Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HALAL CERTIFIKAT URUČEN FIRMI “GRADINA COMPANY” ROŽAJE
Autor: Monteislam.com
Objavljeno: 26. December 2011. 06:12:33

"Gradina Company" dodjela halal certifikata


U sjedištu firme “Gradina Company” u Rožajama, 21. decembra 2011. godine, ovom preduzeću je uručen “Halal sertifikat”, kojim je potvrđena implementacija Halal standard BAS 1049:2010 u industriji ovog preduzeća.

Ceremonija je otvorena obraćanjem vlasnika “Gradine Company” Džemala Škrijelja. On se prisutnima zahvalio na odzivu, saradnji i podršci na unaprjeđenju razvojnih i proizvodnih kapaciteta ove kompanije. Potom je uslijedilo obraćanje predsjednika Opštine Rožaje, Nusreta Kalača, koji je izrazio zadovoljstvo ovim uspjehom, u kom je prepoznao razvojnu priliku ovog grada i sjevera Crne Gore.
Ispred Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, koja u saradnji sa Agencijom dodjeljuje “Halal sertifikat”, obratio se izaslanik reisa Rifata ef. Fejzića, Enis ef. Burdžović. On je kompaniji u ime Islamske zajednice u Crnoj Gori uputio čestitke na ostvarivanju halal standarda u proizvodnji, naglašavajući da je ovaj kraj time dobio priliku da kupuje halal, ali i bavi se halalom u proizvodnom procesu “Gradina Company” mesne industrije.

Ispred Agencije za halal sertificiranje iz Tuzle, direktor Amir Sakić je vlasniku firme Džemalu Škrijelju uručio sertifikat. Prilikom uručenja, Sakić je naglasio da je dobijanje ovog sertifikata svojevrsna šansa i ne samo radi otvaranja prema bliskoistočnom tržištu sa većinskim muslimanskim življem, već su dvije trećine halal konzumenata u Evropi, nemuslimani. Dakle, halal standardi obezbjeđuju povoljne tržišne prilike bilo gdje.
Također, ovoj kompaniji je istovremeno dodijeljen Sertifikat ISO 22000, kojeg je ispred sertifikacione kuće DNV iz Zagreba uručio gospodin Sanel Livadić.
Na ceremoniji dodjele sertifikata pročitan je telegram čestitke kojeg je uputila ambasadorka država Sjedinjenih u Crnoj Gori Su Kej Braun.Ostali prilozi:
» SVEČANO OTVOREN ISLAMSKI CENTAR GAZILAR
Mesihat.org | 12. April 2021 19:43
» DOKUMENTARNI FILM: NAPUŠTENA ZENIČKA SELA - VIŠEGRAD
Dr. sc. Amir Ismić | 12. April 2021 15:25
» POSLJEDNJI POZDRAV GENERALU DIVJAKU
B.net | 10. April 2021 14:36
» RAMAZANSKI PAKETIĆI ZA DJECU U SREBRENICI I BRATUNCU
Anadolu Agency (AA) | 09. April 2021 14:07
Ostali prilozi istog autora: