Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Reakcija Bošnjaci.Net
OFNER BOKAN NEDOLIČNIM TVRDNJAMA STALA U ZAŠTITU MINISTRA LEPOSAVIĆA, NEGATORA GENOCIDA U SREBRENICI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 18. May 2021. 17:05:25
Reakcija Bošnjaci.Net na izjavu predsjednice Jevrejske zajednice Crne Gore Nine Ofner Bokan, koja je sa lažnim i nedoličnim tvrdnjama stala u zaštitu negatoru genocida u Srebrenici, Vladimiru Leposaviću, ministru pravde, manjiskih i ljudskih prava u Vladi CG.

Cjelokupnoj javnosti u balkanskom regionu i šire je poznato, da je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava, Vladimir Leposavić, u Skupštini Crne Gore, na zasjedanju od 26. marta 2021., na pitanje jednog poslanika, citiramo: “Da li je kao prvi čovjek ovog resora spreman da prizna i prihvati da se u Srebrenici desio genocid”; odgovorio, citiramo:

- Da će biti spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid „kada se to nedvosmisleno utvrdi”.

S obzirom da se radi o doktoru prava i pravnom ekspertu, kako ga smatraju, a uz to je ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava, Leposavić je kao visoki zvaničnik države CG, potpuno svjesno doveo u pitanje kredibilitet Međunarodnog suda pravde i Tribunala u Den Haagu, koji su jasno i nedvosmisleno presudili da je nad Bošnjacima u Srebrenici počinjen genocid, koji su počinili Vojska i policija RS, dok je Srbija i Crna Gora odgovorna što nije učinila ništa da spriječi genocid u Srebrenici, niti da kazni počinioce! Ako je gospođa Ofner Bokan prespavala presude najvećih interenacionalnih sudova, ipak treba da zna da ministar Leposavić itekako dobro zna da je njegovim sunarodnicima (Karadžić, Mladić...) presuđeno doživotnim zatvorskim kaznama za genocid, UZP, zločina protiv čovječnosti, kao i kršenja zakona i običaja ratovanja, a koji su bili čelnici velikosrpskog projekta, odnosno u vrhu srpskog paradržavnog političkog i vojnog vrha u državi Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore Nina Ofner Bokan, sa jednom nezrelom i nedoličnom izjavom političke pozadine pokušala je da odbrani negatora genocida ministra Leposavića, dok je sa takvim necivlizacijskim postupkom i sama negirala presude najvećih internacionalnih sudskih instanci, time, jasno, i genocid u Srebrenici. Pominjati u istom kontekstu negatore holokausta, što jeste za svaku osudu, a braniti negatora genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, jeste ispod civilizacijskog nivoa.
Predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore Ofner Bokan u izjavi je istakla, citiramo: “Kamo lijepe sreće da negatori Holokausta priznaju zločine i masakre koji su napravljeni nad pripadnicima mog naroda, da se poklone pred patnjom žrtava i izraze saučešće potomcima, kao što je ministar Leposavić uradio kada su u pitanju žrtve Srebrenice”!

Nemamo ništa protiv da gospođa Ofner Bokan i ministar Leposavić međusobno opipavaju „krajnje istančane senzibilitete”, kako to ona u izjavi opisuje, ali mi javno pitamo predsjednicu Jevrejske zajednice Crne Gore, javno da odgovori, kada i gdje se ministar Leposavić poklonio žrtvama genocida u Srebrenici? Ako ostanemo uskraćeni za odgovor ali i za javno izvinjenje žrtvama genocida, nastojat ćemo da se putem institucija zabrani pristup / ulaz u Memorijalni centar žrtava genocida Potočari - Srebrenica svim negatorima genocida, kao i onima koji ih pravdaju, brane, a među njima je i predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore Nina Ofner Bokan.

Ministar Leposavić, od marta do sada, imao je dovoljno vremena da se izvini i pokloni žrtvama genocida u Srebrenici, nažalost on ne samo da to nije uradio, već je dodatno potpirio velikonacinalizam u retrogradnim snagama u Crnoj Gori, koji bi i danas ratovali, ubijali i vršili genocid. Državni ministar ako je pravni ekspert, ako zna za presude, i ako žali srebreničke nevine civile čija je jedina krivica bila-, ime, nacija, vjera, da bi bili nemilosrdno u genocidu ubijani, e takav luksuz Leposavić sebi nije smio dopustiti, a niti Ofner Bokan da ga brani, - piše u reakciji Bošnjaci.Net, koju je potpisao Esad Krcić, gl. urednik.Ostali prilozi:
» PROMJENA USTAVA BOSNE I HERCEGOVINE JE IMPERATIV
Dragan Trogrančić, mr.ius. | 13. June 2021 01:28
» KONAČNI PORAZ SRPSKE POLITIKE U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. June 2021 15:18
» DA TE NIJE (BILO), ALIJA…???
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. June 2021 03:20
» URGOŽENOST KAO PROMOCIJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. June 2021 15:15
» ZIJOVA STAZA
Enver Ćorović, dip.ing. | 31. May 2021 17:20
» EUROPSKA UNIJA I NJEN UTJECAJ NA BUDUĆNOST BIH
Sead Hamzagić | 29. May 2021 14:42
» AZERBEJDŽAN SLAVI 103. GODINŠNJICU NEZAVISNOSTI
Božidar Proročić | 28. May 2021 13:18
» FATIMA MEHOVIĆ: BIJELO POLJE I PRIŠTINA ZAUVJEK SRCU
Božidar Proročić | 22. May 2021 16:38
» NEPRAVDA KOJA TEŠKO POGAĐA I BOLI
Ibrahim Husejnović | 09. May 2021 18:32
» PRVIH 100 DANA AMERIČKOG PREDSJEDNIKA JOSEPHA BIDENA
Zijad Bećirević | 01. May 2021 15:18
Ostali prilozi istog autora: