Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Poruka Valentinu Inzku, stranim i domaćim zvaničnicima
PUSTI ŠLJIVE, ZAUSTAVI NEGATORA GENOCIDA I DRŽAVE BIH!
Autor: Salih Brkić
Objavljeno: 01. September 2018. 20:09:02

SALIH BRKIĆ: Sudeći po saopćenjima i osudi ranijih Dodikovih besramih drskosti i laži, to se još ne nazire. Četvero djece i trudnica Remzija Dudić i njen muž Nijazija ukopani su, uz ostale žrtve genocida, 11. jula ove godine u Potočarima. Ranije je u Potočarima ukopana Fatima Muhić, koja nije živjela niti jedan cijeli dan, a ukupno je oko 500 maloljetnika ubijeno tokom genocida u Srebrenici! Mnogi od njih već su ukopani u Potočarima. Djeca su, dakle, po lažovu Dodiku, bili borci!Upućujem poruku Valentinu Inzku, stranim i domaćim zvaničnicima:- Pusti šljive, zaustavite negatora genocida i države BiH!!!
U danima pred obilježavanje Dana nestalih, - besramni negator genocida i države BiH Milorad Dodik za beogradske medije izjavi da su Potočari "u suštini vojničko groblje", da je tu "ukopano više od 50 posto vojnika koji su stradali u borbama u i oko Srebrenice". Reče i ovo: - Nema zemlje koja se na silu održala, neće ni BiH.

Udari tako još jednom nož u nikad zarasle rane obitelji žrtava genocida i svih koji BiH smatraju svojom domovinom, ali je opet izostala prava reakcija visokog predstavnika, kao i drugih međunarodnih i domaćih zvaničnika.

Tako je i Valentin Inzko, umjesto da dosljednije i oštrije iskoristi sve što mu te ovlasti daju, bio na otvaranju Sajma šljive u Gradačcu!

Ima li kraja divljanju vožda iz Laktaša, dokle će on negirati genocid, koji je jos 2008. godine na FACE TV i sam, uz haške i druge presude, potvrdio? Sudeći po saopćenjima i osudi ranijih Dodikovih besramih drskosti i laži, to se još ne nazire. Četvero djece i trudnica Remzija Dudić i njen muž Nijazija ukopani su, uz ostale žrtve genocida, 11. jula ove godine u Potočarima. Ranije je u Potočarima ukopana Fatima Muhić, koja nije živjela niti jedan cijeli dan, a ukupno je oko 500 maloljetnika ubijeno tokom genocida u Srebrenici! Mnogi od njih već su ukopani u Potočarima. Djeca su, dakle, po lažovu Dodiku, bili borci!Ali, hvala Allahu, imaju zvanicni sudski dokumenti i slike. Pitam Dodika kakva je to žestoka bitka bila pred zadružnim magacinom u Kravici gdje je ubijeno oko 1.200 žrtava genocida?

Neka pogleda sliku i odgovori. Snimio je Zoran Petrović Piroćanac, kao što je snimio i onu kolonu zarobljenika od kojih je samo preživio tada dječak, moj dragi Enver Husić, Gdje su ti ljudi, nisu to bile ptice pa da netragom nestanu. Neka pita Envera, on će mu, ako treba, u sred Banje Luke, sve reći u lice!

Kakva je to bila "borba" na brdima iznad Kravice, jesu li to "mudžahedini" imali neko novo smrtonosno oružje u vidu kućnog sata? A na brdu, isto kao i kod zloglasne bukve i na kameničkom brdu sve leš do leša.Kakva je to "žestoka bitka" bila na zadružnoj ekonomiji Branjevo gdje je, dok su ubice dolazile u smjenama, ubijeno više od 1.000 ljudi, 500 u Domu kulture Pilice, isto toliko na šljunkari u Kozluku, a Branjevo je ponovljeno i na brani mulja zvorničke Glinice u Petkovćima? I onda su se žrtve genocide, haram mu bilo, izgleda same vratile i bagerima izlomljene ukopale u destinama masovnih grobnica od kameničke doline smrti do Zelenog Jadra. Kako to da su najveće "bitke u i oko Srebrenice" bile u naseljima od Zvornika prema Janji. I još ona velika "bitka" od kafane "Đugum" do stadiona u Novoj Kasabi!

Kakvu je bitku na Godinjskim barama kod Trnova vodilo onih šest stradalnika, među njima i maloljetnici, koji su pobijeni pred TV kamerama od strane "Škorpiona", kakva je "bitka" bila pred špiljom Pola na Bisini kod Šekovića gdje su u ponor od 60 metara bacali ubijene i žive Srebreničane pa ih onda dotucali pucajući i bacajući bombe u ambis Polje? Kako su to žrtve genocida u Srebrenici, prije nego su "stradali u bitkama u i oko Srebrenice", sami sebi vezale žice po rukama i poveze na očima, a onda se izlomile bagerima i ukopale u sekundarne i tercijarne masovne grobnice.Ima još mnogo toga što bih pitao, ali neka ostane za drugu priliku. Jer, nakon što je natjerao NS i Vladu RS da "odbace" Izvještaj Komisije za Srebrenicu iz 2004. godine, nakon što negira genocid i tvrdi da su Potočari "u sustini vojničko groblje", Milorad Dodik kaže da, ako se entiteti ne dogovore oko Suda i Tužiteljstva BiH, "onda ćete biti iznenađeni budućim procesima". Zato upućujem poruku Valentinu Inzku, stranim i domaćim zvaničnicima:- Pusti šljive, zaustavite negatora genocida i države BiH!!!
Ostali prilozi:
» VELIKOSRPSTVO JE KANCEROGENA BOLEST
Sead Zubanović | 17. June 2021 13:04
» FERIDA OSMANOVIĆ I JOSEPH BIDEN
Envera Selimović | 14. June 2021 16:58
» NJEMU, DARKU TANASKOVIĆU, NI IVO ANDRIĆ NIJE NEVIN OD GENOCIDA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. June 2021 16:30
» BLASFEMIJA (NE)P(R)OSVEĆENIH SVEŠTENIKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. June 2021 12:59
» TRI BOSANSKA PRAVCA DJELOVANJA NAKON PRESUDE MLADIĆU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 11. June 2021 03:04
» NASLIJEĐE PRESUĐENOG POGLAVICE
Mesud A. Ramić | 11. June 2021 03:02
» MLADIĆ I KARADŽIĆ SU PRESUĐENI NA DŽIVOTNI ZATVOR, A ŠTA JE SA RS?
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 08. June 2021 20:18
» ZLOČINI BEZ KAZNI
Velija Murić | 08. June 2021 03:08
» PREDNOSTI DIJALOGA
Mesud A. Ramić | 07. June 2021 20:13
» KO NEMA OBRAZA, ON JE BEZOBRAZAN
Sead Zubanović | 04. June 2021 15:03
» PROPUŠISMO!
Esmin Frljučkaj | 03. June 2021 00:53
» USVAJANJE REZOLUCIJE O SREBRENICI – NAŠA NUŽNOST
Nebojša Mrvaljević | 02. June 2021 20:27
» JESMO LI SPREMNI ZA NOVI STRELJAČKI STROJ?!
Mehmed Meša Pargan | 02. June 2021 14:02
» „PAMETNA“ MOĆ RUSIJE I TURSKE U BIH: IZAZOV ZA EU?
Mr. Kenan Kadić | 01. June 2021 18:36
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠA NANA FATA JE SADA DOBRO!
28. August 2020 13:26