Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Islamske teme

Informativna večer u džematu Hidaje u Minhenu
KUPOVINA ZEMLJIŠTA I IZGRADNJA DŽAMIJE
Autor: Damir ef. Babajić
Objavljeno: 24. October 2019. 20:10:57


U subotu večer, 19.10.2019. godine, poslije akšam-namaza upriličena je informativna večer u džematu Hidaje. “Informativna večer” bila je u znaku predstavljanja građevinskog zemljišta i finansijskog plana za izgradnju džamije džemata Hidaje.

Nakon proučenog odlomka iz Kur'ana kojeg je proučio Abdulvehab-ef. Vehabović, jedan od imama džemata Hidaje, prisutne je poselamio predsjednik džemata mr. Fahrudin Bradarić. On je u svom obraćanju istakao važnost informativne večeri, te najavio tok prezentacija.

Teme večeri bile su “Prezentacija zemljišta odnosno građevinskog plana za izgradnju džamije” i „Prezentacija finansijskog plana“ o čemu, u okviru informativne večeri, su govorili jedan od članova immotima za rješavanje pitanja džamijskih prostorija Advan Kolonić i potpredsjednik džemata Began Ćurić.U svojim izlaganju predstavili su plan immotima a po pitanju rješavanja odobrenja za izgradnju džamije, komunikacije sa nadležnim institucijama, arhitektom, te dalje korake koje će džemat poduzeti, te finansijski plana za kupovinu zemljišta i izgradnju džamije.

U okviru informativne večeri razvila se konstruktivna rasprava koja je polučila nekoliko zaključaka, a koji su usmjereni na rješavanje pitanja džamijskih prostorija.

Nakon informativne večeri prisutnim vjernicima obratili su se imami džemata Hidaje Nusret-ef. Hodžić i Abdulvehab-ef. Vehabović istakavši vrijednost večerašnjeg skupa. Prigodna predavanja koja su usmjerena na vrijednost i značaj džamije, mesdžida, ulogu u odgoju i obrazovanju, značaju vakufa i vakifa, održali su predstavnici MIZ-e Sarajevo mr. sc. Malik-ef. Šljivo i Elvedin-ef.

Klisura, pomoćnici glavnog imama MIZ-e Sarajevo, te mr. Sejid-ef. Strika, imam, hatib i muallim MIZ-e Sarajevo, koji su boravili u službenoj posjeti džematu Hidaje. Svečanost informativne večeri svojim glasovima dodatno su uljepšali mujezin džemata Hidaje hadžija Mersim Telalović, Nusret-ef. Hodžić, Abdulvehab-ef. Vehabović i Sejid-ef. Strika, izvodeći nekoliko ilahija i kasida.Koristimo priliku da pozovemo sve dobre ljude, poznanike, prijatelje, prijatelje dobra da se priključe ovom hairli djelu i podrže svojim dobrima kupovinu zemljišta i gradnju džamije za potrebe džematlija džemata Hidaje. Postanite vakif džemata Hidaje. Svoje priloge možete uplatiti na sljedeći konto:

Konto za kupovinu zemljišta i gradnju džamije: BLZ: 701 500 00 | IBAN: DE02 7015 0000 1003 1390 19 | SWIFT-BIC: SSKMDEMM

Ako se želite upoznati sa više aktivnosti džemata Hidaje posjetite stranicu www.hidaje.de
Molimo Gospodara da vam vaša dobra koja ugradite u džamiju Hidaje umnogostruči. Amin!
Ostali prilozi:
» MOLIMO TE, BOŽE, DA NAM SE VIŠE NIKAD NE PONOVI GENOCID!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. September 2021 16:03
» AHMED ALILI NOVI HAFIZ KUR'ANA ČASNOG
Preporod | 31. August 2021 16:17
» 550 GODINA STARE DŽAMIJE U PLAVU
B.net | 17. August 2021 18:16
» VELIČANSTVENA NOĆ KUR'ANA U DONJEM KAMENGRADU
Bošnjaci.Net | 30. July 2021 15:43
» U HRUSTOVU ODRŽANO VEČE „U VJERI ČVRŠĆI“
Bošnjaci.Net | 28. July 2021 21:12
» VAŽNOST AREFATA I KURBAN-BAJRAMSKA ČESTITKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. July 2021 14:40
Ostali prilozi istog autora:
» ŠTA POSLIJE RAMAZANA?
27. May 2019 20:25