Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak TV među građanima Rožaja:
KALAČ (BDZ): DOŠLO VRIJEME DA CRNA GORA KONAČNO NAKON GOTOVO 28 GODINA PROMIJENI PROKOMUNISTIČKE VLASTI (VIDEO)
Autor: SanaPress
Objavljeno: 06. October 2016. 19:10:09
BOŠNJAČKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA (BDZ) NA IZBORIMA U CRNOJ GORI JE POD REDNIM BROJEM 15

Hazbija Kalač: Za one koji su dosad bili na vlasti sve što je nepoznato za njih je opasnost!


Izbori 16. oktobra četvrti su od proglašenja neovisnosti Crne Gore prije deset godina. Najviše glasova osvajao Đukanovićev DPS koji uz koalicinog partnera SDP i stranke nacionalnih manjina formirao Vladu. Istovremeno, nevladin sektor, opozicija i izvještaji Evropske unije ukazivali su na najveće probleme države – javni dug, izostanak napretka u oblasti vladavine prava, sprega politike i organiziranog kriminala i visok nivo korupcije.

Na ovim izborima bošnjački narod da li kroz BDZ u Crnoj Gori ili neke druge političke ponude imat će veliki utjecaj, kaže nositelj liste Bošnjačke demokratske zajednice

-Vjerovatno smo mi za one koji su dosad bili na vlasti nekakva enigma, a sve što je nepoznato za njih je opasnost. Međutim, mi smo naročito kroz naše opoziciono djelovanje i učešće na protestima s brojnim političkim subjektima iz opozicionog bloka u Crnoj Gori uspjeli da dokažemo da nismo opasnost za Crnu Goru, kaže nositelj liste Hazbija Kalač.Ponuda je, ističe, vrlo otvorena i jasna - pitanje decentralizacije i regionalizma Crne Gore. U tom kontekstu, ističe, pitanje Sandžaka posebno je problematično mada tako ne bi trebalo biti.

- Idemo u izbore. Vjerujemo da je došlo vrijeme da Crna Gora konačno nakon gotovo 28 godina promijeni vlast, da se prekine kontinuitet prokomunističke vlasti koja se u Crnoj Gori suštinski nije promijenila još od 1945. godine, poručuje Kalač.

Bošnjaci su, naglašava, dovedeni na rub propasti zbog, nažalost, loše politike koju je u suradnji s vladajućim strukturama vodila stranka s bošnjačkim predznakom. Završnu konvenciju najavljuje 11. oktobra u Domu kulture u Rožajama od 19 sati.
Ostali prilozi:
» U VOGOŠĆI OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA
Eset Muračević | 15. May 2021 01:02
» IMALI SU HRABROST STATI NA BRANIK DOMOVINE
Bošnjaci.Net | 14. May 2021 13:47
Ostali prilozi istog autora:
» USKORO PADA VLAST U NOVOM PAZARU
05. December 2013 17:56