Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

Sportski i humanitarni događaj najvišeg ranga
NBA ZVIJEZDE ZA DJECU: NURKIĆ, TELETOVIć I MUSA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. July 2021. 21:07:06
Zvijezde turnira 2021.

Mirza Teletović (Brooklyn Nets, Phoenix Suns, Milwaukee Bucks)
Jusuf Nurkić (Denver Nugetts, Portland Trail Blazers)
Džanan Musa (Brooklyn Nets, Detroit Pistons)


Organizacija: U organizaciji neprofitne i nevladine Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i privrednog društva ‘Bosanske piramide d.o.o.’, bit će organizovan humanitarni revijalni basket turnir u Visokom 31. jula 2021. u kompleksa Ravne.

Učesnici:Na turniru će učestvovati ekipe sastavljene od vrhunskih NBA košarkaša predvođenih Jusufom Nurkićem, Mirzom Teletovićem i Džananom Musom. Turnir će imati izrazito humanitarni karakter. Skrenuće se pažnja javnosti na problem djece bez roditelja i njihovo mukotrpno odrastanje. Gosti turnira će biti 45 djece iz ‘Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave’ iz Sarajeva i 20 djece iz JU Dom ‘Rada Vranješević’ iz Banja Luke. Tokom izleta će štićenici ovih institucija imati priliku da posjete lokacije piramida i tunela (besplatno vođenje u organizaciji Fondacije), parka ‘Ravne 2’ te da se slikaju s vrhunskim zvijezdama. Ove memorije će biti moćnije i dugotrajnije od bilo kakve druge finansijske i materijalne pomoći.
Na turniru 2022. ugostit ćemo djecu iz Srbije (Beograd, Novi Sad), nakon toga iz Crne Gore (Podgorica, Cetinje), Hrvatske (Zagreb, Split), itd.

Pokrovitelji: Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Grad Visoko. Tradicionalni turniri: Plan je da ovaj turnir postane tradicionalan i da svake godine bude veći broj učesnika i regionalnih zvijezda. Uz turnir, bit će (alternativno) organizovan i humanitarni koncert za pomoć institucijama odakle dolaze djeca.

Efekti turnira: Sport je jezik koji svi razumiju, osobito mladi. Sport spaja, uspostavlja mostove među ljudima i nacijama. Sport promoviše pozitivne vrijednosti. Ovaj turnir, koji će imati svjetski odjek i biti najpozitivnija priča iz BiH, doprinjeti će boljoj promociji BiH i Balkana i skrenuće pažnju na probleme najmlađih koji su, iz različitih razloga, a najčešće zbog nasilja u porodici, ostali bez roditeljske brige. Program turnira: 16:00 Takmičenje novinara u tricama; 16:30 Takmičenje u zakucavanju, 17:00-19:30 Turnir u basketu 3x3 po pravilima Svjetske košarkaške organizacije FIBA

Medijske ličnosti: U programima će učestvovati sportisti i medijske ličnosti kao: nogometaši Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Sergej Barbarez i Vedad Ibišević, najbolja košarkašica i sportistkinja godine Marica Gajić, estradni umjetnici Hanka Paldum, Duško Kuliš i drugi.

Lokacija turnira: Basket teren s najmodernijom Bergo podlogom iz Švedske u Kompleksu Ravne u Visokom, u prelijepom prirodnom okruženju, s gledalištem za 100 osoba.Ostali prilozi:
» ZIJAD ŠVRAKIĆ: NA KAMPU U ANTALIJI MNOGOBROJNI SKAUTI IMALI SU ŠTA VIDJETI
Namik Alimajstorović, BHDInfodesk | 21. January 2022 16:33
» ANTALYA: STARTAO ZIMSKI BALKAN SOCCER CAMP
Namik Alimajstorović, BHDInfodesk | 05. January 2022 15:00
» VLADA KANTONA SARAJEVO NAGRADILA LANU PUDAR SA 30.000 KM
Bošnjaci.Net | 28. December 2021 17:07
» KONAČNA ODLUKA: RK NOVI PAZAR ISTUPIO IZ ARKUS LIGE
Bošnjaci.Net | 14. October 2021 18:07
» MORAMO BITI EFIKASNIJI, OČEKUJEMO POBJEDU
Anadolu Agency (AA) | 08. October 2021 15:25
» ZVANIČNO: MIRALEM PJANIĆ POSTAO NOVI IGRAČ TURSKOG BESIKTASA
Anadolu Agency (AA) | 03. September 2021 13:20
» BIH REMIZIRALA U GOSTIMA KOD AKTUELNOG PRVAKA SVIJETA FRANCUSKE
Anadolu Agency (AA) | 02. September 2021 13:13
» IZLOŽBA O VELEŽOVOJ LEGENDI IVICI ĆURKOVIĆU
Zlatko Serdarević | 04. August 2021 07:23
Ostali prilozi istog autora:
» IZETBEGOVIĆ U POSJETI ZVORNIKU
21. January 2022 16:45