Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
MONTENEGRO ŠEMA! KONKURSI – NEMOGUĆA MISIJA
Procitaj komentar
Autor: Esmin Frljučkaj
Objavljeno: 29. September 2015. 21:09:55
Esmin FRLJUČKAJ: Sad prije izbora treba očekivati da doleti nebeski Džomić, kličući "sprem'te se, sprem'te ..." (dok sam ovo pisao stigao je šumom i prva mu rečenica: "Draža je još živ"). Znate šta slijedi ...Muslimani će do zadnjeg ponovo pod Milovo krilo, Husović će dovuć’ onih "600"- iz egzila, on je tu brojku iznio, dobro je upućen (?)... Od razvoja sjevera i treće džume digao je ruke čim je koraknuo u Podgoricu. Iz vlade su mu sugerisali da je u građevinarstvu osiguranje.
Pepić iz ministrovog tima se na tu konstataciju nasmijao, i kao uvijek klimnuo glavom, prešlo mu u praksu. I on kao i mnogi drugi iz BS (ne odnosi se na iskreno članstvo) čim su se dočepali vlasti na ezan se ne odazivaju. Njima Ceca na ‘uvce peva’. Jedino je Emir D. savladao šejtana. Rafet iz ‘E’ klase Asmiru poruči: “Bićemo mi u vlasti i ako ne pređemo cenzus.”
Sa čim se suočava običan građanin, koji ne pripada nijednoj političkoj opciji (a, na to ima pravo)?
Osobu koja konkuriše nazvaćemo X, a vlast KIKS. X konkuriše bezuspješno poslednjih petnaest godina, i pita se šta to njemu nedostaje, a da drugi posjeduju? Je li zločest što ne učestvuje na unaprijed namještenim političkim izborima? Je li X krivac što se ne izražava u superlativu o KIKS-u?
Kako to da KIKS zna šta X misli, izlazi li na izbore ili ne? Kako to funkcioniše?
Svaki X ima brata, komšiju, druga, kuma iz „odabrane“ grupe. Tamo nijesu iz ideala. Zadatak im je čojski, da osluškuju, da nametnu temu da bi vidjeli gdje pripadate, koja si opcija , preporučuju jedini put – njihov put.
Ako ustanove da nijesi „naš“ (kako oni kažu) sugerišu da ne misliš “na glas”. Tako se članovi KIKS-a boduju, a od stečenih dukata imaju pravo da traže nešto i za sebe. Lično je uvijek u pitanju.

KIKS se sastoji od hulja koje se prilagođavaju i slabih koji se asimiluju. Njihova duša se ne hrani davanjem, nego uzimanjem. Pokušavaju do sreće doći materijalnim – gomilanjem. Boluju od sindroma „rupe u duši“.

Ako KIKS ustanovi i pored svih sugestija da X još uvijek misli “na glas“ tada se usmjere prema njemu.

Znam da „miševi“ mrze ovakvo pisanje, jer se prepoznaju u opisanom. Poznato im je sve ovo, nijesu zavedeni, niti je ideologija u pitanju...Ta uplašena bića nalaze se svuda, na svakom ćošku. Izađu iz neke rupe sa istim riječima: „Šta će ti ova priča? Imaš djecu“. Oni su omogućili krivcima za deportaciju itd, da mirno žive oko nas. A, kad duša počne da ih kori, i kad im je usko u sopstvenoj koži, kada se probudi glas savjesti koju je Allah usadio u sve nas da bi nam bila vodič, tada se pitaju odakle ovoliki unutrašnju nemiri da nam ni antidepresivi ne mogu pomoći. Oni ne znaju da se može i drugačije živjeti. A može.

Ima onih koji se ne šćahu u lance vezati…

Da se vratim, znaju da je misliti i sjećati se opasno, pa taj predmet, tako nas posmatraju, prijavljuju prvoj mjesnoj zajednici. Oni to zapisuju u svoju knjigu, knjigu mraka, i prosljeđuju dalje, ka višoj instanci. KIKS to razmatra u posebnom savjetu. Zamislite te moralne gromade, a oni su nam rod, komšije ili …

Znaju da ste završili fakultet u doba kada se moralo znati, ali sliježu ramenima, kažu “sam si odabrao”, onda ide stara priča, poznata vam je: “Nemoj da ispravljaš krivu Drinu” – i onda uvijek izostave kraj misli istog autora: “Nemojte nikada prestati da ispravljate krivu Drinu”. Kako li je divno Božana Jelušić opisala ovaj defektni sklop riječima: “Ništa se nije moglo uraditi – običan izgovor za kukavičluk i mirenje sa zlom oko nas.”
Zajedničko im je svima da kada se Kralj Treći pojavi u Sali, pokušavaju da ga dotaknu, da se slikaju, ali znaju da im je to ulaznica za koktele đe se najviše trguje tj. obezbjeđuje mjesto za trpezom …Proces je aktivan…

Prelaze u ofanzivu. Traže mu (onom ko ih ne podržava) grijehe iz prošlosti, i našli mu. Svi imamo nešto, pa ljudi smo. KIKS ih nema – nijesu krivi ni za opsadu Dubrovnika, Bosne, ni za … X je i tada bio na crnoj listi, jer se nije pridružio “miroljubivoj misiji” na Dubrovnik. Od tada počinju svi ovi nesporazumi.

KIKS bi da zaboravimo sve, traže od nas da se ne prisjećamo, jer tada su bili mladi, glupi, toliko glupi da se izvinjavaju susjedima i u ime nas koji nijesmo učestvovali u agresiji. U Crnoj Gori su uspjeli da se o tome ne priča uz pomoć obrazovanih ljudi, ali prodanih duša. Prema X plasiraju dezinformacije.

Oni “naši” koji su dali puni doprinos da vi nijeste podobni – kvalifikovani sada šute, pa iako znaju da te strelice nijesu tačne, ali su njima plaćeni. Neshvatljivo im je da nećeš u idealan tim, tim koji ne zna za poraze. Oni to zovu pobjedom, a to je poraz za sve nas. Institucije u njihovim kandžama ni na šta ne liče, pojeli su ih do koske.

Da vidimo ima li nas ovako jadne u istorijskom leksikonu Crne Gore. A u njemu piše:
“Najvažnije vrline koje čine čojstvo su: pravičnost, velikodušnost, dosljednost, skromnost, postojanost, iskrenost, istinoljubivost, časno i moralno postupanje s neprijateljem i slabim…”

Izumrli su valjda …Ne čujem im glas…

Da pojasnim, u KIKS-u svako prezime ima svoje doktore, direktore, odbornike. Oni, ili čuvaju kutije, ili se vrte oko njih. Motre ko će doći, ili neće doći. Tu su da reaguju, da pozovu, da opomenu. Morali bi da znate, za vas koji konkurišete, nijesu čuli niti Milo Prvi niti Sveto Potonji. Trebali bi napokon shvatiti da su vam metu na leđa prikačili njihova treća ruka, ovi gore navedeni, oni podupiru ovo zlo. A, to su “naši” s početka priče, koji su tamo - neko zbog specijalizacije, neko zbog klimatizacije, neko zbog akreditacije, stan više, nagomilanih računa, neki gradili bez dozvole pa bi da legalizuju, dosta njih traži plastenik, a nekome naprave štalu za najbolju kravu – milku.

Svi imaju po jednog magistra u kući, pa hoće s njim u Vladu - u ovu evropsku Crnu Goru svi specijaliziraše - akademik do akademika, daje KIKS svima titule da se pleme diči "intelektualcima u pokušaju".

Pomenuti u ime njih, a zbog gore navedenih povlastica, veoma disciplinovano obavljaju kontrolu nad svakim glasom, ko je za, ko nije, ko je neodlučan. Isti se nalaze u raznim odborima, za sport, bezbjednost, vanredne slučajeve, čak su okupirali i vjerske odbore. Duhovnjaci su odavno u igri, u prvih jedanaest, neki su u rezervi...
Vidimo se u Vikiliksu!

Pogledajte u njih, ne emituju energiju srca - pa šta su onda bez varalice. Zaboravljaju kud treba da teže, pa teže za kvadratima, zlatom, srebrom...

I pored svog ovog komfora te zmijske sorte presvučene iz vojnih uniformi, danas u mantijama svakodnevno kidišu na države, nacije, simbole, granice ... Sve to nije smetalo crnogorskoj vlasti da uloži bezmalo 1,8 mil - u hram okupatorske crkve, trećuepo veličini u svijetu, u srcu glavnog grada , koji ima sedam pozlaćenih krstova ("koji nijesu potrebni Bogu") od kojih jedan na centralnoj kupoli teži četiri tone. Da bi bio potpuni ugođaj pobrinuo se "ada čuš ko će, ako veterani rata štab dps neće...Sad prije izbora treba očekivati da doleti nebeski Džomić, kličući "sprem'te se, sprem'te ..." (dok sam ovo pisao stigao je šumom i prva mu rečenica: "Draža je još živ"). Znate šta slijedi ...Muslimani će do zadnjeg ponovo pod Milovo krilo, Husović će dovuć’ onih "600"- iz egzila, on je tu brojku iznio, dobro je upućen (?)... Od razvoja sjevera i treće džume digao je ruke čim je koraknuo u Podgoricu. Iz vlade su mu sugerisali da je u građevinarstvu osiguranje.

Pepić iz ministrovog tima se na tu konstataciju nasmijao, i kao uvijek klimnuo glavom, prešlo mu u praksu. I on kao i mnogi drugi iz BS (ne odnosi se na iskreno članstvo) čim su se dočepali vlasti na ezan se ne odazivaju. Njima Ceca na ‘uvce peva’. Jedino je Emir D. savladao šejtana. Rafet iz ‘E’ klase Asmiru poruči: “Bićemo mi u vlasti i ako ne pređemo cenzus.”

Pozdrav iz Crne Gore… Oj svijetla majska zoro… Oj-ha.
KIKS je za sve varijante, teist - ateist, čas sa kokardom, čas sa petokrakom. Jedino Marović iskreno vjeruje … ali u švajcarske banke.

Može li ko iz mutne vode crnogorske prepameti da rasčivija ovaj triler?

I dok se jedni “naručeno” guslali o ugroženom srpstvu, podrazumijeva se Kosovski boj, granice, sve do…drugi su po zadatku laprdali o ugroženoj suverenosti. Ovi treći - KIKS – “pomiritelji”, oni su balansirali i kao hijene vrebali državne tendere, je li ostalo još što da se šklapne.

Čitam danas muž ministarke odbrane Milice Pejanović (lako se nama odbraniti od spoljnih neprijatelja, ali kako od ovih unutrašnjih, to je ono) za posljednje dvije godine primio 105 hiljada eurića …oj, svijetla…oj-ha…i to iz firme đe je gubitak 70 miliona. Naivni su mislili da je ova firma spašena jer je vodi SDP (stranka državne prevare). Ne znaju da od ratnih profitera postoji i grđa vrsta, a to su anti-ratni. Obožavaju himnu …a i kasu. Poznata vam je i anti-ratna politika Miodraga Perovića – Vijesti, i naravno svjedoci smo njegove imperije. I oni ljube himnu. To su te Monte šeme.

Uvaženi Abazović traži vanredne izbore? Kako on misli da u trci na 1000m pobjedi sistem u kojem vlast u startu ima prednost od 800m, plus dopingovani. A i s kim? Kada bi Dritanov dream-team URAaaaa, njih prvih 50, onako kolektivno kako to mnogi rade danas uz kamere, pošli u labaratoriju da daju krv, ustanovilo bi se da su pretežno nulta negativna, isto kao kod Mila. Sve bivši Milovi saradnici, a i sadašnji – Šerbo, Lukovac, Baletić, Rakčević, Bojović, Krgović, Pavličić…

Treba bojkotovati poziciju!
Treba bojkotovati opoziciju!
Postoji treći put…čiste biografije.

Albanske partije udružene pod sloganom “Besa” posljednje godine jedino o čemu su raspravljale među sobom bilo je na temu kome pripada jedan mandate. E, zamislite šta bi ova odabrana skupina uradila za dva ili tri mandata.

- 46% građana vidi kao problem da Albanac bude vaspitač u školi
- Svaki treći rekao je da ne bi nikakvo druženje sa Albancima. (CEDEM- 2013)

Ovo je ta multikonfesionalna, multinacionalna, uspravna Crna Gora.

2015. u Milovoj Vladi nema nijednog Albanca. Ovo je dokaz i za one zabludjele hajvane koji nijesu još poodavno shvatili da Đukanović pripada grupi koja ne bi željela Albanca u komšiluku. Ima njih par u DPS stadu, i to u parlamentu. Oni su tu kao varka. Više zbog zapada. Najviše služe. Sjedi! Lezi! Dođi! Donesi!

Prihvatili su to sami. Niko od njih ne reče: odoru sramote obući neću.
Poznata vam je njihova snaga, mogu ti završiti operaciju katarakte da ne čekaš godinu, 50 kila brašna prije izbora, parking servis ako si visokoškolac, i ponekoga zaposle u javnom komunalnom.

Albanci već mjere najljepšu ulicu, možda aerodrome ako se bude u Ulcinju napravio, koji će nazvati po Milu. Pričao je Nikolaidis o tom fenomenu kako muslimani obožavaju svog dželata. A Andrej nije nepametan i neprijatelj muslimana, već dokazani prijatelj.

Ferhat Dinoša je znao dotjeranim šejtanskim glasom da 4 sata priča o Milu. Njegova partija nije prešla census, a on je ipak postao ambasador.

Česlav Miloš, Nobelovac, je prije 40 godina predvidio slične prljavštine kada je rekao: “Doći će vrijeme kada ljudi na vlasti, koji budu imali finansijsku moć, neće trebati glasače jer će kupovati gotove poslanike…” Ti moćnici danas su pošli korak dalje, pa kupuju kompletne političke partije, sudove, univerzitete, akademije nauka, vjerske zajednice, televizije, novinare, fudbalske klubove, kao na pijaci, krčme se na tone… Oj, svijetla majska zoro…Oj - ha…


Doživotni premijer i OJ HA partneri: Koje sljedeći? -

VRHOstali prilozi:
» EVROPSKA UNIJA KOD OČIJU SLIJEPA
Zijad Bećirević | 05. July 2022 21:05
» TUŽNO SRPSKO PITANJE IZDAJE U MOSTARU!
Mr. Milan Jovičić | 05. July 2022 03:00
» MOJA AMERIKA
Fatmir S. Bači | 04. July 2022 20:30
» GOLGOTA PRIJEDORSKIH JEVREJA I BOŠNJAKA
Samir Hadzalić | 02. July 2022 18:42
» UKRAJINA PODNOSI HEROJSKU ŽRTVU NA OLTARU EVROPE
Božidar Proročić | 02. July 2022 16:21
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2022 15:46
» UKRAJINA I PUTINOVE MRAČNE TERITORIJALNE AMBICIJE
Božidar Proročić | 29. June 2022 13:03
» DENIS BEĆIROVIĆ RADI DODIKA I FOTELJE ŽRTVOVAVO BOŠNJAKE I DRŽAVU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 28. June 2022 17:53
» NI MALO SE NE ŠALIM!
Hazbija Kalač | 28. June 2022 13:45
» BUDIMO SPREMNI ZA OKTOBAR, JER NAM JE TO JEDINI SPAS!
Mr. Milan Jovičić | 27. June 2022 02:22
» OD ZABRANJENE NACIJE DO CIVILNOG ILI GRAĐANSKOG NACIONALIZMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. June 2022 22:33
» ČEKA LI BIH KANDIDATSKI STATUS?
Dr. Adamir Jerković | 23. June 2022 19:27
» SLUČAJ KARAĐUZOVIĆ
Šemso Agović | 23. June 2022 19:15
» MILOMIRKA MILA MELANK IZ „NJIHOVE STRANKE“ IMA PRAVO: „EZAN ČISTI NEČISTU LJUDSKU DUŠU“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. June 2022 14:38
» ISTRAŽIVAČKI FAŠIZAM MILOMIRKE MILE MELANK
Elmedina Muftić | 22. June 2022 14:12
» JEDNA LASTA NE ČINI PROLJEĆE!
Mr. Milan Jovičić | 21. June 2022 17:25
Ostali prilozi istog autora:
» ČUDNI SU PUTEVI NOVČANI
25. September 2021 03:03
» PROPUŠISMO!
03. June 2021 00:53
» SPRDAŠ LI SE TO?
26. December 2017 01:10
» DŽUKELE…
28. December 2016 11:11
» MONTENEGRINO FARSA
26. July 2015 18:00
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif