Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Humanost albansko-bošnjačkih emigranata - vlasnika restorana u New Yorku u vaktu pandemije COVID-19
NICAJ, KRKUTI I REDŽIĆ 15 DANA BESPLATNO ĆE HRANITI NJUJORŠKE DOKTORE I MEDICINSKO OSOBLJE, POLICIJU, VATROGASNE JEDINICE...
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. March 2020. 14:03:47
NICAJ, REDŽIĆ I KRKUTI


Prema statistici zdrastvenih institucija svjetska metropola New York je sa najvećim brojem zaraženih Coronavirusom. Doktori i drugo medicinsko osoblje, koje s pravom nazivaju “Heroji u bijelom”, imaju pune ruke posla. Pokušavaju spasiti svakog pojedinca od ove opake zarazne virusne bolesti koja se tako brzo prenosi, širi i nažalost smrtnost se povećava. Za sada brojke zaraženih se iz sata u sat povećavaju.

Uz medicinare, najaviše posla ima policija (NYPD), koji rade naporno kako građane ovog svjetskog grada dovesti u red, te da svi shvate da su u opasnosti od nevidljivog neprijatelja - coronavirusa koji napada njihovo zdravlje. Uvedene su vanredne mjere, u gradu rade samo nužne institucije, te nekoliko restorana gdje se može naručiti i odnijeti hrana, bez zadržavanja u njima. U teškim situacijama, posebno kakva je ova koja je zahvatila građane New Yorka ističu se humanisti, oni koji žele olakšati drugima.

Tako su pertneri u restoranskom biznisu u srcu New Yroka, Paul Nicaj, Nick Krkuti i Dino Redžić, pokrenuli su inicijativu pod motom „Hranom pomažemo naše heroje”, kojom obuhvaćaju doktore u bolnicama, Hitnu pomoć, medicinsko osoblje, policiju, vatrogasne jedinice, da u narednih 15 dana u njihovom restoranu imaju besplatan ručak: pizzu ili drugi specijalitet, salatu, desert i napitak.

Dino Redžić rodom iz Plava (Sandžak), treću deceniju živi u New Yorku, uspješno se bavi hotelijersko-restoranskim biznisom, uključujući i njegove vrijedne partnere, koji se timski ističu kako na poslu tako i u humanosti, kratko je izjavio za Bošnjaci.Net:

- Ova naša inicijativa, u ovom momentu kada se nažalost brzo razvija pandemija COVID-19, je mali djelić zahvalnosti onima koji spašavaju živote naših sugrađana u New Yorku, te da im na jedan način olakšamo, da u takvom teškom, odgovornom i rizičnom poslu, ne razmišljaju bar o hrani, pa iako znamo da su baš u ovakvim hitnim poslovima, pod zaštitnim maskama i drugom opremom, više iscrpljeni i gladni. Svi oni kojima dozvoljaju poslovne obaveze i ako su u mogućnosti mogu doći u “Uncle Paul’s Pizza”, na atraktivnom i poznatom Grand Centralu, adresa 70 Vanderbilt ave, između 45. i 46. ulice, od 11 am do 20 pm ili za narudžbu / dostavu pozvati na telefon 212-922-1200, naglasio je Redžić.

Inače, Paul Nicaj, Nick Krkuti i Dino Redžić su vlasnici više restorana koji su u New Yorku prepoznatljivi po kulinarskim specijalitetima.Ostali prilozi:
» GODIŠNJICA MASAKRA U RAČKU: PEČAT RATA NA KOSOVU
Anadolu Agency (AA) | 15. January 2021 15:33
» PROFESOR MAHMUT EF. KARALIĆ PRESELIO NA AHIRET
Preporod | 12. January 2021 22:59
» DOBOJ 1992-1995: OD BRATSTVA I JEDINSTVA DO LOGORA
Bošnjaci.Net | 12. January 2021 15:13
» ZAŠTO JE MAHMUTOVIĆ NEPODOBNI PISAC I NOVINAR
Bošnjaci.Net | 11. January 2021 16:17
Ostali prilozi istog autora: