Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Novi Pazar, Sandžak: Stranka pravde i pomirenja
TUTIN JE OSTAO CRNA MRLJA VLADAVINE BEZAKONJA U SPREZI KRIMINALA I OPĆINSKIH, SUDSKIH I POLICIJSKIH ORGANA
Autor: B92
Objavljeno: 18. March 2018. 23:03:01


Stranka pravde i pomirenja održala je sinoć, 17. 03. 2018. godine u Centrali stranke u Novome Pazaru redovnu zajedničku sjednicu Predsjedništva.
Sjednicom je predsjedavao predsjednik stranke muftija dr. Muamer Zukorlić.
Usvojen je izvještaj o učešću ove stranke na lokalnim izborima za grad Beograd, kao i o radu Incijativnog odbora za formiranje Gradskog odbora Beograda i općinskih povjereništava na teritoriji ovog grada.
Predsjednik SPP u Crnoj Gori i predsjednički kandidat Hazbija Kalač podnio je izvještaj o kandidaturi na predsjedničkim izborima i predstavio plan i strategiju kampanje koja je jednoglasno usvojena.
Donijeta je odluka i o pripremama za učešće SPP na predstojećim lokalnim izborima u općinama južnog Sandžaka.
Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja još jednom je osudilo teroristički atak na direktora Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Omera Đondića. SPP smatra da je ovaj vandalizam politički motiviran i da izvršioce i nalogodavce treba tražiti među onima kojima smeta uvođenje reda u ovoj instituciji.
Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja traži od nadležnih policijskih i istražnih organa da što prije izađu sa konkretnim rezultatima istrage te da nalogodavce i izvršioce ovog terorističkog čina sprovedu pravdi i procesuiraju.
Bombaški i teroristički napadi na političke neistomišljenike recidivi su retrogradne politike devedesetih godina i treba ih razumjeti kao crveni alarm za republičke organe, a naročito ministarstva unutrašnjih poslova i pravosuđa. Tutin je ostao crna mrlja vladavine bezakonja u sprezi kriminala i općinskih, sudskih i policijskih organa. Očigledni dokazi izbornih krađa koje tužilaštvo i drugi republički organi nikada nisu procesuirali, ubistva mladića od strane pripadnika lokalnih službi javne bezbjednosti, montiranje sudskih procesa, nenamjenskog trošenja općinskog budžeta, bezakonita prodaja imovine grada, pljačka građana prilikom asfaltiranja lokalnih i seoskih puteva, diskriminatorski odnos prema političkim neistomišljenicima u općinskih organima – pokazatelji su da vladavina prava u ovom gradu nikada nije zaživjela.
Zahtijevamo od nadležnih republičkih organa hitno poduzimanje neophodnih radnji kako bi se raskrinkala kriminalna oligarhija koja ovaj grad dobrih i časnih ljudi već tri decenije drži u statusu potlačenosti. U protivnom, postoji osnovana bojazan da se neće zaustaviti na molotovljevom koktelu na automobil direktora Doma za lica mentalno zaostala u razvoju.
Ostali prilozi:
» KURTĆEHAJIĆ: DRUŽE TITO OTKAD TEBE NIJE O NARODU NEMA KO DA BRINE
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 04. May 2021 15:47
» PRVI ORUŽANI OTPOR AGRESORU
Eset Muračević | 02. May 2021 15:21
Ostali prilozi istog autora:
» NE IDEMO U BRAZIL DA UČIMO
16. October 2013 15:30
» PREMINUO KIRO GLIGOROV
02. January 2012 09:45