Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Reagovanja


SLIKANJE SA SRPSKOM ZASTAVOM POD KOJOM JE ČINJEN GENOCID
Procitaj komentar
Objavljeno: 29. April 2011. 11:04:15

Slikanje sa krvavom pod kojom je počinjen genocid
Prije nekoliko sedmica sam, i sam iritiran fotografijom "umjetnice" Verene Cerovine una kojoj ona drži zastavu nama "prijateljske" i susjedne Srbije, napisao jedan E-mail direktoru NTV Hayat, Elviru Švrakiću u kome sam iznio slijedeće:

Poštovani g-dine Švrakiću!

Ne bih mnogo da pišem, jer vrijeme je novac, ali sam mišljenja da nam zvijezde poput Verene Cerovine zaista nisu potrebne, pogotovo ako blate ugled NTV Hayat koja je patriotska i probosanska televizija, ali i svoje zemlje uopšte. Pozirati sa zastavom naroda koji nam je nanio toliko zla u proteklih dvadesetak godina, a pritom poteci sa NTV Hayat, je u najmanju ruku neprimjereno i žalosno. A zna se ipak koja klijentela (publika) joj je obezbijedila njenu popularnost. Ja bih još da dodam da nisam nikakav nacionalista, i gade mi se takvi tipovi kojima je profesija bit Srbin, Hrvat ili Bošnjak, ali potičem iz Bratunca (vjerovatno znate gdje je taj gradić i šta se tamo dešavalo početkom rata) i znam o čemu pišem. Gospođica Verena je svima dužna jedno veliko objašnjenje i molio bih da ga što prije da, jer mnogo naših ljudi gleda Vašu televiziju, ali sa ovakvim postupcima ove mlade dame, popularno rečeno "zabijanja noža u leđa", ne vjerujem da ćemo više biti Vaši pretplatnici!

Hvala mnogo na razumijevanju!

Nihad Bajramović
Beč, Austrija

Na ovaj E-mail se gosp. Švrakić nije obazirao nekoliko dana, pa sam napisao još jedan u kom kažem:

Poštovani g-dine Švrakiću!
Prije par dana sam Vam poslao ovaj e-mail u nadi da ćete mi odgovoriti na njega. Možda Vas ova tema dovodi u malo neugodan položaj, ali život je takav. Ne može sve "po koncu" da ide. U svakom slučaju je Vaša dužnost da objasnite javnosti, kako je moguće da ovakva djevojka, moram isto reći, slabih glasovnih sposobnosti, osvoji treće mjesto na najgledanijem šou programu u BiH, a sve to zahvaljujući glasovima prvenstveno Bošnjaka (da se ne lažemo), a sa druge strane se u javnosi prezentira sa ovakvim slikama. Sumnjam da bi bilo koji Bošnjak imao takav tretman na nekoj televiziji u tom "manjem entitetu". Moram reći da se polako osjećam prevarenim, ali ne samo ja, već i mnoštvo mojih istomišljenika. Mogao sam se nadati od bilo koga, ali od televizije koju smatram "svojom" se nisam mogao nadati! Ovo je bio moj posljednji e-mail na ovu temu, a vi ako hoćete odgovorite, ako ne, to je vaš karakter!

Hvala mnogo na razumijevanju!

Nihad Bajramović
Beč, Austrija

Valjda iznerviran mojim pisanjem dobio sam slijedeći odgovor:

Postovani gospodine Bajramovic,

Mi smo uocili ovu sliku prosle godine, znaci prije 6 mjeseci.
Nadam se da znate da je ova zastava oficijelna zastava Republike Srbije.
Lično i ja sam se mnogo puta slika ispod, pored zastave Republike Turske.
Nedavno je u domacim novinama i objavljenja jedna od tih slika, sa moje posjete Repubilic Turskoj, zajedno sa nacelnikom Opcine Bornova, Izmir, te sa valijom Izmira.
Da li to znaci da meni neko mora zabraniti ulaz u Srbiju, ili u manji BH entitet, . . .
Da li to znaci da ja moram izgubiti prijatelje iz manjeg entiteta ?

Srdačan pozdrav,
Elvir Svrakic
Hayat Sarajevo
tel +387 33 492 910

Eto, uvaženi prijatelji, tako misli jedan od najvećih patriota ove zemlje, čiji je patriotizam zamijenio borbom za bolje kvote na TV po svaku cijenu, ne gledajući na posljedice. U javnosti, naravno, kaže se i priča nešto sasvim drukčije! NTV Hayat ovim samo dokazuje da ni u čemu ne zaostaje za drugim televizijama jureći prvenstveno svoj profit, dok se narodu, prvenstveno dijaspori, pričaju druge priče o tobožnjoj probosanskoj ili probošnjačkoj uređivačkoj politici. Da se razumijemo, ja nisam nacionalista i ne želim da me tako shvatite, ali realnost je nešto sasvim drugo. Pogledajte u posljednjih nekoliko mjeseci kakve filmove prikazuje ta TV kuća: stari srbijanski filmovi počevši od Lepe Brene pa do sinoćnjeg filma "Ćao inspektore", a ja lično ne mogu da se sjetim da smo na ovom programu mogli vidjeti makar jedan bh-film.
Ovo sve vam pišem, jer mislim da vi kao daleko moćniji subjekt u odnosu na jednog običnog gledatelja možete malo ovoj arogantnoj televiziji stati "na žulj" i napisati nešto na ovom portalu, ili u krajnjem slučaju i sami stupiti u kontakt sa osobama odgovornim za ovakvo ponašanje "neovisne" televizije Hayat!


S poštovanjem,
Nihad Bajramović

VRHOstali prilozi:
» ZNAŠ LI KOLIKO SI DJEČIJIH RADOSTI PREKINULA
B.net | 11. January 2017 13:45
» MIROSLAV VOLARIĆ TVRDI DA NIJE NA PRODAJU
B.net | 14. October 2016 13:52
» OTVORENA NOVA DŽAMIJA U QUEENSLANDU
Safet Avdić | 19. June 2015 13:22
» NAŠA DŽAMIJA BIT ĆE OTVORENA ZA RAMAZAN
Safet Avdić | 02. June 2015 21:13
» KURBANI SU TREBALI STIĆI TAMO GDJE SU NANIJEĆENI
Safet Avdić | 07. May 2015 17:59
» KAD PLATIŠ ROBU UZMI RAČUN
Safet Avdić | 07. May 2015 17:55
» OSVRT NA FILMOVE ŠEKIJA RADONČIĆA
| 19. January 2012 08:49
» NEPRESUŠNA INSPIRACIJA
| 10. October 2011 16:37
» APSURD SRPSKE AGRESORSKE MAFIJE
| 21. March 2011 06:47
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif