Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BEGIĆ: NAPADAJU SE OSA BIH I INSTITUCIJE DRŽAVE A IGNORIŠE KRIMINAL ČOVIĆA I DODIKA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 16. July 2021. 14:07:38


Povodom hapšenje direktora Obavještajno – sigurnosne agencije BiH oglasio se član Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA BiH i zastupnik DF-a u predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatan Begić:

- Tužilaštvo u Centralnoj izbornoj komisiji BiH (zbog poništavanja izbora u Srebrenici i Doboju, po prijavi SNSD-a), Tužilaštvo u OSA-i (zbog diploma, po rješenju o poništenju izdatom od inspektorata entiteta RS koje je u međuvremenu palo pred sudom, prvostepenim koliko znam), očekuje se upad Tužilaštva i u savez ribolovaca, jer ni tamo nema ljubitelja HDZ-a i SNSD. Za to vrijeme, g-din Dodik pokušava da kupi tri (tri!) čitava sprata u Beogradu na vodi, g-din Čović “sazad” slavi (nešto!?) uz harmoniku i mezetluke (možda propast Alumunijuma!?), u Tužilaštvu ne koriste TCMS sistem pa se predmeti dodjeljuju kako kome treba “namjestiti”, predsjednik Komisije za nadzorom na OSA-om (ključnom državnom agencijom!) kaže da ne likuje.

Ne bih ni ja da sam se, kojim slučajem, u svojstvu predsjednika ove Komisije (što je naročita odgovornost!) našao na istoj strani sa g-dinom Špirićem, Sredojem Novićem, Nenadom Stevandićem, sa čitavom gardom HDZ-a i sl., te da Komisija kojom predsjedavam ništa nije uradila na unapređenju rada ove vrlo važne Agencije za državu BiH za čitave tri godine mandata. U Sarajevu pojedinci tek pozivaju da institucije rade svoj posao (ali očigledno je da ne rade i znaju da ne rade!), i već su spremili sapun (i parfem!) da operu ruke od vlastitih nečasnih i, moglo bi se kazati, kriminalnih radnji.

Niko i ne pomišlja da istraži nedjela od Ivan Sedla do Neuma, od Doboja, Banja Luke, Prijedora do Beograda na vodi i Dedinja, prodaju izbora, privatizacijsku pljačku, ratna nedjela, genocid i ratne zločine, profiterstvo i sl. Mediji nekritični i površni, građani sluđeni, bal vampira u institucijama se nastavlja. Ko zna išta o pravu i o elementarnoj logici, sasvim mu je jasno šta je po srijedi. Jesmo li svi jednaki pred zakonom, sudom i pred svetim Tužilaštvom?

Pribe i nezavisne međunarodne institucije i organizacije su već konstatovale da nismo. A mi znamo da nismo, i tako je već godinama. Borba za vladavinu prava je ključna borba u svim segmentima, od implementacije presuda Evropskog suda i Izbornog zakona do konačnog uspostavljanja nezavisnog pravosuđa, i ne smijemo u toj borbi posustati ili odustati! Jer tek tada ćemo izgubiti i državu i sami sebe. Ako odustanemo…, zaključio je Zlatan Begić.Ostali prilozi:
» ELDIN ELEZOVIĆ - MAGISTAR GENERACIJE 2020
Bošnjaci.Net | 30. July 2021 16:48
» SJEĆANJE NA GENOCID NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI
Eset Muračević | 29. July 2021 17:57
» BOSS PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MILORADA DODIKA
Bošnjaci.Net | 29. July 2021 13:17
Ostali prilozi istog autora: