Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KONAKOVIĆ (NIP): HOĆU NEŠTO DA VAM KAO BOŠNJAK KAŽEM
Autor: N1
Objavljeno: 29. January 2020. 22:01:28


Zastupnik Naroda i pravde Elemedin Konaković drugi put se danas obratio u Skupštini Kantona Sarajevo. Ovaj put, kako je kazao, obraća se kao Bošnjak.

"Hoću nešto da vam kao Bošnjak kažem. Izgradili ste društvo koje u potpunosti urušava identitet Bošnjaka. Prezentirate nas i predstavljate kao jedan koruptivni narod koja mora biti poslušan svome lideru, svome vođi, da bi dobio posao, bio dio bilo kakve zajednice i to isključivo kroz stranku", kazao je Konaković, te nastavio:

"Da vam kao Bošnjak nešto kažem o helikopteru, a posebno Radončiću, i posebno vama iz SBB-a, vi koji ste nas na Drini ostavili sa četiri duge cijevi. MUP BPK do prije nekoliko mjeseci imao je četiri duge cijevi kao jedina organizovana vojna formacija u kojoj djeca u školama proklamuju fašističku i čeničku propagandu stavljajući kokarde i koji od nas ponovo pravite plijen jer samo kad smo slabi mi smo plijen, pa nam Radončić drži govor i spriječava nabavku jednog helikoptera u KS, vi iz SDA to poslušno odobravate, a MUP RS nabavlja nova tri. Prije toga je nabavio mnogo istih"

Kako je kazao, napadaju se časni borci nebošnjaci koji su branili BiH.

"Od nas pravite društvo podobnih koje u klimi i geografskoj poziciji u kojoj se mi nalazimo ne može odgovoriti ni na jedan izazov, a kamoli na neki dobro osmišljeni napad. Napadate časne nebošnjake koji su sa nama odbranili ovu zemlju, koji su bili dio Armije Republike BiH i napadate mene kada nešto u njihovu korist kažem, a vaš predsjednik Izetbegović jučer u intervjuu za Glas Srpske kaže 'svi smo propatili, svi smo preživjeli stradanja', potpuno relativizirajući genocid u Srebrenici, nepresuđene genocide u Prijedoru i drugim gradovima u BiH i potpuno relativizira stradanja našeg bošnjačkog naroda, a časne Srbe i Hrvate napadate, one koji su sa nama branili ovu zemlju", poručio je Konaković.

"Tako ste nam uništili šansu da u reviziji presude protiv Srbije tu zemlju zovemo agresorom, što ona jeste, jer vaša dodvoravačka i poltronska politika nije zaštita bošnjačkog indentiteta, ona je uništavanje bošnjačkog indentiteta. Ovo sam čekao dugo i nije bilo prilično da vam se kao Bošnjak obratim. I o tom ćemo bošnjačkom indentitetu u narednim sjednicama mnogo razgovarati", kazao je lider Naroda i pravde.

Posebnu poruku poslao je lideru Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću.

"Posebno Radončiću poruka, kakav god da si, nećeš slabiti bošnjački narod u onom dijelu koji se zove spremnost na odbranu od nekog novog fašizma koji buja na ovim prostorima", kazao je Konaković na kraju, obajviio je portal N1 tv.Ostali prilozi:
» POTPISAN SPORAZUM IZMEU DANU I BANU
BANU | 23. January 2022 18:38
» MEHMEDOVIĆ: BIH PO HITNOM POSTUPKU TREBA POSTATI ČLANICA NATO-A
Anadolu Agency (AA) | 23. January 2022 13:06
» NOVA VLADA ILI NOVI IZBORI RJEŠENJE POLITIČKE KRIZE U CRNOJ GORI
Anadolu Agency (AA) | 23. January 2022 12:46
» IZETBEGOVIĆ U POSJETI ZVORNIKU
Bošnjaci.Net | 21. January 2022 16:45
» STUTTGART: SKUP PODRŠKE BOSNI I HERCEGOVINI
Bošnjaci.Net | 21. January 2022 15:13
» SAMANTHA POWER UPUTILA VIDEO PORUKU GRAĐANIMA BIH
Vijesti.ba | 20. January 2022 15:39
» U SREBRENICI JE UBIJENO 8.000 BOŠNJAKA
Bošnjaci.Net | 20. January 2022 14:48
Ostali prilozi istog autora: