Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

DESET BESPLATNIH LEKCIJA IZ VJERE I MORALA U VEZI SA DODIKOVOM DUHOVNOM I MORALNOM RETARDIRANOŠĆU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 09. August 2021. 08:08:23

Žao mi je što je Dodik zakasnio da konvertira u islam jer to bi mu bio jedini spas da se izliječi od duhovne i moralne retardiranosti te oslobodi ličnih frustracija, koje ga izjedaju zbog totalnog kraha srpske politike na međunarodnoj i domaćoj sceni:

1) Rušenje i uklanjanje srpske crkve iz avliji Fate Nane jer joj tu nije bilo mjesto!

2) Potvrda doživotne robije za genocid nad Bošnjacima ratnom zločincu Ratku Mladiću na međunarodnog suda pravde u Haagu!


Pošto ima zastoj u duhovnom i intelektualnom razvoju, Dodikov mozak je u retardiranom stanju, što ugrožava ljude zdrave pameti. Dokazano je da je retardiranost, posebno duhovna i moralna, prenosiva na ljude zdrave pameti ako nisu od te zarazne bolesti zaštićeni.

Otvori link OVDJE .

Kao dobrodušni Bošnjak musliman iz uspješne bosanske države, nudim deset besplatnih lekcija protiv duhovne i moralne retardiranosti Milorada Dodiku ne zato da ga se liječi jer njegova retardiranost je neizlječiva, već zato da se zaštite ljude zdrave pameti kako ih Dodik ne bi zarazio.

Lekcija prva
Nijedan Božji vjerovjesnik nije rođen ni u Europi ni na Balkanu. Svi su rođeni na Istaku. To znači da je vijest o svim nebeskim vjerama – judaizamu, hrišćanstvu/kršćanstvu i islamu - došla na Balkan i Europu sa Istoka.

Lekcija druga
Svi balkanski i europski narodi su u neko doba konvertirali iz paganstva u jednu od objavljenih nebeskih monoteističkih vjera: judaizam, hrišćanstvo/kršćanstvo, islam ili su adoptirali neki filozofski svjetonazor.

Lekcija treća
U Europi, pa tako i na Balkanu, nijedna nebeska vjera nema prednost u odnosu na drugu vjeru zato što su im korijeni isti u ibrahimovskom/abrahamovskom monoteizmu. U Kur'anu Časnom Jevrji i hrišćani/kršćani se nazivaju ahl-i kitabije, tj., „nositelji Božje knjige“ Tevrata/Tore i Indžila/Evanđelja.

Lekcija četvrta
Oni koji odstupaju od striktnih načela ibrahimovskog/abrahamovskog monoteizma, tj., tawḥīda, obožavajući ikone i kipove, čine to na svoju štetu, a oni koji se drže tih načela, čine to za svoje dobro.

Lekcija peta
Nijedan narod na Balkanu i Europi nema monopol ni na jednu objavljenu nebesku vjeru, već su svi balkanski i europski narodi imali, i još uvijek imaju, slobodu izbora jedne od objavljenih nebeskih vjera.

Lekcija šesta
Slaveni nemaju monopol na hrišćanstvo, kao što ni hršćanstvo nema monopol na Slavenima. To da su svi Slaveni, posebno Srbi, hrišćani, van je svake zdrave pameti. Nikad to nisu bili i nikad to neće biti.

Lekcija sedma
Prije nego su konvertirali u jedno od nebeskih vjera Slaveni, kao i Iliri, na Balkanu bili su pagani i mogli su birati jedno od objavljenih nebeskih vjera: judaizam, hrišćanstvo/kršćanstvo i islam.

Lekcija osma
Od svih naroda na Balkanu, Dobri Bošnjani, Bono Homini, u Bosni su najiskrenije prihvatili ideju izvornog monoteizma, tj., tawḥīda, tako da im je dolazak islama u petnaestom stoljeću razgalio dušu i oslobodio ih žičanskog prokletstva te učinio ih sretnim, zadovoljnim i uspješnim u islamskoj kulturi i civilizaciji.

Lekcija deveta
Dodikova mržnja prema Bosni i muslimanima u Bosni ima korijene u knjizi Rastka Nemanjića (umro 1236), kojeg Srbi slave kao svog nacionalnog idolatrijskog sveca zvanog "Sveti Sava". Riječ je o Rastkovom srpskom prepisu iz vizantijske nomokanonske građe, „Zakonopravilo", koji vrvi od mržnje, laži, klevete i kletve protiv islama, tawhīda (monoteizma), Muhammeda Alajhisselama i zdravog ljudskog razuma. Činjenica da se ovaj Rastkov prepis ("Zakonopravilo") o Muhamedovom učenju čuva u tajnosti crkvenih zidova, jasan je znak da je riječ o duhovnoj i moralnoj retardiranosti, koju Dodik prenosi kao zaraznu bolest na srpski narod. Mržnja je znak bolesti od ljubomore i pakosti prema drugim ljudima i narodima. I državama. Milorad Dodik ima tu bolest, koja ga iznutra razjeda i zato ima potrebu da to jezikom izbacuje kao gujin otrov, kao škorpionove žaoke, koje prijete da s leđa ubiju nevine bošnjačke mladiće.

Lekcija deseta
Kako nekada tako i sada na Balkanu i u Europi vjere i kulture se miješaju, dopunjuju, ispravljaju i međusobno uvažavaju i surađuju osim u Srbiji, gdje se širi genocidna mržnja prema Bosni i Bošnjacima preko glasnogovornika Milorada Dodika, koji boluje od neizlječive duhovne i moralne retardiranosti, koja graniči sa Luciferovim ludilom.

„Nema ih (Bošnjaka) dovoljan broj, nemaju dovoljne kapacitete, nemaju u sebi karaktera… Oni nisu državotvorni narod, oni su podanički narod… kakvi su muslimani jer su konvertovali svoju vjeru u nekom tamo vremenu… Šezdesetih godina prošlog vijeka oni su se ovdje zvali Srbi muhamedanske vjere, pa su onda postali muslimani sa malim ‘m’ jer je to trebalo Titu jer je pravio odnose sa Nesvrstanim pa da pokaže kako ima dobar odnos sa muslimanima… E onda su oni počeli nešto da se homogenizuju, da bi do 1993. godine kao muslimani, sa malim ‘m’ na početku, sami sebe proglasili Bošnjacima sa namjerom da termin bude dovoljno intrigantan da integriše i sve Srbe i Hrvate i da se stvori bosanska nacija, bosansko pismo, bosanski jezik", veli retardirani Dodik.

Žao mi je što je Dodik zakasnio da konvertira u islam jer to bi mu bio jedini spas da se izliječi od duhovne i moralne retardiranosti te oslobodi ličnih frustracija, koje ga izjedaju zbog totalnog kraha srpske politike na međunarodnoj i domaćoj sceni:

1) Rušenje i uklanjanje srpske crkve iz avliji Fate Nane jer joj tu nije bilo mjesto!

2) Potvrda doživotne robije za genocid nad Bošnjacima ratnom zločincu Ratku Mladiću na međunarodnog suda pravde u Haagu!

3) Presuda Stanišiću i Simatoviću u Haagu: - Pretresno vijeće zaključuje da su zajednički zločinački cilj, kako je gore definirano, dijelili više političko, vojno i policijsko rukovodstvo u Srbiji, SAO Krajini, SAO SBZS i Republici Srpskoj, s ključnim članovima, između ostalih, koji variraju u zavisnosti od područja i vremena izvršenja zločina, a to su Slobodan Milošević, Radmilo Bogdanović, Radovan Stojičić (Badža), Mihalj Kertes, Milan Martić, Milan Babić, Goran Hadžić, Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić i Željko Ražnatović Arkan - utvrdilo je Pretresno vijeće u presudi Stanišiću i Simatoviću, a koja sadrži 296 stranica. Ovim je i zvanično utvrđeno da je Srbija odgovorna za agresiju i zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

4) Propali pokušaj Rusije i Kine po nagovoru Srbije da u Vijeću sigurnosti UN-a zaustave imenovanje Visokog predstavnika Christian Schmidt za Bosnu. „Ako ste mogli, veli retardirani Dodik, da primite namjesnika (visokog predstavnika međunarodne zajednice op.a.)… iz jednog razloga, a to je patološki i to samo konvertiti na taj način funkcionišu…“. Da, upravo tako, jer bolje je biti „podanički narod“ nego vrat za klanje srpskim četnicima na Drini i genocid u Srebrenici.

5) Donošenje povijesnog Inckovog zakona o zabrani negacije srpskog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i cijeloj Bosni od sada pa na vijeke vjekova.

Retardirani Dodik je s pravom frustriran i bijesan jer u zadnje vrijeme ništa srpskoj politici ne ide na ruko jer je doš'o fertig srpskom ludilu na Balkanu i Europi.

POSTSCRIPTUM

Večaras sa zalaskom sunca nastupa Nova 1443. hidžretska/muslimanska godina pa koristim priliku da čestitam svim konvertitima u islam na Balkanu i Europi sa dovom Allahu Svemogućem da ih osnaži u njihovoj vjeri i moralu protiv retardiranih islamofoba.

Posebno čestitam Novu hidžretsku godinu mojim Bošnjacima i Bošnjakinjama ma gdje bili s dovom Allahu Milostivom da im/nam omili istinu, pravdu, mir i pomirenje u našoj prelijepoj uspješnoj i prosperitetnoj Bosni unatoč mrziteljima mag ko bili. Amin!

NOVA HIDŽRETSKA GODINA MABREK ŠERIF OLSUN!Ostali prilozi:
» JEZIK I KULTURA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. October 2021 14:43
» DR. CERIĆ: EUFOR - VOJSKA MIRA I SIGURNOSTI U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. October 2021 02:12
» SRPSKI PATRIJARH PORFIRIJE U SARAJEVU: EVANĐEOSKI VJESNIK ILI JAHAČ APOKALIPSE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. October 2021 16:41
» DRUGA RUNDA PONORA VELIKOSRPKE POLITIKE NA BALKANU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. October 2021 15:16
» NACIONALIZAM NAS TIHO UBIJA, ŠTO JE ZA NAS SRAMOTNO?
Mr. Milan Jovičić | 17. October 2021 15:05
» NA EMISIJI „HEJ SLOVENI“ DOKONI SENAD PEĆANIN SE SAMOZAPOSLIO
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. October 2021 15:35
» AZEMA BEGANOVIĆ: NAŠI MRTVI NAM NEĆE HALALITI AKO BUDEMO ŠUTJELI O GENOCIDU
Almasa Hadžić, politicki.ba | 14. October 2021 18:34
» OTVORENA RUKA LJEVICI, POZIV JE ŽELJKA KOMŠIĆA!
Mr. Milan Jovičić | 13. October 2021 21:54
» MANIFEST DOBROG BOŠNJANINA
B.net | 11. October 2021 15:10
» DOĐOH DOMA IZ GROZNIJA GRADA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. October 2021 22:43
» ABJURACIJA BIVŠEG AMBASADORA RAZIMA ČOLIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. October 2021 01:50
» POVODOM DANA BOŠNJAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 28. September 2021 13:52
» BOSNO I HERCEGOVINO, NAŠA SI PONOSNA I UZORITA, VOLIMO TE!
Mr. Milan Jovičić | 26. September 2021 17:51
Ostali prilozi istog autora:
» JEZIK I KULTURA
23. October 2021 14:43
» DOĐOH DOMA IZ GROZNIJA GRADA
09. October 2021 22:43
» BOSNA I ČEČENIJA
06. October 2021 14:04
» POVODOM DANA BOŠNJAKA
28. September 2021 13:52