Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
“DA SE VLASI NE DOSJETE”
Autor: Mirsad Kurgaš
Objavljeno: 10. March 2013. 11:03:08
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Dzematlija (2013-03-11 01:32:14)
Istoričar Šerbo Rastoder u izjavi za medije kaže: “Prvo da se osvrnem na to da crnogorska javnost nije upoznata, mi tu javnost nijesmo upoznali sa tim. Ono što mi znamo ne mora svako da zna. Mi ovim skupovima činimo da i drugi znaju ono što mi znamo. A mi ovo znamo na osnovu konkretnih dokumenata, saglasno nauci i naučnoj metodi. Naravno, mi u tome nijesmo tu sami, sa nama je i crnogorska javnost i u subotu (9. mart) na okruglom stolu će učestvovati eminentni crnogorski intelektualci, koji će raspravljati zajedno sa nama o nečemu o čemu i mi mislimo da ne znamo do kraja…”Iz ove, najblaže rečeno konfuzne izjave akademika DANU i BANU, jedini zaključak koji se nameće je da neko drugi treba da nam potvrdi da li se te 1912/13. desio genocid ili možda tek samo zulum?


Udruženja Plavljana i Gusinjana iz SAD-a i BiH nisu prihvatila svojevrsno nametanje članova Organizacionog odbora za obilježavanje sto godina od stradanja Bošnjaka i Albanaca Plava i Gusinja.
Dženazi u Plavu nisu prisustvovali ni Reisu-l-ulema mr. Husein-ef. Kavazović, a time ni dr. Mustafa-ef. Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, kao ni Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić.

Aferim gospodin Kurgas,