Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Srpska lista izlazi iz kosovske vlade, sama formira Zajednicu srpskih opština
VUČIĆ I SRPSKA LISTA DODATNO ZAKUHAVAJU NA KOSOVU
Autor: B92
Objavljeno: 27. March 2018. 14:03:39


Srpska lista će izaći iz Vlade Reublike Kosova, a zatim će krajem sljedećeg mejseca sama početi da formira Zajednicu srpskih opština na Kosovu, rekao je Goran Rakić.

Kako je rekao, o tome je već obaviješten predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, sa kojim su predstavnici Srpske liste imali sastanak u Beogradu.

"Sutra ćemo u Kosovskoj Mitrovici održati sjednicu skupština svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom i podneijćemo prijedlog da do 20. aprila formiramo ZSO. Obavijestili smo predsjednika Vučića i on je rekao da će podržati svaku odluku koju mi budemo donijeli", kazao je Rakić.

On je naglasio da nakon jučerašnjih događaja, Srpska lista više neće šutjeti.

"Poslije jučerašnjeg terorističkog napada na goloruki srpski narod u Kosovskoj Mitrovici i predstavnike Vlade Srbije, mi kao legitimni predstavnici Srba ne možemo biti nijemi i nećemo biti ikebana", naveo je, i dodao da će Srpska lista izaći iz kosovske vlade.

"Srpska lista će izaći iz vlade privremenih institucija i nećemo davati podršku. Mi znamo da će se oni ujediniti, lako se oni ujedine kada su u pitanju interesi protiv Srba. Ali, i mićemo se ujediniti i ostaćemo dole i branićemo svoje domove. I nikakva policija, ROSU ili Euleks neće nas otjerati sa tih prostora."

Rakić je istakao i da je "ono juče bila proba kako da osvoje sever Kosova", ali je dodao da ga raduje da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao "da nećemo dozvoliti nikakvu Oluju niti novi Bljesak".

On je ljudima na Kosovu poručio: "Imamo podršku Vlade Srbije", a uputio je i poruku Srbima koje Albanci pozivaju da budu dio kosovske vojske.

"Nemojte da budemo jedni drugima vukovi, nemojte biti vukovi našoj djeci. Naćićemo neki način ako je vaša materijalna situacija loša, da ne bismo došli u situaciju da udari brat na brata."Ostali prilozi:
» KURTĆEHAJIĆ: DRUŽE TITO OTKAD TEBE NIJE O NARODU NEMA KO DA BRINE
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 04. May 2021 15:47
» PRVI ORUŽANI OTPOR AGRESORU
Eset Muračević | 02. May 2021 15:21
Ostali prilozi istog autora:
» NE IDEMO U BRAZIL DA UČIMO
16. October 2013 15:30
» PREMINUO KIRO GLIGOROV
02. January 2012 09:45