Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

REIS FEJZIĆ PRIMIO MLADOG HAFIZA IZ PLAVA HAKA OMERAGIĆA
Autor: Monteislam.com
Objavljeno: 19. May 2012. 03:05:40
Danas je reis Rifat Fejzić primio u službenim prostorijama Mešihata IZ-e hafiza Haka Omeragića i imama Muhameda Cecunjanina iz Plava.


S desna: Reis Fejzić, hafiz Hako Omeragić i Muhamed ef. CecunjaninReis Fejzić je službeno čestitao mladom hafizu na završenom hifzu, i naglasio potrebu za takvim kadrovima kod nas – “titula hafiza, ako isključimo nagradu na budućem svijetu koja je za hafiza najvažnija, u mnogim sredinama i zemljama nije toliko značajna koliko kod nas u Crnoj Gori, s obzirom na mali broj hafiza kod nas”.


Hfz. Omeragić
Hafiz je iznio svoje buduće planove u pogledu studija, da želi da nastavi studije na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, i da već početkom jula planira izaći pred komisijom za hifz Rijaseta BiH.

Reis ga je ohrabrio u njegovim planovima, i istakao da vrata Islamske zajednice su uvijek oitvorena za mlade obrazovane kadrove, a pogotovo za čuvare plemenite knjige, i da ga posebno raduje što će svoje studije nastaviti na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, kao jednom od najboljih fakulteta islamskih nauka danas u svijetu. Na FIN-u u Sarajevu ove godine će studije nastaviti i najbolji učenici prve generacije maturanata medrese “Mehmed Fatih”.

Reis Fejzić je hafizu obećao stipendiju tokom cijelih studija i širom otvorena vrata u Islamskoj zajednici nakon završenih studija.

Hafiz Hako Omeragić rođen je 23.10.1993. godine u Plavu, od oca Šućka i majke Selvije. Nakon osnovne škole upisao je Medresu Gazi Isa beg u Novom Pazaru. U toku školovanja istakao se kao jedan od boljih učenika, posebno iz predmata Kiraeta-učenje Kur’ana. Učestvovao je na nekoliko takmičenja učenja Kur’ana u Novom Pazaru i Evropi, na balkanskom takmičenju učača Kurana organizovanom u Sarajevu osvojio je drugo mjesto. U medresi je započeo hifz, pred muhafizom Irfanom Malićom, koji je završio u februaru ove godine.Ostali prilozi:
» SVEČANO OTVOREN ISLAMSKI CENTAR GAZILAR
Mesihat.org | 12. April 2021 19:43
» DOKUMENTARNI FILM: NAPUŠTENA ZENIČKA SELA - VIŠEGRAD
Dr. sc. Amir Ismić | 12. April 2021 15:25
» POSLJEDNJI POZDRAV GENERALU DIVJAKU
B.net | 10. April 2021 14:36
» RAMAZANSKI PAKETIĆI ZA DJECU U SREBRENICI I BRATUNCU
Anadolu Agency (AA) | 09. April 2021 14:07
Ostali prilozi istog autora: