Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
Čekajući crnogorske institucije da odrade svoj posao
KALJUGA
Procitaj komentar
Autor: Omer Šarkić
Objavljeno: 21. December 2015. 15:12:48

Omer ŠARKIĆ najavio hapšenje kriminalaca: Sva Crna Gora zna i da su porodica Đukanović i njima bliske osobe „pronevjerili“ (čitaj pokrali) mnogo više. Da se tu vjerovatno radi o svoti od preko milijardu eura u maloj, siromašnoj, ubijenoj i opustošenoj Crnoj Gori, ali, čekamo „institucije“ i moramo poštovati prezumpciju nevinosti (tako nekako se to zove).


Prije dva mjeseca sam najavio hapšenje Svetozara Marovića do dobijanja pozivnice za NATO, najduže do Nove godine. Prognoza mi se, kao i mnoge, obistinila: Marović je uhapšen pod optužbom da je bio član orginizovane grupe koja je oštetila budžet opštine Budve za nekoliko miliona eura.

U aferi Budva su uhapšeni dva bivša gradonačelnika, jedan poslanik, skoro cijela porodica Marović. Svi pod optužbom da su bili članovi organizovane kriminalne grupe.

Oni su bili funkcioneri DPS, a Marović je bio decenijama drugi čovjek DPS-a. Optuženi su za milionske pronevjerje – to je valjda ono za što tužioci imaju dokaze, a cijela Crna Gora zna da su pronevjerili tj. ukrali, po narodski, – stotine miliona eura. Svi smo to znali i prije nego su krenula hapšenja po Budvi, ali smo godinama čekali „da institucije odrade svoj posao“.

Sva Crna Gora zna i da su porodica Đukanović i njima bliske osobe „pronevjerili“ (čitaj pokrali) mnogo više. Da se tu vjerovatno radi o svoti od preko milijardu eura u maloj, siromašnoj, ubijenoj i opustošenoj Crnoj Gori, ali, čekamo „institucije“ i moramo poštovati prezumpciju nevinosti (tako nekako se to zove).

Zbog afere „Snimak“ i dešavanja sa drugim čovjekom DPS-a, bivšim gradonačelnicima Budve, gradonačelnikom Bara, Nikšiča… u normalnoj državi bi bio zabranjen rad DPS kao organizacije a ne partije, koja je formirana radi zločinačkog udruživanja i pljačke – kako izbora tako dobara građana Crne Gore, i zbog njenog protivustavnog djelovanja, ali… Čekamo institucije da odrade svoj posao.
Uz sve navedeno, prvi čovjek DPS-a je komandno odgovoran za ratni zločin deportacije BiH izbjeglica. Svaki pravnik laik to zna i to mu je jasno, i ja ću ovu činjenicu stalno ponavljati, ali… Čekamo institucije.


UHAPŠEN ZA PLJAČKU, ŠTA ĆE BITI ZA RATNI ZLOČIN...: Za sada je uhapšen drugi čovjek DPS-a, čeka se kada će institucije odraditi svoj posao i prvi da bude uhapšen


Kažu da su Gradonačelniku Podgorice i bivšem ministru prosvjete (!!!) savjetovali da ne drži govore „iz svoje glave“, već samo da čita unaprijed pripremljene. On se toga uglavnom pridržava, zato imamo ribu za gradonačelnika. Ipak, ponekad mu se omakne da nešto kaže. Tako je juče, na otvaranju Centra za zavisnike izjavio: “U našem tradicionalnom društvu uloga žene je posebna, veoma bitna, da je ona i supruga i majka, često i samohrana, i da se upravo zbog toga dešava da se i krug tih zavisnika širi.”

Gradonačelnik je jedna obična, teška budala. Svi to znamo i vidimo ali to niko neće javno da kaže. Čovjek tih intelektualnih i drugih potencijala nam je uz to bio ministar prosvjete! Povraća mi se.
I nije kriv on, već mi.

Branko Radulović je poznat po junačkim pogibijama. Do sada je poginuo bezbroj puta, gutao šok bombe, uvijek bio u prvim redovima kada se ginulo, ali, kako ima devet života, evo ga živ – Bogu hvala. Skoro je upao u redakciju „Vijesti“, zamalo ih je sve pobio, ali, srećom, bio je zaboravio pištolj (pomalo je zaboravan). Branko je ne samo najpametniji, već i najhrabriji Crnogorac. Uz to, sa Brijega od Morače je – što stalno potencira, a Briječani su, jel’ da, poznati tučaroši. I Dračani (ja sam sa Drača). Kako je uvijek postojalo rivalstvo i tuče između Briječana i Dračana, znam da će me sad Branko izazvati da se pobijemo, ili na dvoboj – takav je to junak, a i da odbrani čast Briječana.

