Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Majka dva šehida: Da mi je da sklopim oči i da se ne probudim
NA AHIRET PRESELILA SREBRENIČKA MAJKA NURA ALISPAHIĆ
Autor: Salih Brkić
Objavljeno: 03. October 2020. 20:10:00


Danas je na bolji svijet preselila nasa sestra, jedna od srebreničkih majki, Nura Alispahić. Majka koja je od 1995. godine i genocida u Srebrenici živjela, a nijhe bila živa, majka kojoj su zloglasni "Škorpioni", haram im bilo, pred kamerom strijeljali njenog maloljetnog sina Azmira, zajedno sa grupom zarobljenih Srebreničana u kojoj su bila tri maloljetnika.

Majci Nuri su četničke falange sa Ozrena u masakru na tuzlanskoj Kapiji ubile i drugog sina Admira. Allahovim određenjem, upoznao sam joj u Tuzli kćerku Magbulu, kad je sa majkom bila u izbjegličkom naselju u Solini. Baš kad sam završavao moj dokumentarni film "Škorpioni su ubili i dušu majke Nure" do mene je došla vijest da je preselila i Nurina kćerka Magbula. Od tuge.

Bio sam sa kolegama snimateljima uz majku Nuru kada su izricane presude ratnim zločincima u Hagu, kad je krenulo suđenje zločincu Ratku Mladiću. Majka Nura je u rukama držala slike svojih sinova. Ruke se tresle, suze tekle niz lice, a ona mi često ponavljala: - Da mi je da sklopim oči i da se ne probudim. Ne mogu više!

Bili smo i na suđenju "Škorpionima" u Beogradu.

- Nema pravde, niti će je biti. Jednog kazniše sa pet godina zatvora, - govorila je kroz suze majka Nura Alispahić.

Kakva je bila plemenita duša majke Nure Alispahić najbolje govori njena reakcija kada je u saobraćajnoj nesreči, na dopustu, dok je izdržavao kaznu od 20 godina zatvora, poginuo komandant jedinice ubica "Škorpioni" Slobodan Medić - Boca. Poginula mu je i žena i sin.

Majka Nura Alispahić je rekla: - Ovo je Božija pravda, ali žao mi je njegovog djeteta. Dijete nikom nije krivo...

Odlaze srebreničke majke. Tuga za djecom ih ubija. Danas je preselila i nasa sestra, srebrenička majka Nura Alispahić. Večeras gledam njenu priču, godinama snimanu, u filmu "Škorpioni su ubili i dušu majke Nure".

Molim Gospodara svjetova da je u dženetu poveže sa njenom djecom, a sve zločince kazni najtežom kaznom...Ostali prilozi:
» KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ SASTALI SE SA LAJČÁKOM
Bošnjaci.Net | 19. June 2021 14:47
» "MUSLIMANSKE REZOLUCIJE" OBJAVLJENE NA ENGLESKOM JEZIKU
Anadolu Agency (AA) | 19. June 2021 12:31
» BIDEN I PUTIN NA HISTORIJSKOM SAMITU U ŽENEVI
Anadolu Agency (AA) | 16. June 2021 17:57
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠA NANA FATA JE SADA DOBRO!
28. August 2020 13:26