Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme
ZA DINA DOLAZI BOLJA I SRETNIJA BUDUĆNOST
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mersim Ziljkić
Objavljeno: 08. February 2009. 21:02:05

Dolaze sretni dani za Dinu Canovića
Zahvaljujući, prije svega dragom Allahu dž.š. jer sve se dešava njegovim određenjem, a potom i humanim ljudima iz naše zajednice u dijaspori koji su inicirali i upoznali širu javnost o slučaju dječaka Dine Canovića, kojem je uslijed bolesti u ramenu amputirana lijeva ruka. Napokon, našem Dinu će se pružiti adekvatna, kvalitetnija i profesionalna pomoć koju je moguće pružiti za ovakve slučajeve, i to baš u SAD-u.
Uz pomoć Humanitarne organizacije ,,Global Medicalal Relif Fond’’ kao i dobrim i korektnim dugogodišnjim odnosima naše zajednice sa ovom Fondacijom koja ima izuzetnu saradnju sa Shriner’s Hospital for Children koja je prihvatila i odobrila da obradi Dinov slučaj. Dinu će biti ugrađena proteza za izgubljenu ruku potpuno besplatno.
Naime, cjelokupni ljekarski pregledi, ugradnja proteze, kao i fizio terapije, proces adaptacije i korištenja iste bit će odrađeno potpuno besplatno. Pored svega, četrneastogodišnjem Dinu ove usluge će se pružati sve dok navrši 21-u godinu tj., do završetka rasta.
Dinovim roditeljima u Beogradu za protezu jr tražena pozamašna suma novca. Po našim saznanjima u pitanju je oko 50 hiljada eura. Stime da u slučaju zbog njegovog rasta takva jednokratna proteza koja je predlagana u Beogradu izgubila bi svoju namjenu nakon kratkog perioda i nebi bila upotrebljiva. Imajući u vodu da je Dino u punoj fazi rasta i razvoja, te nakon određenog vremena bilo bi neophodno ovaj proces ponaviti, uz ponovne izdatke i troškove, što bi limitiralo mogućnost da se Dino vrati u normalan tok življenja među svoje vršnjake.
Zato nam je izuzetno drago, da su članovi naše zajednica po ko zna koji put pokazali svoju humanist i svojim uključivanjem pokazali su sebi i drugima da možemo biti ponosni stepenom naše humanosti, organizovanosti i saradnje, što dokazujemo da smo svi na Allahovom putu i slijedimo Njegove odredbe u činjenju dobrih djela, u Njegovo ime i za dobro našeg naroda.
Zahvaljujemo prije svega roditeljima našeg Dina Canovića koji su nam pružili povjerenje i dali mogućnost da mu pomognemo. Zahvaljujemo se također inicijatorima ove humane akcije koji su pomogli da se prije svega sazna za Dinov slučaj a to su predstavnici naših pisanih i elektronskih medija kao što su revija Fokus, Žurnal, Sabah, Gusinje-Plav.com, Bošnjaci.Net, Plav.net, plav-gusinje.com, zahvaljujemo se nezaobilaznom radiju “Sevdah” i radiju “Muslimaski glas” u New Yorku. Također se zahvaljujemo članovima Odbora za prikupljanje finasijskih sredstava za ovaj slučaj na čelu sa našom braćom Šukrijom Cecunjanin, Hajrudinom Pupovićem i svim članovima tog odbora, kao i donatorima koji su dali saglasnost da se uključimo u ovoj akciji i damo svoj doprinos, kao i to da ovaj slućaj okonćamo na najbolji mogući način uz pomoć humanitarne fondacije “The Global Medical Relif Fond” i osnivaču ove fondacije gospođi Elisi Montante, kao i cjelokupnom odboru i saradnicima ove fondacije kao što su ambasador Muhamed Šaćirbey i ostalim aktivistima i članovima i donatorima ove organizacije. Posebno se zahvaljujemo bolnici, doktorima i osoblju “Shriners Hospital for Children” koja je prihvatila da ovaj proces obavi potpuno besplatno.
Također se zahvaljujemo familiji Redžić tj. Agovom amidži Šeku i njegovoj braći Dinu, Hajru i Adisu, vlasnicima restorana “Momento” na Astoriji za nesebičnu pomoć saradnju i sve što čine za naš narod.
Molimo dragog Allaha da mladom Dinu Canoviću olakša njegov život i podari uspjeh i sreću u budućem životu, a sve nas da ojača i da nastavimo sa dobrim djelima.
Molim Allaha da nam svima koji su na bilo kakav način pomogli da se ova akcija uspješno okonča podari zdravlje i sreću i pomogne da sačuvamo našu djecu i da ih uputimo na pravi put.
Apelujem na sve nas da pomažemo jedni druge, jer kad smo zajedno uspjeh je neminovan. Sve što radimo u našem životu treba da bude za dobrobit svih nas i svih naših generacija.
Neka nam Muhammed a.s. bude primjer, i da zadovoljstvo Allaha dž.š. bude naš cilj i smisao života. Amin!

VRH


  Dossier: Akcija za Dina Canovića
» ZA DINA DOLAZI BOLJA I SRETNIJA BUDUĆNOST
Dr. Mersim Ziljkić | 08.02.2009 21:09
» FONDACIJA KOJA ĆE DINI VRATITI OSMJEH
Abidin Musić | 26.01.2009 08:01
» POMOZIMO DINU CANOVIĆU IZ PLAVA!
B.net | 21.11.2008 09:54

Ostali prilozi:
» DODIJELJENE NAGRADE "ISNAM TALJIĆ" ZA 2022. GODINU
Preporod.info | 04. December 2022 03:33
» PROGON MUSLIMANA ZBOG NOŠENJA FESA
Muhamed Hodžić | 02. December 2022 13:35
» HRABROST JE BITI ŽENA DANAŠNJEG SELA
Fahra Kurdija | 28. November 2022 19:04
» ZEMLJO MAJKO ZA TOBOM ČEZNEM JAKO
Aziz Hurem | 22. November 2022 16:57
» SUZBIJANJE KRAJNJE DESNIČARSKIH ORGANIZACIJA NA BALKANU
Detektor.ba | 17. November 2022 18:16
» OSMI NOVEMBAR DAN POBJEDE KOJI SLAVI AZERBEJDŽAN
Božidar Proročić | 08. November 2022 14:36
» SREBRENICA NIJE DOGAĐAJ - SREBRENICA JE PROCES
Mensud Alićušić | 24. October 2022 00:01
» „MAMA, KAD ĆE DOĆI BABO?“
Bošnjaci.Net | 18. October 2022 02:06
» BIO ŠARENI, SJECKANI ILI BUREDŽIK, U BOSNI JE BUREK SAMO S MESOM
Anadolu Agency (AA) | 17. October 2022 14:46
Ostali prilozi istog autora:
» IGRAJTE FER PLAY!
03. September 2017 02:15
fastvee.gif
banmuftija.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif