Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


Poltron u službi Beograda
ZAŠTO PARAHODŽI BAJAZIDU NICEVIĆU NE ODGOVARA JEDINSTVENA I JAKA ISLAMSKA ZAJEDNICA?
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mersada Nuruddina Agović
Objavljeno: 01. April 2019. 12:04:56


Islamska zajednica u Srbiji je u zadnjih tridesetak godina, nakon razvoja i preporoda svake njene institucije i ustanove, odbrane i unapređenja vakufa, preuzela emanet da brine o svim svojim članovima na prostoru Sandžaka, Srbije, uz održavanje duhovne veze sa maticom Bosnom. Takva Islamska zajednica ne odgovara parahodži, parašejhu i poltronu Dijaneta - Bajazidu Niceviću, kao i njemu sličnim.

Zašto Bajazidu Niceviću ne odgovara jedinstvena i jaka Islamska zajednica?
Zato što Islamska zajednica uči svoje članove da ni pred kim čelo ne spuštaju, osim pred Allahom dž.š. Mi, Bošnjaci Sandžaka, znamo koje su nam zemlje bratske, koje komšijske, ali nikome poltroni ne smijemo biti! Allah nam je naredio da zemljom hodimo uzdignuta čela. Podržavamo partnerski odnos tamo gdje treba i veoma jasno se određujemo prema okolini.

Turska, kao ozbiljna država, nikada ne bi tako lahko oprostila svojim izdajnicima, tako i ona razumije da Islamska zajednica može da oprosti izdajnicima samo ako iskreno tevbu učine i obećaju da joj nikad više neće biti dušmani.

Nažalost, aktuelna vlast u Sandžaku, u vidu koalicije SDP-SDA, stala je na stranu onih koji se protive slobodarskom duhu jedine legitimne Islamske zajednice u Srbiji. Njeni predstavnici nisu spremni na razgovor koji vodi rješavanju problema. Pomenute stranke ni koalicija ne smiju da izađu na TV duel i dijalog sa predstavnicima stranke SPP. Pomenuta stranka je prepoznatljiva da njeni lider poziva na pravdu i opće pomirenje među ljudima. Želimo živjeti u miru sa svakim ko je za mir. Također, želimo živjeti uz jaku, stabilnu, jednu jedinu i legitimnu Islamsku zajednicu u Srbiji koju se više niko neće usuditi da napadne ili izda. Naša tradicionalna veza sa maticom Bosnom i drugim bratskim zemljama je postojana, tako da parašejh Nicević i njemu slični nemaju pravo ništa da spočitavaju. Istina je, nemamo dobar odnos sa izdajnicima, otpadnicima i prodanim dušama, niti ćemo ga imati, dok se iskreno ne pokaju i tevbu ne učine.

Zato, Niceviću, bolje je da učinite tevbu i priključite se saffovima jedinstvene Islamske zajednice, makar bili i u zadnje redove, nego što ustrajavate da sa iblisom ostanete u isti.

Šta nama u Sandžaku znači jedinstvena Islamska zajednica? Znači garanciju da se nikakvi fakfori, sa sve četiri strane svijeta, neće miješati u njen rad, da će narod biti jedinstven, a ti vidi, kome paše naša razjedinjenost. Tvoj angažman i pozivi sa kojima obmanjuješ polupismene oko sebe a sve protiv Islamske zajednice i vjernika i to pod ahmedijom, ići će tebi na štetu i onih kojima se dodvoravaš. Zato, stidi se svog nečasnog agažmana ispod časne ahmedije, mijenjanja teza i bavljenja spletkama. Prezir Bošnjaka prema karakteru ljudi tvog kova hoćeš da usmjeriš prema jednoj divnoj zemlji koja se zove Turska. Mi državu Tursku poštujemo, Dijanetu koji vas štiti zamjeramo, a vas izdajnike preziremo, dok tevbu ne učinite!

To je ukratko moje oglašavanje na tvoje zamjene teza, demagoški licemjeru.

VRHOstali prilozi:
» OVA MANIFESTACIJA JE POSTALA SIMBOL ZAJEDNIŠTVA, KULTURE I TRADICIJE NAŠEG KRAJA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 24. June 2024 15:46
» HANA KRCIĆ - ĐAK GENERACIJE
Bošnjaci.Net | 21. June 2024 16:12
» DR. AHMED SMAJLOVIĆ - DOBRO KOJE TRAJE
MINA | 18. June 2024 17:16
» PRISJETIMO SE I UGLEDAJMO NA NAŠE SLAVNE I ZNANE LJUDSKOSTI
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 15. June 2024 17:29
» FARKO - IKONA NAŠE (BAŠ)ČARŠIJE
Ferhat Korajac | 03. June 2024 14:25
» PROVIĐENJE ‒ DŽAMIJA ADAMIRA JERKOVIĆA U LASTVI
Bošnjaci.Net | 01. June 2024 15:27
Ostali prilozi istog autora:
» ISLAMSKA KALIGRAFIJA
15. March 2018 18:32
» RASPRODATO ROŽAJE
17. October 2016 17:59
» SANDŽAČKA AVLIJA
16. September 2016 21:37
» DOVEDIMO LAĐU DO NJENE LUKE!
13. March 2015 13:54
JamalBowman204.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif