Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Građani Rudog glasali protiv opoziva načelnika
RATO RAJAK U RUDOM PORAZIO MILORADA DODIKA I NJEGOVU POLITIKU!
Autor: Fahra Kurdija
Objavljeno: 25. December 2018. 13:12:44


Rezultati vanrednog glasanja dana 23. decembra 2018. god svjedoče, da se u malom gradiću Istočne Bosne, ponovo piše historija!

Opština Rudo je odavno centar medijske pažnje zbog njenog geografskog položaja i linija razgraničenja sa susjednom državom koja pokušava zadovoljiti svoje apetite "zamjene teritorija" preko lidera manjeg entiteta u BiH, sada već predsjedavajućeg Predsjedništva, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Medijska pažnja je uzavrela posljednjih mjesec dana od kada je od strane trojice odbornika naklonjenih politici i interesima Milorada Dodika, potekla inicijativa o smjeni načelnika a koja je uz pomoć njihovih koalicionih partnera i onih što za male interese mjenjaju stranačke dresove na Opštinskoj skupštini i izglasana te zakazani izbori građana za nedjelju 23. decembar 2018. god.

Smjena načelnika opštine Rudo, g-dina Rate Rajaka, po izjavama ovih odbornika je u suštini neophodna a prave razloge ni sami nisu znali niti objasniti niti argumentovati.

Ovi odbornici, po šablonu mita i korupcije, te vlastodršaca iz Banja Luke u svojstvu vjetra u leđa, nastojali su uhljebiti samo sebe državnim jaslama uz pomoć dijela građana kojima su manipulisali a da oni toga nisu bili ni svijesni.

Načelnik Opštine Rudo, Rato Rajak, za razliku od bezumlja u koje pratioci velikog Baje iz Laktaša srljaju, slijedi put razuma, tolerancije, zajedništva i jednakih prava za sve na ovom do nedavno zaboravljenom prostoru. Obzirom da je načelnik Rajak shvatio da je kampanja uperena protiv njega ustvari, samo obračun SNSD-a sa neistomisljenicima i zauzimanje opštinskog budžeta, time su od strane političke opcije koju predvodi lično Dodik, upotrijebljeni svi mogući mehanizmi za njegovu smjenu. Naravno, načelnik pred grupom licemjernih odbornika i cjelokupne Dodikove mašinerije ni jednog trenutka nije pokleknuo već na protiv, ostao dosljedan svojim principima sa vjerom u razum svojih Ruđana.

Imali smo priliku pratiti javna obraćanja načelnika Opštine Rudo koji argumentima pokriva sve ono za što ga ta crna trojka odbornika optužuje. Siguran u sebe, sa vjerom u Boga i bez oraha u džepovima pozivao je političke protivnike na javnu debatu u lokalnoj TV kući, ali oni za to nisu imali sluha ni hrabrosti. A kako bi imali, kad bi naspram njih sjedio intelektualac, rođeni Ruđanin a povrh svega pošten i hrabar. Hrabar toliko, da stoji na megdanu sam. Gromada!!! Rato Rajak! Čovjek koji se poklonio bošnjačkim žrtvama posljednjeg rata čime je poslao jasnu poruku svojim sugrađanima. Čovjek koji štiti suverenitet i integritet svoje zemlje i naše BiH a što mu Dodik i njegovi sljedbenici najviše zamjeraju.


Foto: RFE


Shvativši snagu i istrajnost načelnika Rajaka a shodno svojoj inteligenciji grupa licemjernih odbornika u pomoć poziva Dodika koji je samo tri dana prije glasanja došao da zaplaši Ruđane, da zaprijeti kako moraju smijeniti postojećeg načelnika, izglasati mu nepovjerenje, i naravno za uzvrat nešto i obećao.

Svi znamo kako je teško suprotstaviti se uvježbanoj izborno-glasačkoj mašineriji koja se upraznjava širom regiona, gdje vladaju bezzakonje, korupcija i nacionalizam, pa i da se desio poraz jednog čovjeka iz Rudog protiv te silne mašinerije ne bi bilo nikakvo čudo. Ali, naspram te mašinerije, dana 23.12.2018. god., u Rudom su stajali hrabrost, razum i jedan čovjek. Rato Rajak!

Taj čovjek je već odavno bio moralni pobjednik a to su zasigurno znali oni, koji su ga ovih dana rušili. Danas je on ponovo pokazao da je čovjek. Sve ih je porazio... i ponizio, a pogotovu velikog Baju iz Laktaša.

Pitam se, kud su ovi gubitnici sada u ovoj maloj sredini pristali, bez pobjede i bez morala... Kakvi su ih to interesi poveli da krenu putem onih koji ovoj zemlji ne zele dobro. A mogli su i oni biti ljudi!!!
Kako jednom ne shvate da će se mijenjati sistemi, politike i lideri ali zemlja u kojoj se živi uvijek ostaje domovina. Nema tih Dodika, Čovića i Vučića koji je mogu krčmiti nauštrb građana i njenih naroda. Iza svake političke bure, umjeće i mudrost je ostati čovjek.

Danas su Ruđani kojima je stalo do svoje zemlje ponosni što imaju jednog takvog. Jednog, koji je cijeloj Bosni i Hercegovini pokazao šta znači imati svoj stav, razum, čast, hrabrost i istrajnost a sve zasnovano na poštenju i toleranciji te zajednistvu svih građana bez obzira na vijeru i naciju.
Prepoznali su Ruđani osobine i ideje svog načelnika i nisu prodali svoje glasove niti su nasjeli na strah i obećanja Milorada Dodika a njihov načelnik se vjerujem s pravom ponosi svakim od njih.

Nek vladaju mir, sloga, ljubav i blagostanje na cijeloj planeti a posebno u nasoj jednoj i jedinoj domovini BiH!!!
Ostali prilozi:
» POLITIČKI BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Ferhat Korajac | 21. October 2021 17:38
» DANAS 18. GODIŠNJICA SMRTI ALIJE IZETBEGOVIĆA
Anadolu Agency (AA) | 19. October 2021 16:24
» AMBASADOR DR. KOZARIĆ U POSJETI SALZBURGU!
Ramzija Kanurić-Oraščanin | 11. October 2021 14:46
» RATNOM HEROJU EDHEMU OMEROVIĆU - TITI AMPUTIRANE OBJE NOGE
Almasa Hadžić, politicki.ba | 06. October 2021 21:19
» RATOVI I BITKE NISU RJEŠENJE
Anadolu Agency (AA) | 03. October 2021 14:35
» SMISAO ŽIVOTA U HAJR-AKCIJAMA
Ferhat Korajac | 29. September 2021 18:29
» DODIK JE SAMO PUKI GLASNOGOVORNIK MRAČNE VELIKOSRPSKE IDEOLOŠKE MATRICE SANU I SPC
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. September 2021 19:15
Ostali prilozi istog autora:
» CRVENE RUŽE ZA SVAKI DAN
13. March 2016 23:56
» BAJRAM SUNCEM OBASJAN
04. October 2015 03:14
» NE LOMITE MI BAGRENJE!!!
16. October 2014 18:26
» AH, MERAKA U VEČERI RANE...
01. December 2012 13:21