Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Patrijarh Porfirije, nisu sve žrtve iste pred Bogom!
DR. CERIĆ: EPISKOP FOTIJE, BOG NIJE NA STRANI ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID NAD BOŠNJACIMA!
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 07. August 2021. 05:08:05


Ovih dana čuo se sveštenički vapaj Srpske crkve. Prvo se čuo glas njegovog sveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanski Fotije, koji kaže: - Ako je Bog sa nama, ko će protiv nas?

Ni Hitler nije ovako nešto izajavljivao iako je mislio da mu niko ne smije stati na put zato što je vjerovao da je i sam Bog na njegovoj strani. A znao je Hitler da on sam nije na Božjoj strani.
Niko neće protiv vas, Fotilije, pod uvjetom da sete vi s Bogom, na Božjem pravom putu. Jer Bog nije s onima koji nisu na Njegovom pravom putu, koji nisu na strani istine, pravde, mira i pomirenja.

A vi se, Fotilije, ujedinjujete protiv istine o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, vi ste protiv pravde, vi ste protiv mira i pomirenja. Prema tome, Bog nije na vašoj strani zato što vi niste na Božjoj strani. Vi ste na strani Kaina koji je ubio nevinog Abela.

Evo vam, Fotije, jedno uputsvo od legendarnog američkog predsjednika Abrahama Linkona da ga upamtitet, koji je rekao: - Gospodine, mene ne brine je li Bog na našoj strani; moja najveća briga je biti na Božjoj strani, jer Bog je uvijek u pravu.

Drugi srpsko-svešenisčki glas, koji se čuo na Balkanu bio je glas srpskog patrijarha Porfirija, koji je na manifestaciji u Busijama kod Beograda izjavio da Bog ne broji “čijih je žrtava više”, već da su sve pred njim iste, “zvale se one Jovan, Jožo ili Jusuf”.

Mudra je to izjava srpskog patrijarha samo što joj fali istinska i poštena duhovnost.
A istina je da Bog Sveznajući broji i piše i najmanju pojedinst kolio da je jedna zehra, jedan atom, tako da će svako na Sudnjemu danu vidjeti zehru svoga dobra, kao i zehru svoga zla, uključujući i zehru srpskog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Nemojte, Patrijarhu srpski, u to sumnjati ni ejdnu zehru.

I upamtite, nisu sve žrtve iste. Žrtve srpskog genocida, nevini bosanski mladići, od strane srpskih Škorpiona, koje su blagosivljali srpski sveštenici, upisani su u posebnu Božji knjigu, kao primjer čovječanstvu na Sudnjem danu do koje mjere čovjek može ličiti na Šejtana Lucifera.

Allahu Milostivi, uputi na pravi put sve ljude dobre volje i prosvijetli im um da mogu razlikovati istinu od laži i pravdu od krivde! Amin!Ostali prilozi:
» U FEDERACIJI BIH DANAS DAN ŽALOSTI ZBOG TRAGEDIJE U BRČKOM
Anadolu Agency (AA) | 27. October 2021 13:51
» DUNOVIĆ PORUČIO ČAVARI: SRAM VAS BILO!
Bošnjaci.Net | 26. October 2021 19:02
» SIFET PODŽIĆ OSTAJE MINISTAR ODBRANE BIH
Vijesti.ba | 26. October 2021 18:55
» REISU-L-ULEMU POSJETIO JAPANSKI AMBASADOR
MINA | 26. October 2021 15:16
» BOSANSKA PRIČA VEĆ ODAVNA NIJE SAMO PRIČA
Aziz Hurem | 25. October 2021 18:22
Ostali prilozi istog autora:
» JEZIK I KULTURA
23. October 2021 14:43
» DOĐOH DOMA IZ GROZNIJA GRADA
09. October 2021 22:43
» BOSNA I ČEČENIJA
06. October 2021 14:04
» POVODOM DANA BOŠNJAKA
28. September 2021 13:52