Branko, ja sam Dračka pizda, ne ponosim se previše što sam rođen i odrastao na Draču, i priznajem ti ga: jači si, i neuporedivo pametniji. Uz to, patiš se decenijama kao poslanik, i znam da ti ga nije lako, ali to sve radiš zbog nas – da bi nam bilo bolje. (Jednom je u mojem prisustvu izjavio: „Što će meni ovo da se patim kao poslanik, kada mogu smirom da uživam kao profesor“).
Goran Danilović izjavi sinoć da je poslanik 14-15 godina (opozicioni, moja primjedba), te da mu se sada kao iskusnom političaru više ne mogu događati greške kakve ja opozicija nekada pravila.
Daniloviću, poslije 15-godišnjeg opozicionog staža ti tražiš još jedan mandat, jel’ tako? Mijenjao si partije i ideologije kao čarape, retoriku, 15 godina nijesi uspjeo u svom osnovnom zadatku – da kao opozicija smijeniš ovakvu vlast, i tražiš da ti damo mandat još četiri godine!
Sprdaj se sa nama slobodno, može ti biti. Nijesi jedini. Takvi, ljuti, i decenijama nesmjenjivi opozicionari su i Mandić, Medojević, Bulatović, pomenuti Radulović, Labudović, Stanić, Milić… Takvi su Milu najmiliji.

- Pročitah na fejsbuku da je Žarko Rakčević bio gost u nekoj TV emisiji kod Perice Đakovića. Ponavljam, kod Perice Đakovića! Jednog od najgorih ratnih huškača iz 90-tih. A dobro se sjećam što je isti Žarko preživio zbog izlaganja u parlamentu povodom pljačke i paljenja Dubrovnika. Morao je čak da se skloni u Italiju neko vrijeme zbog toga. Gostovanjem kod Perice, na neki način, Žarko je abolirao Pericu, Pericu, Pericu (još mi odzvanja Perica onog vremena). Sramno Žarko. Makar danas imaš televizija da saopštiš svoje stavove a da ne ideš kod Perice. Ovo ti spočitavam kao poznaniku, prijatelju i saborcu iz 90-tih. Međutim, znam kakvi su naši lideri. Svaku kritiku, čak i onu najdobronamjerniju doživljavaju kao ličnu, i lični napad. No, ne hajem za to. Prozivam ih sve, i prozivat ću ih, pa neka me prozovu – ako imaju zašto!

Protesti i ogromna građanska energija zahvaljujući „mudrom“ vođenju istih od strane DF-a se polako gase, ostala opozicija je na kanabeu licemjernog, lažljivog i prevarnog Krivokapića – favorita „Vijesti“ i međunarodne zajednice. Milutin Simović je zadovoljan radnom grupom koja će vratiti povjerenje u izborni proces (opet će to uraditi institucije), a Bečić, Lekić i Rakčević izdaju saopštenje za saopštenjem. Milo hapsi umjesto da bude uhapšen. Žene sa troje djece se onesvješćuju od gužvi u nepripremljenim „institucijama“ dok vade papire kako bi ostvarile naknadu po neodrživom, adekvatno nepripremljenom, diskriminatorskom, najgorem i najkontradiktornijem Zakonu donesenom poslednjih godina.

Javni izvršitelji su naplatili već 57 miliona eura dok građani sve češće dižu ruke na sebe, i dok se skoro svakodnevno dešavaju samoubistva.

Kaljuga. U nju su nas smjestili: mafijaška vlast, neznavena, profesionalna i politički korumpirana opozicija, crnogorske „patriote“ i nacionalisti svih vrsta i boja; lažni intelektualci, akademici i ostala „elita“, neprofesionalni – interesni mediji, razni „lideri“, i na kraju naši međunarodni „prijatelji“.

VRHOstali prilozi:
» MOSTARSKI DOKTORI, DA LI STE ZA DOM SPREMNI?
Mr. Milan Jovičić | 07. August 2022 08:41
» TEMELJNI UGOVOR - TEMELJNA IZDAJA CRNE GORE
Božidar Proročić | 05. August 2022 21:07
» VODSTVO I PROMJENE
Dr. Mesud A. Ramić | 05. August 2022 09:53
» EUROPOCETRIČNI NACIONALSOCIJALIZAM VIKTORA ORBANA
Dr. Sead Alić | 04. August 2022 21:14
» ZA SLOBODU BOSNE I NARODA I REISU-L-ULEMA SE BORIO
Elmedina Muftić | 04. August 2022 19:35
» BOSNA JE PEDESET DRUGA DRŽAVA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. August 2022 14:09
» ODBRANA UKRAJINE TREBA DA BUDE PRIORITET EVROPE
Božidar Proročić | 31. July 2022 13:51
» PORUKE I POUKE POVODOM NOVE 1444. HIDŽRETSKE - MUSLIMANSKE GODINE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. July 2022 15:19
» KAMO SREĆE DA TO ISTINA NIJE
Sead Zubanović | 30. July 2022 03:57
» DA LI JE I POSLJEDNJA ŠANSA VISOKOG PRESTAVNIKA OHR-A?
Mr. Milan Jovičić | 30. July 2022 01:56
» VRIJEME SABIRANJA
Dr. Mesud A. Ramić | 29. July 2022 16:14
» EVROPA JE KUKAVICA
Aziz Hurem | 29. July 2022 15:37
» JEFTIN POPULIZAM I SKUPE PORUKE U SREBRENICI
Edin Zećirović | 26. July 2022 15:14
» BALKANSKA REKONKVISTA
Dr. Sead Alić | 24. July 2022 22:41
» MILANOVIĆ ZABORAVLJA HRVATSKI UZP
Dr. Adamir Jerković | 24. July 2022 20:25
Ostali prilozi istog autora:
» CRNA GORA - RASPLET
19. January 2022 16:18
» TABU TEMA
24. October 2021 17:14
» NEGIRANJE GENOCIDA U SREBRENICI
30. March 2021 12:46
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif