Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SLOMIĆEMO FAŠIZAM, ŽIVIO 13.JUL
Autor: B.net
Objavljeno: 13. July 2021. 16:07:19


Građanska inicijativa “21. maj” svim građankama i građanima Crne Gore, u domovini i dijaspori, čestita 13. jul - Dan državnosti. To je praznik koji nas sve, bez razlike, ujedinjunje zahvaljući svom snažnom državotvornom i humanom potencijalu. 13. jul je praznik koji obavezuje da se državnost i građanski karakter Crne Gore nikada i ničim ne mogu osporiti niti dovesti u pitanje.

Povodom 13. jula delegacija Građanske inicijative “21. maj” u sastavu Vladimir Šibalić, Manja Simonović, Stefan Aleksić i Aleksandar Saša Zeković položila je vijenac na spomenik Partizanu borcu u Podgorici i odala poštu i zahvalnost svim borcima Narodno oslobodilačke borbe.

Građanska inicijativa “21. maj” je društveni pokret građana i građanki Crne Gore koji baštini savremeni evropski antifašizam i svakodnevnim kulturološkim, političkim i kritičkim akcijama doprinosi moralnoj panici ekstremista ne dopuštajući da loše i zlonamjerne ideje i politike pobijede i opstanu u crnogorskom društvu.

Građanska inicijativa “21. maj” odlučno se suprotstavlja pokušajima marginalizacije crnogorskog antifašizma koji predstavlja konstruktivni element savremene Crne Gore i njenog budućeg razvoja.

Aktuelna društvena kriza u Crnoj Gori i nejasna vladina politika pogoduju prerušavanju fašizma u brojne pojavne oblike. Logika, manipulacije i simboli fašizma u Crnoj Gori su sve vidljiviji. Zato, Građanska inicijativa “21. maj” najavljuje još odlučniju borbu protiv populizma i šovinizma, rehabilitacije četništva i velikodržavnih ideja, poricanja genocida i ratnih zločina, nasilja i mržnje prema neistomišljenicima, protiv rasizma, seksizma, homo/trans fobije i protiv dominacije i davanja prednosti bilo kojoj društvenoj, političkoj, etničkoj ili vjerskoj grupi, piše u saopćenju Građanske inicijative “21. maj”.Ostali prilozi:
» VRAĆANJE ISLAMU: U MINHENU MILUN POSTAO MALIK
Bošnjaci.Net | 17. September 2021 16:56
» OGLASILE SE PRAVNE ZASTUPNICE EDINA VRANJA
Vijesti.ba | 17. September 2021 15:02
» DESETA GODIŠNJICA SMRTI BH. KNJIŽEVNIKA NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
Anadolu Agency (AA) | 15. September 2021 13:28
Ostali prilozi istog autora: