Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Islamske teme

NEZIM HALILOVIĆ MUDERRIS: MOJA KĆERKA NUDŽEJMA JE ŠEHID, INSHA-ALLAH
Autor: B.net
Objavljeno: 29. November 2020. 04:11:13


DŽENAZA RAH. NUDŽEJMI (Konjic, 26. nov. 2020.)
U emotivnom govoru njenog oca vidjeli smo kako se jedan vjernik nosi sa iskušenjima koja su mu data. U nastavku je njegov današnji komentar koji je napisao na jednoj društvenoj mreži:

“Allah je uistinu sa strpljivima, a nadam se da smo ja, moja hanuma-heroj i ostatak porodice upisani među strpljive! Mene i moju suprugu u potpunosti razumiju samo oni koji su iskušani gubitkom evlada, a teško je to iskušenje i ispit, gdje je niska prolaznost.

Molim Allaha, dželle še’nuhu, da našeg Sina, našu Nudžejmu i insa-Allah našeg šehida, jer je majka u trudnoći borac na Allahovom putu, a ako kao takva preseli insa-Allah šehid, počasti Baščom u kaburu i da nas sve zajedno uvede u Džennet, u Kuću zahvalnosti, koja je sagrađena za strpljive! Želio sam od srca moj šehadet u Konjicu, Gradu heroju. U bici na Ljubini juna 1993. godine sam letio u Džennetu, a Allahov je kader da ja ne budem upisan među šehide, ali jeste insa-Allah moj Sin, moja i hanumina Duša i eto ona me preteče u dobru!

Ponosan sam na nju isto kao što je ona uvijek bila ponosna na svoga babu! I osjećao sam da me dok sam bez suze govorio na njenoj dženazi, njena duša grli, ljubi, stišće, hrabri i govori mi: “Babo, nemoj biti tužan! Volim tebe, mamu, sestru, braću, muža, sina Hamzu, djede, nene, amidžu, dajidžu, tetke i svu našu rodbinu, komšije i prijatelje i čekam vas insa-Allah u Džennetu!” Da sam pustio suzu, plašim se da bih je iznevjerio, jer naši bošnjački sinovi hoće da smo jaki, pred njima i pred svijetom, pa makar nasamo prolili rijeke suza.

Ja sam juče prije i poslije dženaze, najbolje osjećao ta’ziju moje braće, kada naslonimo mu’minska srca jedno na drugo, pa srca šapucu, a riječi zapnu u grlu i pretvore se u jecaj. Strpljivi majka, babo, sestra, braca, muž i sinčic Hamza.”

Da se Allah smiluje Nudžejmi, uvede je u Džennet i Firdevs sa Poslanicima, šehidima, iskrenima i dobrim Allahovim robovima, a porodici podari sabur! Amin!, - objavio je portal Akos.ba.Ostali prilozi:
» KNJIGE KOJE ČITAJU BORCI ISIL-A
Bošnjaci.Net | 14. December 2020 02:33
» DIJALOG IZMEĐU MUSLIMANA I KRŠĆANA
Dr. Nedžad Grabus, muftija | 20. November 2020 15:26
» MEKTEBI U BIH: VAŽNE VJERSKE USTANOVE ZA ODGOJ DJECE
Anadolu Agency (AA) | 12. November 2020 13:17
» MUSTAFA CERIĆ: BRATSKO PISMO BOSANSKIM HODŽAMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. October 2020 18:07
Ostali prilozi istog autora: