Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
ODRŽAN OSNIVAČKI SASTANAK ZA JOŠ JEDNU POLITIČKU PARTIJU
BIJELO POLJE: NOVA BOŠNJAČKA STRANKA
Procitaj komentar

Autor: Dan
Objavljeno: 25. February 2011. 11:02:09
Na političkoj sceni Crne Gore uskoro bi trebalo da se pojavi još jedna partija, a riječ je o Bošnjačkoj političkoj opciji koju osnivaju intelektualci Bošnjaci. Nova partija osniva se, prema riječima Senada Dlakića, nezavisnog odbornika u bjelopoljskom parlamentu a bivšeg funkcionera Bošnjačke stranke, zbog "zabrinjavajućih dešavanja u pogledu ostvarivanja interesa bošnjačkog naroda u Crnoj Gori".
Na nedavno održanoj sjednici kritikovano je "političko djelovanje BS, kao i nekih nacionalnih savjeta koji očigledno zarad svojih interesa nanose štetu bošnjačkom narodu".
- Naš je stav da stvar ne treba prepustiti zubu vremena da bismo vidjeli posljedice djelovanja ovih grupacija, jer je više nego očigledno da se oni nalaze na privatnim interesnim relacijama a ne u službi naroda - prenosi zaključke Dlakić.
Prema njegovim riječima, BS umjesto da vrši uticaj u cilju uklanjanja nepravilnosti prema svom narodu koji je do ovih dana bio prepušten samom sebi, smatraju da je " popis prevashodno statistička kategorija, čijim sprovođenjem se želi dobiti jasna slika o stanovništvu u Crnoj Gori".
- Zašto se ta grupa ljudi do sada nije sjetila statističke zastupljenosti Bošnjaka u izvršnoj vlasti, koliko ih ima u Bijelom Polju i ostalim gradovima i koliko ih ima zaposlenih u opštinskim organima i službama. Svjesni su rupa u demokratskoj crnogorskoj zbilji i činjenice da zarad tri poslanička mjesta, jednog ministarskog i desetak radnih mjesta svoje rodbine i prijatelja među 20.000 državnih rukovodilaca i službenika u Podgorici, ne oglašavaju se i nijemo sve prate. Nijemo prate djelovanje onih koji smatraju da građani islamske vjere treba da se izjašnjavaju kao Muslimani a ne kao Bošnjaci - ističe Dlakić.
- Bilo bi jako ružno kad bi Bošnjaci uticali na Crnogorce i Srbe da se tako ne izjašnjavaju već da kažu da su pravoslavci. Naravno pravoslavci žive i u Bugarskoj, Rusiji itd, dok sa druge strane muslimani žive i u Turskoj, Iranu, Siriji, ali istovremeno imaju bližu odrednicu za naziv svoga naroda. Smatramo da građani islamske vjere koji žive u Crnoj Gori neće ovaj put pogriješiti i podleći raznim pritiscima mešetara, već će se izjasniti za nacionalnost Bošnjak, a za vjersko opredjeljenje kao pripadnik islamske vjere ili Musliman što ima isto značenje - istakao je Dlakić. (M.N.)

VRHOstali prilozi:
» ŽUBOR ISTINE ŠTO U VALOVIMA ZAPLJUSKUJE NAS
Ferhat Korajac | 21. July 2024 16:01
Ostali prilozi istog autora:
» ISELJENIKA SE SJETE SAMO PRED IZBORE
28. September 2016 21:44
» PUT NADE ZA RAZVOJ PLAVA
09. November 2011 10:43
» MARŠ ZA ŠAHOVIĆE ILI TOMAŠEVO
09. November 2011 10:41
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif