Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

NB O DEKLARACIJI NATO-a
MILANOVIĆ NITI BILO KOJI DRUGI NACIONALISTA NE MOŽE ZAUSTAVITI BIH DA UĐE U NATO
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. June 2021. 21:06:54

Naš euroatalnski put ne može zaustaviti nijedan nacionalista, a Milanović prerasta u radikalnog jastreba čiji stavovi služe dnevnom populizmu i on, a to znam iz svojih kontakata, nema nikakav uticaj u međunarodnim odnosima. Milanović je postao politički cirkusant, neozbiljan za ozbiljne političke odluke, a kakva je sigurno odluka o daljnjoj geostrateškoj poziciji BiH.


Nezavisni blok pozdravlja usvajanje zajedničke izjave država članica NATO-a na samitu u Briselu, čime je nedvojbeno još jednom potvrđen euroatlanski put Bosne i Hercegovine. Bez obzira na podmetanje noge od strane hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, pokušavajući etnonacionalizam prodati pod demokratske vrijednosti i standarde, NATO je ostao dosljedan u svom očitom cilju da naša država bude punopravna članica Svjernoatlanskog saveza, saopštili su iz Nezavisnog bloka.

''Nema sumnje da je Bosna i Hercegovina interes NATO-a, kao što sam siguran da je to najbolji garant mira, sigurnosti i stabilnosti na ovim prostorima, te je to nužna potreba za građane ove zemlje. SAD sa Joe Bidenom na čelu vraćaju multilaterizam u fokus i uvjeren sam da je to dobro za Bosnu i Hercegovinu. Naš euroatalnski put ne može zaustaviti nijedan nacionalista, a Milanović prerasta u radikalnog jastreba čiji stavovi služe dnevnom populizmu i on, a to znam iz svojih kontakata, nema nikakav uticaj u međunarodnim odnosima. Milanović je postao politički cirkusant, neozbiljan za ozbiljne političke odluke, a kakva je sigurno odluka o daljnjoj geostrateškoj poziciji BiH. Niko neće dopustiti da Čović dobije privatno parče države, sa nekakvom izbornom jedinicom i Milanovićevo lobiranje na tu kartu potpuno je u suprotnosti sa regionalnom saradnjom i dobrim odnosima kakvi trebaju biti između Bosne i Hercegovine i Hrvatske'', kazao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.Ostali prilozi:
» ELDIN ELEZOVIĆ - MAGISTAR GENERACIJE 2020
Bošnjaci.Net | 30. July 2021 16:48
» SJEĆANJE NA GENOCID NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI
Eset Muračević | 29. July 2021 17:57
» BOSS PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MILORADA DODIKA
Bošnjaci.Net | 29. July 2021 13:17
Ostali prilozi istog autora: