Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Kandidat koalicije "Preokret" za predsjednika Srbije Čedomir Jovanović poručio je kandidatima DS i SNS Borisu Tadiću i Tomislavu Nikoliću, da su isti.
JOVANOVIĆ: TADIĆ I NIKOLIĆ ISTI
Autor: B92
Objavljeno: 28. April 2012. 15:04:51
Jovanović kaže da bi oni obojica htjeli sa u koaliciju sa "Preokretom", ali nemaju srca da kažu istinu.

Predizborna koalicija Preokret je održala miting na beogradskom Trgu republike.

"Na početku kampanje pozvao sam Tadića da bude predsjednik svih gradjana i da povede Srbiju. Nikoliću, reci narodu istinu o Kosovu i istinu da danas ne bi bio političar da mi nismo popustili kada si nas proganjao", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao i da bi ako bude izbaran za predsjednika Srbije otišao na Kosovo da otvori novi horizont za Srbe i Albance.

Predsjednik SPO Vuk Drašković poručio je da koalicija "Preokret" na predstojećim izborima mora dobiti dvocifren rezultat. Drašković je istakao da evrointegracije nemaju razumnu alternativu "već samo nerazumnu i katastrofalnu".

On je, na predizbornom skupu "Preokreta" na beogradskom Trgu Republike, naglasio da se evropska politika ne sme voditi na "propalim Miloševićevim temeljima, kao što se radilo prethodnih 12 godina", već da je potrebna nova evropska politika na novim evropskim temeljima, kao i nova politika u svim oblastima - poljoprivrede, ekonomije, unutrašnje i spoljne politike.

"Stavimo tačku i na Miloševićevu kosovsku politiku, na kosovsku patriotsku politiku bez formalnog priznavanja kosovske nezavisnosti", naglasio je Drašković i dodao da "Preokret" znači okretanje prema srpskom narodu na Kosovu.

Drašković je nagaslio da se Srbija prema Kosovu treba odnositi kao prema najbližem i specijalnom susjedu, sa kojim treba da uspostavi i održava svestranu ekonomsku i svaku drugu saradnju.

"Preokret znači i preokret političke mržnje, jer srpski narod mora da se pomiri sa albanskim", poručio je Drašković.

On je naglasio da je Srbiji potreban preokret i u regionalnoj politici, jer zemlji nema bliže Evrope od bivših jugoslovenskih republika, zbog čega je neophodno "politiku starateljstva nad Bosnom i Hercegovinom, Republikom Srpskom i Crnom Gorom, zamjeniti politikom prijateljstva i partnerstva".

Drašković je primjetio da se ponovo okupljaju "na našem Trgu slobode uz stare borbene zastave". "Još malo pa kao 9. marta. Jesmo li izdani? Jesmo. Jesmo li prevareni? Jesmo", rekao je Drašković. Saobraćaj u ulicama oko Trga Republike odvija se otežano, ali ulice nisu zatvorene za saobraćaj.Ostali prilozi:
» KURTĆEHAJIĆ: DRUŽE TITO OTKAD TEBE NIJE O NARODU NEMA KO DA BRINE
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 04. May 2021 15:47
» PRVI ORUŽANI OTPOR AGRESORU
Eset Muračević | 02. May 2021 15:21
Ostali prilozi istog autora:
» NE IDEMO U BRAZIL DA UČIMO
16. October 2013 15:30
» PREMINUO KIRO GLIGOROV
02. January 2012 09:45