Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


KO TO SUVERENU DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU PRETVARA U “BANANA DRŽAVU”?
Procitaj komentar

Autor: Lena Demirović
Objavljeno: 16. June 2021. 21:06:31


Bosanskohercegovački medijski prostor je postao lahka meta za bahate i protiv-državne medijske kuće i njihove djelatnike koji su ojačali uz pomoć onih kojima suverinitet države Bosne i Hercegovine nije bitan i koji po svaku cijenu vide rascjep i podjelu iste. Bilo to da su domaći izdajnici ili komšije i susjedi činjenica je da je bahata “medijska mafija” u Bosni i Hercegovini toliko ojačala da ista za cilj ima da uništi sve što je bošnjačko. Naš medijski prostor su preuzeli novinari koji svoj radni staž ili praksu vrše na RTRS ili SRNA, naš obrazovni sistem je pod upravom političkog savjetnika i podržioca genocidne tvorevine dr. Nenada Kecmanovića, a politički vrh Bošnjaka su infritrirali kopruptivni političari kojima je za cilj da se vrate u sistem bratstva i jedinstva gdje je Bošnjak uvijek bio potlačeni vijerni sluga svojim komšijama i susjedima.

SUMNJIVE PRAKSE U OBRAZOVNIM SISTEMIMA BOSNE I HERCEGOVINE I NJIHOVE POSLJEDICE NA JAVNO MNIJENJE

Nova paradigma, tj. ova ogavna “medijska mafija”, koja pred sobom ruši sve što je bošnjačko, je postala velika prijetnja stabilnosti kako u državi Bosni i Hercegovini tako i širom Balkana. Takozvani nezavisni analitičari, kvazi akademici i koruptivni političari, sponzorisani od strane neprijatelja države Bosne i Hercegovine po svaku cijenu se inflitriraju u bošnjačke institucije prekriveni velom lažne demokratije i patriotizmom kako bi stvorili zbunjenost i pridobili tj. isprali mozak Bošnjacima. Ono što je zabrinjavajuće je da dojučerašnji komentatori sa korida i vašara zuzimaju položaje direktora i rektora bošnjačkih insititucija, kulturnih ustanova i partijskih predstavnika.

Njihova arogancija koju su stekli i hrabro pokazuju kao svoju superiornost je odraz njihovog obrazovanja kod kvazi akademika, radnog iskustva ili prakse tokom studiranje na bosanskohercegovačkim fakultetima političkih nauka gdje se studenti šalju u manji entitet na praksu, i po upitinim konferencijama u susjedne države. Plasiranje vijesti i događaja koji nam oni svakodnevno serviraju su odraz njihove neizgrađene ličnost i neprihvatljivosti u društvu pa se sve svodi na provokacije, negiranje i poistovjećavanje žrtava agresije i ratnih zločinaca. Ta njihova osveta je postala veoma opasna paradigma za Bošnjake i državu Bosnu i Hercegovinu, i ako se ne zaustavi mogla bi biti i pogubna do te mjere da se nad Bošnjacima opet izvrši genocid, opet otvore koncentracioni logori, pronalaze masovne grobnice i stavljaju bijele trake.

Donedavno su se ovi samoprozvani nezavisni analitičari, kvazi akademici i koruptivni političari skrivali iza lažne neovisnosti koju su svakodnevno servirali ali već neko vrijeme ta se neovisnost okrenula u uvjerenost u vlastitu bitnost i nepogriješivost te pristranost svemu onom što je protiv Bošnjaka i po svaku cijenu pokušavaju da uzdrmaju najčvršće temelje Bošnjaka i države nam Bosne i Hercegovine, našu časnu armiju Bosne i Hercegovine te uvrijede naše šehide i gazije. Ova surovost i mržnja prema Bošnjacima i državi Bosni i Hercegovini nas Bošnjake zasigurno treba da natjera da dobro razmislimo koliko samo mi u Bosni i Hercegovini imamo “medijskih mafija'' u bosanskohercegovačkom medijskom prostoru i koliko ti isti sa svojim pristranostima i izvještajima ovu državu tjeraju u ambis…

Navikla je ta ista ogavna “medijska mafija” da u prvom planu ističe skandale politike i bošnjačkih političara, te javno klevetati sve one koji nisu po njihovom izboru, tj Bošnjake. Prisjetimo se samo zadnjih izbora u Bosni i Hercegovini kada su nam po svaku cijenu oni sa svojim “takozvanim izvještajima” nametali svoje mišljenje prema kandidatima i partijama kojima su oni pristrani i skretali pažnju sa bošnjačkih kandidata skandalima (nepotizam, krađe glasačkih listića, upotreba službenih automobila za privatne usluge, pogrešno parkiranje, itd.). Gdje su na sve moguće načine pokušavali da promjenu javno mnenje u onom pravcu gdje je vrijeđanje IZ, vjere, i gdje se Bošnjaci nazivaju islamskim ekstremistima, nacionalistima, intrafašistima normala, kako bi obmanuli Bošnjake.


Ono što je zabrinjavajuće u svemu ovom je da Bošnjaci moraju biti spremni da preuzmu dio odgovornosti za ovaj prestup jer su dozvolili da se svjesni i pošteni bošnjački novinari zanemare, da se slabo plaćaju, jer kao što smo već naveli najveći problem u svemu ovom je da smo baš mi Bošnjaci svojom naivnošću dopustili da većina medijskih kuća u Bosni i Hercegovini završe u vlasništvu onih koji su prožeti obično stranačkim ili sektaškim mišljenjem i koji po svaku cijenu negiraju bošnjaštvo i Bošnjake.

VRHOstali prilozi:
» GLASAJTE JAMAALA BOWMANA
Bošnjaci.Net | 11. June 2024 21:10
» STRANKA NYANS NA IZBORIMA ZA EVROPSKI PARLAMENT
Bošnjaci.Net | 08. June 2024 17:12
» OTVORENO PISMO ANDRIJI MANDIĆU
Božidar Proročić, književnik i publicista | 25. May 2024 12:33
» 21. MAJ DAN HRABROSTI, SLOBODE I JEDINSTVA - JEDNA JE CRNA GORA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 20. May 2024 14:31
» GRANADA
Zineta Subašić | 19. May 2024 15:32
» BOŠNJACI, SVJEDOČIMO DA JESMO
Mr. Senahid Halilović | 10. May 2024 18:11
» MEHMET-METO ZENKA MOSTOVI MEĐUETNIČKE SARADNJE U CRNOJ GORI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 08. May 2024 16:52
» BRANE
Haris Hojkurić | 01. May 2024 16:10
Ostali prilozi istog autora:
» SRBIJA IZMEĐU ISTOKA I ZAPADA
23. October 2021 02:21
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif