Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

BLASFEMIJA (NE)P(R)OSVEĆENIH SVEŠTENIKA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 13. June 2021. 12:06:02
Srpski sveštenici izgubili moralni kompas od patrijarha, episkopa pa do najnižeg jereja, cijeli svijet je vidio dok blagoslivljaše svoje srpske krvnike takozvane „Škorpione“, koji kukavički s leđa ubijaše nevine bosanske mladiće, ali niko nije vjerovao da u Srpskoj crkvi još uvijek postoje verbalni škorpion poput srpskog sveštenika Predraga Popovića, koji s leđa šalje Nani Fati otrovne strijele.


DR. MUSTAFA CERIĆ: Nanu Fatu voli i poštuje cijeli svijet zbog njezine borbe za istinu, pravdu, mir i pomirenje. Mislili smo da je na tu ljubav i poštovanje Nane Fate došla i Srpska crkva. Ali, prevarili smo se. Srpska crkva ima potrebu da se njeno đavolsko lice skroz ogoli.
Nije cinizam, ali moram reći da nam, svjesno ili nesvjesno, jako pomaže da se svijetu predstavite baš onako kakvi jeste bolje nego što bismo mi to ikad mogli uraditi!
Zato Vam hvala što nam pomažete da svijet vidi kakovu dušu imate, ako je imate, i kakvo srce (ne)imate zato što ste blagoslivljali „Škorpione“, koji su s leđa ubijali nevine bosanske mladiće zbog njihove vjere i nacije.
To da su srpski sveštenici izgubili moralni kompas od patrijarha, episkopa pa do najnižeg jereja, cijeli svijet je vidio dok blagoslivljaše svoje srpske krvnike takozvane „Škorpione“, koji kukavički s leđa ubijaše nevine bosanske mladiće, ali niko nije vjerovao da u Srpskoj crkvi još uvijek postoje verbalni škorpion poput srpskog sveštenika Predraga Popovića, koji s leđa šalje Nani Fati otrovne strijele.

Poznat po đavolskim besjedama na Jutjub kanalu, ovaj srpski sveštenik-škorpion je na Instagramu komentirao uklanjanje đavolske crkve iz avlije Nana Fate u Konjević-Polju tako što joj je poručio da će oni podignuti „hram sa velikim zvonom koje će da zvoni svaki put dok Fata Orlović bude pila kafu“.

Otvori link OVDJE.

Očekivao sam od novog obećavajućeg srpskog patrijarha Porfirije da kaže bosanskim Srbima isto ono što je rekao hrvatskim Srbima, a to je da im je „Hrvatska jedina domovina i država“, to jeste da im je „Bosna jedina domovina i država“ i da zbog toga treba da u Bosni šire Hristovu ljubav a ne đavolsku mržnju. Nije kasno da to novi srpski patrijarh učini, kao što nije kasno ni da svog škorpionskog sveštenika Popovića u Bosni poduči da je svetost života i ljudske časti iznad svetosti bilo kojeg hrama, koji se podiže u tuđoj avliji.

To je osnovna lekcija iz morala i teologije svake duhom nadahnute i razumom prosvjetljene religije. O tome bi novi srpski patrijarh Porfirije trebao propovijedati svojim sveštenicima u Bosni, koji treba da upamte da se u Bosni može živi samo u ljubavi a nikako u mržnji.

Hram je „svet“ samo ako nije podignut na „haramu“, tj., ako nije podignut na silu uz genocid u tuđoj avliji. Inače, riječ „haram“ je bosanska riječ arapskog porijekla a označava nešto što je sveto, „haram“, tj., nešto što je nedodirljivo. Privatno vlasništvo, „mal“ i privatna avlija je „haram“, tj., nedodirljiva je za jebandžiju, stranca, posebno onoga koji Nani Fati poubija najmilije u genocidu.

Ako novi srpski patrijarh Porfirije nema vremena da svoje sveštenike u Bosni podučava Hristovoj ljubavi i moralu, mi smo spremni da ih obučimo kako se voli i poštuje svetost ljudskog života i kako se susteže od rušenja hramova, posebno srpskih crkava u Bosni.

Mi imamo ogromno iskustvo u poštivanju srpskih hramova, jer sve glavne srpske crkve u Bosni vjekovima stoje uspravne i netaknute unatoč sistematskom i ciljanom rušenu stotina džamija od kojih su Ferhat-pašina džamija u Banjoj Luci i Aladža džamija u Foči najeklatantniji primjer. Ove džamije nisu samo minirane od strane Srba/pravoslavaca, već je i kamen od kojih su bile sagrađene, kao i nišani iz tih džamijskih harema, bili bačeni u rijeku Vrbas.

Za Vašu informaciju, Patrijarhu, našli smo kamen i od Ferhadije i od Aladže džamije i obnovili ih u boljem i svjetlijem ruhu! Bilo bi zanimljivo da Vi, Vaše preosveštenstvo, posjetite obje ove džamije u Banjoj Luci i Foči pa da se i sami uvjerite da ono što Vaši srpski "junaci" poruše, miniraju, mi bosanski heretici, Babuni, to odmah iznoiva obnovimo na čast i ponos naše vjere, domovine i bosanske države.

Nažalost, Murat Badić, neka mu se Milostivi Allah smiluje u Džennetu, ubijen je prilikom prvog pokušaja obnove Ferhadije džamije 7. maja, 2001. u Banjoj Luci. Vi ste ili Vaš srpski/pravoslavni narod je, Vaše preosveštenstvo patrijarhu srpski Porfirije, na dan sjećanja na to ubojstvo nevinog Cazinjanina Murata Badića ugostili negatora genocida, notornog fašistu iz Austrije, Petra Handkea.

Otvori link OVDJE.

Po čistom duhu i zdravoj pameti nije Vam to, Patrijarhu, trebalo, kao što nije trebalo ni Vašem svešteniku Predragu Popoviću da se ruga starici Nani Fati Orlović, koja to nije zaslužila, već je zaslužila ljudsku ljubav i poštovanje a ne đavolsku mržnju i inat.

Nanu Fatu voli i poštuje cijeli svijet zbog njezine borbe za istinu, pravdu, mir i pomirenje. Mislili smo da je na tu ljubav i poštovanje Nane Fate došla i Srpska crkva. Ali, prevarili smo se. Srpska crkva ima potrebu da se njeno đavolsko lice skroz ogoli.

Nije cinizam, ali moram reći da nam, svjesno ili nesvjesno, jako pomaže da se svijetu predstavite baš onako kakvi jeste bolje nego što bismo mi to ikad mogli uraditi!

Zato Vam hvala što nam pomažete da svijet vidi kakovu dušu imate, ako je imate, i kakvo srce (ne)imate zato što ste blagoslivljali „Škorpione“, koji su s leđa ubijali nevine bosanske mladiće zbog njihove vjere i nacije.

„A onaj koji ubije jednog nevinog čovjeka, kao da je ubio cijelo čovječanstvo“!.

To piše u Starom zavjetu – Tevratu i Posljednjem zavjetu – Kur'anu.

Allahu Milostivi, omili nam u Bosni Tvoj moralni zakon međusobne ljubavi i poštovanja, zakon kojeg smo naslijedili od Ibrahima Alejhis-selam. Amin!Ostali prilozi:
» POUKA I PORUKA ZA SVAKOGA INSANA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. July 2021 14:02
» KAKO I S KIM GRADITI KOMŠIJSKE ODNOSE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. July 2021 16:18
» ADIO INZKO - DOĐI NAM OPET
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. July 2021 22:29
» BOŠNJACI, DRŽAVNI MINISTRI, POD OPTUŽBOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. July 2021 18:18
» KO ĆE SASTAVITI RAŠTIMANI BOŠNJAČKI KORPUS?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. July 2021 17:45
» SASVIM JE JASNO DA JE OSMICA PATRIOTA, BORAC, ŽRTVA UROTE…
Muhamed Mahmutović | 15. July 2021 17:44
» SRBOLOGIJA – ŠTA JE TO?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. July 2021 03:29
» NEGIRANJE GENOCIDA SE NIKADA NE SMIJE PRIHVATITI
Anadolu Agency (AA) | 03. July 2021 15:04
» MILANOVIĆU, BRINI SE O HRVATSKOJ(!) OSTAVI BOSNU I NAS U BOSNI NA MIRU!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2021 14:43
» ZAŠTO JE NUŽNO REGIONALNO UREĐENJE BOSNE I HERCEGOVINE
Dr. Tarik Kurbegović | 26. June 2021 16:44
» KO DRUGOM JAMU KOPA, SÂM U NJU PADA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. June 2021 12:43
Ostali prilozi istog autora:
» ADIO INZKO - DOĐI NAM OPET
24. July 2021 22:29
» SRBOLOGIJA – ŠTA JE TO?
04. July 2021 03:29