Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DŽAFEROVIĆ PODRŽAO MC SREBRENICA I PROGRAM OBILJEŽAVANJA 25. GODIŠNJICE GENOCIDA
Autor: B.net
Objavljeno: 02. July 2020. 00:07:18


Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, primio je danas u posjetu umjetnicu Aidu Šehović i Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Predsjedništva navode da su Šehović i Suljagić upoznali Džaferovića sa detaljima pratećeg programa u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Zaštićene zone UN Srebrenica“.

Poseban naglasak je stavljen na umjetničke projekte kroz koje se čuva sjećanje na žrtve genocida.

U saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica-Potočari i Ateljeom Safet Zec, Grad Sarajevo će 07. jula, 2020. u Potočarima predstaviti “Exodus”, slikarski opus jednog od najistaknutijih bh. umjetnika Safeta Zeca.

Jedan od projekata koji će biti je i “Spomenik sjećanja - Što te nema“, umjetnice Aide Šehović, koji će, nakon Tuzle, Haga, Venecijanskog bijenala, New Yorka, Toronta, Bostona, Istanbula i niza drugih gradova, ove godine u saradnji Centra za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnog centra, biti postavljen u Srebrenici.

Džaferović je iskazao punu podršku cjelokupnom radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao i programskim aktivnostima koje se preduzimaju u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Predsjedavajući Džaferović je Šehović simbolično uručio fildžan koji će biti dio postavke “Što te nema“ u Srebrenici, saopćili su iz Predsjedništva BiH.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: