Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme
Saopćenje Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije
BANA UPOZORAVA BOŠNJAKE NA ZLONAMJERNE NASRTAJE IZ RAZNIH POLITČKIH KUHINJA
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 03. March 2021. 22:03:24


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) čiji su osnivači i članovi mahom porijeklom iz Sandžaka i CG, (dakako i BiH, Kosova), ukazuje na nedavne najave osnovanja tzv. Muslimanske stranke u CG, ali i novu pojavu tzv. Muslimanske demokratske incijative u CG.
Pripadnici bošnjačkog naroda u Sandžaku i Crnoj Gori u kontinuitetu trpe udare kako izvan našeg naroda, ali nažalost i unutar naroda od strane onih pojedinaca koji svoj uspjeh isključivo vide u ličnom šićaru, a koje razni mehanizmi režima instaliraju po potrebi da unose pometnju i unose rascjepe i podjele, sve iz namjere kako bi lakše uspostavili kontrolu nad bošnjačkim narodom, koji se kroz historiju postojanja propatio, od pogroma, istrebljenja, genocida. Preduzimane su baš sve mjere, kako u miru, tako i u ratovima, potpunog uništenja i nestanka Bošnjaka sa domovinskog prostora gdje vjekovima žive. Ono što neprijatelji bošnjačkog naroda nisu uspjeli kamom, mačem, vatrom, genocidom, kulturocodom, urbicidom nastoje uraditi politicidom, olovkom…, a to se najbolje oslikava na ranijim popisima stanovništva u Crnoj Gori kada su uz sve pritiske Bošnjake planski podijelili u četiri - pet kolona. Ali i izborima u kojima ih je režimska politika svela na nivo glasačke mašine, kao i dobar dio njih na jeftino glasačko tijelo po cijeni od 20 do 50 eura, koji nemaju vrijednost čak ni najgore ovce. To najbolje govori zašto je režim etničke zajednice, uključujući i bošnjačku, sveo na socijalnu bijedu, koja će isključivo biti ovisna od režimske hunte.
Ovo se posebno dešava nakon što su Bošnjaci vratili svoj nacionalni identintet (1993) i maternji bosanski jezik, koji su im više od stoljeća zabranjivale velikonacionalističke politike.
Nakon genocida nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini u vremenu srpsko-crnogorske agresije (1992 – 1995), ali i ratnih zločina i policijskih represalija u Sandžaku i Crnoj Gori (i Srbiji), presuda ratnim zločincima od strane najvećih internacionalnih sudova na Planeti, umjesto da se promijeni odnos prema Bošnjacima kao žrtvama, što je bilo za očekivati, nažalost ustrmili su se “politički lešinari” kako bi ih razbili po svim šavovima. I upravo cijepanje ovog jednog europskog i civiliziranig naroda na Bošnjake i tzv. Muslimane i druge skupine, uspjeh je režima sa onim pojedincima i raznim udbašima koji su na njihovim jaslima, koje financiraju iz raznih državnih fondova.
U vremenu političkih previranja u Crnoj Gori, kada zloglasni četnički vojvoda otvoreno prijeti Bošnjacima u Skupštini CG. Otvoreno poziva svoje saborce - zlikovce iz krvavih ratova od 1991. – 1999., na nastavak krvoprolića, javno govori o zakopanom oružju, sa porukom “spremte se, spremte”, dok se iz Skupštine litijaški izađe na ulice navodno da nedaju “pravoslavne svetinje” a skrnave islamske, dok uz četnička orgijanja prijeti se “Turcima” sa zloglasnim zločincima Dražama i Đurišićama, novim Srebrenicama, veličanje srpskih ratnih zločinaca Karadžića, Mladića…
Bivša vlast u CG imala je moć - ali je šutjela, a aktuelna je zaslijepila i zanijemila. Jedni i drugi su zadovoljni jer su prijetnje nestankom upućene Bošnjacima. I jedni i drugi kao da ne predstavlju državu i ne vode institucije koje se trebaju pozabaviti i obračunati sa svima onima koji prijete ratovima, terorizmom, zakopanim oružjem, novim genocidom, skrnave islamske svetinje...
Čestiti bošnjački narode u Sandžaku i CG, ulazimo u period kada će se raspisati popis stanovništva, tako da će sve češće biti nasrtaja na bošnjačko nacionalno biće iz raznih političkih kuhinja, zato vas pozivamo da se časno držite svoga identiteta. Naša šifra opstanka i napretka je: BOŠNJAK, ISLAM I BOSANSKI JEZIK. Isto tako ponosno stanite pod svoj bajrak sa ljiljanima. Sve mimo toga je utopija!
Sve pojave koje dolaze od bilo koga o djelovanju i izjašnjavanju mimo napisanog, imajte slobodu da bez dvoumljenja odbacite i osudite.
Isto tako, svaki čestiti Bošnjak bez rezervi treba odbaciti osnivanje ili djelovanje svega onoga što ide na štetu bošnjačkog nacionalnog korpusa, u tome kontekstu uključujući tzv. Muslimanske stranke u CG, ili kako se već zove, kao i iz budžaka zalutala oglašavanja tzv. Muslimanske demokratske incijative u CG, ili bilo koja organizacija koja ima namjeru unošenja podjela ili podrške bilo koga mimo bošnjačkog korpusa, posebno ističemo kojekakve fašističke četničke “frontove”, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.

VRH


  Dossier: BOŠNJAČKO-AMERIČKA NACIONALNA ASOCIJACIJA (BANA) - New York
» BANA UPUTILA ČESTITKU CVIJANOVIĆKI, DODIKU...
Bošnjaci.Net | 25.11.2022 17:23
» NITI SMIJE BITI ZABORAVA A NI OPROSTA!
Hamza Subašić | 29.07.2019 19:11
» KOMANDANTE, UZ TEBE SMO!!!
B.net | 27.01.2017 01:40
» FILMSKI VRISAK AVDE HUSEINOVIĆA
Mr. sci. Džavid Begović | 23.11.2016 19:49
» BANA PRIREDILA IFTAR ZA BOŠNJAKINJE
B.net | 03.07.2016 20:35
» CRNA GORA UKINULA RAVNOGORSKI POKRET
Al Jazeera | 09.05.2016 22:01
» ZAJEDNIČKI KAŽIMO SMRT FAŠIZMU!!!
B.net | 09.05.2016 18:12
» KO BRANI BOŠNJAKE U CRNOJ GORI?
Dr. Mersada Nuruddina Agović | 02.05.2016 15:46

Ostali prilozi:
» STANJE VRENJA (7)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 22. May 2023 01:20
» SINAN TIGANJ- KROZ KULTURNU PRIZMU PETNJICE
Božidar Proročić | 19. May 2023 20:11
» ŽIVA ANTIKA – MIRAŠA MARTINOVIĆA
Božidar Proročić | 18. May 2023 13:32
» PERIBOLI STIHOVA - OSVRT NA POEZIJU LIDIJE LESKUR
Said Šteta | 16. May 2023 14:45
» UKI CAFE - KUTAK ZA LIJEPI TRENUTAK
Bošnjaci.Net | 10. May 2023 17:52
» NOVA KNJIGA DR.SCI DAMIR EF BABAJIĆA
B.net | 27. April 2023 21:57
» ”IZLOŽBA LIKOVNI DIJALOZI UMJETNICA-SEVDAH”
Bošnjaci.Net | 19. April 2023 16:56
» ČUVAJ SE ZLA OD ONOGA KOJEM SI UČINIO DOBRO
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. April 2023 18:16
» DONATORSKI IFTARI ZA ZAPOŠLJAVANJE U BIH
Mensud Alićušić | 15. April 2023 15:29
Ostali prilozi istog autora:
Ismetabanner1ad.jpg
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif