Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

OTVORENA JUBILARNA DVADESET I PETA MANIFESTACIJA SLOBODARSKI DANI VITEŠKOG GRADA BUŽIMA 2020
Autor: B.net
Objavljeno: 06. August 2020. 16:08:59


Jubilarna dvadeset i peta manifestacija “Slobodarski dani viteškog grada Bužima” svečano je otvorena večeras na Turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505.Viteške brigade. Niti prolom oblaka nije spriječio značajan broj bužimljana i gostiju da dostojanstveno obilježe početak ove manifestacije”.

Zbog epidemiološke situacije na području cijele Bosne i Hercegovine ovogodišnja manifestacija “Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2020” nije započela predviđenim sadržajima koji su podrazumijevali okupljanje većeg broja ljudi. Organizacioni odbor manifestacije odlučio je, a prvenstveno zbog zaštite zdravlja ljudi, da reducira određene sadržaje, ali isto tako da tradiciju obilježavanja pogibije generala Izeta Nanića i godišnjicu formiranja 105-505.Viteške brigade brigade nastavi sa sadržajima koje je u ovim teškim epidemiološkim uslovima moguće organizirati uz poštivanje preporučenih mjera zaštite od strane nadležnih organa.Ovogodišnja manifestacija kao i ranijih godina započela svečanim prijemom u zgradi općine Bužim, posjetom Spomen sobi 505. Viteške brigade, te učenjem Ja'sina na turbetu generala Izeta Nanića poginulim pripadnicima 505. Viteške brigade.

Nakon što su imami MIZ-a Bužim proučili Ja'sin, načelnik općine Mersudin Nanić je u kratkom obraćanju proglasio jubilarnu dvadeset i petu godišnjicu manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2020” otvorenom.

U svom kratkom obraćanju prisutnima načelnik općine Mersudin Nanić je posebno naglasio:

-“Nije vrijeme niti mjesto za velike govore i riječi. Vaš dolazak po ovakvom vremenu govori svima nama da smo i nakon dvadeset i pet godina još uvijek odlučni da obilježavamo značajne datume, sjećamo se našeg generala Izeta Nanića, poginulih boraca i njihovih porodica. ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca koji su stali u odbranu domovine onda kada je to bilo najteže. Njihova žrtva i njihovo jedinstvo moraju nam biti vodilja u budućnosti jer samo zajedno i jedinstveno možemo očekivati prosperitetnu lokalnu zajednicu i uređenu državu za koju su se borili naši najbolji sinovi kojima danas odajemo dužno poštovanje”.Za više informacija posjetite službeni site: opcinabuzim.baOstali prilozi:
» JERMENISKI NAPAD NA AZAERBEJDŽAN PRIJETNJA MIRU U SVIJETU
Božidar Proročić | 27. September 2020 15:43
» MAJČIN ZOV MAJKE BOSNE
Zijad Bećirević | 16. September 2020 16:02
» JA SAM RIJEKA, MAIDA MEHMEDOVA BILAL
Said Šteta | 29. August 2020 02:06
» VJEČNI POČINAK U VOLJENOM GRADU
Ferhat Korajac | 18. August 2020 16:26
» ISLJAM ĆEMAN: BIHOR I PETNJICA VJEČNA ISPIRACIJA
Božidar Proročić | 12. August 2020 19:48
» ESAD-ESKO PLUNAC - 30 GODINA POSVEĆENOSTI I HUMANOSTI
Božidar Proročić | 03. August 2020 20:19
Ostali prilozi istog autora: