Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak
ZUKORLIĆ: GOVORILI SU MI RANIJE DA SKINEM AHMEDIJU I IZAĐEM NA CRTU, SADA KAD SAM JE SKINUO - PANIKA
Autor: B92
Objavljeno: 09. March 2016. 17:03:37

Ponudit ću Vučiću da uđem u vladu


Odlučio sam da se uključim u politiku jer se tamo donose odluke, rekao je u "Kažiprstu" Muamer Zukorlić, nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka.

Povodom kritika zato što je zamrznuo titulu muftije, Zukorlić je rekao: "Ranije su mi govorili da skinem ahmediju i izađem na crtu, sada kad sam je skinuo - panika".

Zukorlić je naveo da je kao muftija puno toga uradio za zajednicu, kao što je otvaranje vrtića, univerziteta, nekoliko srednjih škola.

"Odlučio sam da se uključim u politiku jer se tamo donose odluke koje se tiču i tih institucija koje sam dao mom narodu. Zato smatram da je važno da cio taj resurs, svoj rada i iskustvo od četvrt veka stavim na raspolaganje mom narodu, ali i ostalim građanima Srbije", naveo je Zukorlić.

On je rekao i da će ponuditi lideru SNS Aleksandru Vučiću da uđe u vladu.

"Staviću na raspolaganje svoj resurs, legitimitet koji dobijem na izborima. Ako ovo želim da radim ozbiljno, ja onda ne želim da budem posmatrač. Da li će Vučić da prihvati tu ponudu, to ne zavisi samo od mene, a da bismo mi ušli u to moraju da se prihvate i principi", rekao je Zukorlić.

Zukorlić je naveo i da su Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin dovoljno učinili za Bošnjake i da je vrijeme da to mjesto prepuste nekome drugom, izjavio je Zukorlić u emisiji Kažiprst.
Ostali prilozi:
» KURTĆEHAJIĆ: DRUŽE TITO OTKAD TEBE NIJE O NARODU NEMA KO DA BRINE
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 04. May 2021 15:47
» PRVI ORUŽANI OTPOR AGRESORU
Eset Muračević | 02. May 2021 15:21
Ostali prilozi istog autora:
» NE IDEMO U BRAZIL DA UČIMO
16. October 2013 15:30
» PREMINUO KIRO GLIGOROV
02. January 2012 09:45