire se (osim onog Komšićevog, djelimično) pravi odgovor niti iz Sarajeva niti iz Brisela, Washingtona… što samo daje vjetar u leđa pobunjeniku Dodiku da nastavi putem konačnog ubijanja države Bosne i Hercegovine. Za tako nešto je do sada, naprimjer, imao poluslužbenu podršku iz Beograda, a danas je dobio i službenu od predsjednika Narodne skupštine Srbije Ivice Dačića, znači od same Srbije. Kada znamo šta o nama misli režim u Zagrebu i kako djeluje prema našoj zemlji i kada na to sve dodamo nekakve Eskobare, Palmere, Sattlere i ine bjelosvjetske trećerazredne, uglavnom iskorumpirane i indoktrinirane diplomate koji mjesecma unazad rovare po našoj zemlji pritiskajući relevantne i irelevantne političke subjekte na etničku podjelu, pozicioniranje i neadekvatno djelovanje Brisela, Washingtona i nekih drugih centara moći, onda šta možemo drugo očekivati osim crnog scenarija i u nastavku, do posljednheg eksera u tabut Bosne i Hercegovine kao jedinstvene i suverene države. I na kraju, u svakoj drugoj ozbiljnoj državi na ovakve izazove kao što je državni udar parlamenti bi zasjedali danonoćno i reagirali prema svijetu i domaćoj javnosti, ali toga u Bosni nema – Parlament ionako ne radi, čak ni u kriznim vremenima kakvo je ovo” /završen citat sa portala, gospodina Bedrudina Gušića/.

Svakako je ovaj prenos nadležnosti s BiH na RS čin udara na ustavopravni poredak, te zaslužuje hitno i direktno reagovanje svih nadležnih institucija države, prije svih Tužilaštva i međunarodne zajednice putem OHR-a.

Nažalost, Koliko znamo i pamtimo do današnjeg dana imali smo u funkciji OHR-a čovjeka sa istinskim pravim “ljudskim mudima“, koji je uvijek hrabro i pravovremeno djelovao u ovakvim i sličnim slučajevima, bio je to gospodin Pedy Ešdaun.

Ovi događaji prestavljaju i rezultat ili sliku i nemoći adekvatnih institucija države, da sa avnturama i političkog slijepila režima SNSD-a i Milorada Dodika sa sardnicima, kao prestavu široj javnosti, cjelovita sjednica prestavlja po svome sadržaju i zaključcima koje su usvojili, udar na Ustav države i njegovo kršenje, kao i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Sasvim je normalno očekivati da se ovo sve pod hitno osujeti, a neposredni akteri, inicijatori i učesnici svih ovih događanja da se rigorozno podvrgnu zakonskim mjerama našeg državnog pravosudnog sistema.

Kako to kaže i predsjednik stranke SBB-a, gospodin Fahrudin Radončić;
“Bez obzira na sve navedeno, poručujemo i Dodiku, ali i svim faktorima koji su spremni raditi na destabilizaciji naše zemlje, da je Bosna i Hercegovina država koja postoji hiljadu godina i da će kao takva, u međunarodno priznatim granicama s tri konstitutivna Naroda i svojim građanima, nastaviti postojati.

Jalovi pokušaji urušavanja BiH u NSRS doživjet će propast, ali, na žalost građana entiteta RS i svih u BiH,ostavit će velike ekonomske posljedice“. /završen citat F.R./
Neshvatljive su pričice, kao male dječije laže, da se neke sankcije pripremaju prema ovakvim uzurpatorima i akterima, urušavanja i države i njenoga Sistema, od strane nekih uticajnih međunarodnih faktora.

U svakome slučaju očekivanja su građana jako velika, prije svega od Amerike i nekih Evropskih zemalja Njemačke, Engleske, Francuske idr. Da se neposredno očituju sa svojim sankcijama.
Prije svih neophodno je Miloradu Dodiku i nekim njegovim saradnicima, pod hitno potrebno zabraniti svako političko djelovanje u ovoj nam državi, a o kriminalno stečenoj imovini sasvim normalno da se oduzme.

Spisak ovih “krtica“ i rušitelja je pozamašan, zato je i nužno otpočeti sa kandidatima iz nacionalističkih, vladajućih i njihovih koalicionih partnera, činiti ovo pospremanje, recimo kod SNSD-a, HDZ-a i SDA.

Naši građani to veoma dobro znaju, koje su to “krtice“ po imenu i prezimenu, koje je nužno pod hitno otstraniti iz društveno-političkog djelovanja u našem sistemu vlasti.Ostali prilozi:
» SREBRENICA JE KRŠĆANSKI GENOCID NAD MUSLIMANIMA!
Emin Marić | 18. January 2022 00:04
» ISTINITO - ZA SANJU VLAISAVLJEVIĆ
Mr. Milan Jovičić | 10. January 2022 02:05
» CRNI DAN - DEVETI JANUAR
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. January 2022 14:03
» DR. CERIĆ PORUČIO ČAVARI: JA SAM BOSANSKI UNITARISTA!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. January 2022 14:36
» VRIJEME BOSANSKOG POLITIČKOG I DRŽAVOTVORNOG UNITARIZMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. January 2022 15:16
» UDRUŽENI VELIKODRŽAVNI SRPSKO-HRVATSKI MEGAFON
Esad Krcić | 29. December 2021 13:59
» KOJI JE PLAN IGRE MILORADA DODIKA?
Dr. Hamza Karčić | 25. December 2021 15:51
» POŠALJIMO NANU FATU NA HADŽ!
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 15. December 2021 14:22
» PODRŠKA DRŽAVNOM JEDINSTVU BOSNE I HERCEGOVINE!
Ćerim Bajrami | 11. December 2021 19:15
» NEPOSREDNE SANKCIJE SADA ILI NIKADA
Mr. Milan Jovičić | 11. December 2021 16:39
» BLAJBURŠKO-RAVNOGORSKI “PAPCI”, KROJE NAM SUDBINU DOMOVINE!
Mr. Milan Jovičić | 05. December 2021 22:27
Ostali prilozi istog autora:
» ZAR OPET “SINE BAKIRE“!
11. January 2022 16:56
» ZA RUŠENJE DRŽAVE, SPREMNI!
22. December 2021 17:42
» CAR SE SASVIM OGOLIO
26. October 2021 21:20
» BOSNO NAŠA PONOSNA I PRKOSNA
20. October 2021 20:39