Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
VAKAT GENOCIDA 1913
Autor: Dževat Musić
Objavljeno: 05. March 2013. 07:03:48
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Sabija (2013-03-08 20:23:00)
Pojma nemam kakva je, i da li "bivsi" ima ikakvu ulogu u pokrenutim inicijativama obiljezavanja 100. godisnjice genocida Plavo-Gusinjana? Zato i nije bilo potrebe imenovati ga, a on nije ni tema ove diskusije, a jos manje moj "ljubimac". Imenovao sam ti tvog ljubimca prevaranta muftiju Zukorlica najamnika chetnika Nikolica i reis Fejzica Milovog hambala. Oni su tema. Najamnike iz New Yorka nisam imenovao, ti imas guzice imenovati ih pa izvoli?

ps. Ne, Konzulat u Dzamiju su doveli bivsi predsjednik IZ-e New York-a, hadzi S. S, i "bivsi". Ne zelim uzaludno gubiti i jedan molekul svoje energije po pitanju "bivseg", a koji je vec odavno na margini dogadjanja i nije faktor zajednice New Yorka. Zapravo je jos uvijek faktor (onima u Up-state) pa ga ugostishe. Njima se obrati i iskali sav svoj bijes. Ja se ne zelim raspravljati oko marginarlnih i zahrdjalih tema "bivsi" isl.

bitumen60 (2013-03-08 04:51:59)
Cemu sluzi taj odbor se vidu po zastavi koja stoji u prvom planu. Zastavi koja predstavlja one koji su ucinili genocid.
Dzematlija (2013-03-08 04:27:44)
Za Sabiju,

A ti si Sabija najamnik onog spijuna sto (TAJNO) zivka Ambasade (sada vec bivseg/protjeranog) koji je formirao "Maticu Bosnjaka Crne Gore".

Posto vec svija imenujes, zasto njega zaobilazis?

Tvoj ljubimac (protjerani) je bio taj koji ne samo da je pio tursku kahvu u Konzulatu CG vec nam je i Konzulat uvalio u Alipasinoj Dzamiji u New Yorku, zar ne?

kadija (2013-03-07 13:17:48)
Nijesam primjetio da ove dogadaje nazivaju "manifestacija", ma da tome prilici, na nacin kako je pripremljena. Jedno je sigurno, da se proba skinuti dio ljage sa kralja Nikole, sto je nemoguce, jer ovo je neko pokrenuo mnogo ranije i nece dozvolit da se tako deci.
Sabija (2013-03-07 07:01:21)
Niz izdaja Bosnjaka lezi u dijaspori...

Inicijativa i aktivnosti koje su pokrenute u cilju obiljezavanja genocida nad Bosnjacima i Albancima Plava i Gusinja, u dijaspori New Yorka imalo je za produkt stvaranja dva tabora. Tabor za obiljezavanje genocida i tabor obiljezavanja stradanja Bosnjaka, Albanaca Plava i Gusinja.

Tabor za obiljezavanje stradanja Plavo-Gusinjana je po svom (ne)djelovanju i definiciji naziva "stradanje" stavio sebe u ulozi negatora genocida. Zadatak negatora genocida, dobili su licno od konzula, u sluzbenim prostorijama c.gorskog konzulata u New York-u gdje se ispija salica turske kahve. Danas, poslije obavljenih razgovora, vrse zadatak rezima C.Gore, a protiv povjesnih dokaza pocinjenog genocida nad plavogusinjskim muslimanima.

Dobili su jasne instrukcije, kako da po svaku cijenu medju dijasporcima New York-a negiraju pocinjen genocid u Plavu i Gusinju. Ponjima, presudu za genocid treba donijeti Hashki sud, a do tada "ni govora o genocidu". Tako je glasila instrukcija c.gorskog vladajuceg vrha, a kojeg se na skupu u Plavu pridrzava c.gorski reis Fejzic, predsjednik Opstine Plav g. Orhan Shahmanovic, Sherbo Rastoder i ostala svita c.gorskih najamnika iz dijaspore i zavicaja.

Tabor "genocid", zdravim inicijativama na momente uspjesno parira c.gorskim najamnicima tabora "stradanja". No, ne i dovoljno zhestoko. Tabor "genocid" treba inicirati pokretanje postupka Hagu. Mada zato treba politicka volja "vrhovnih vodja", koju jos uvijek nemaju.

Zajednicko kod taborisanja je, da su ljudi oba tabora najamnici svojih vrhovnih vodja. Vrhovne vodje su najamnici Milovi(reis Fejzic) i najamnici cetnika Nikolica(Zukorlic), a dijaspora je treba se priznat, nepresushivo srestvo.

dzevdet nikocevic (2013-03-06 21:55:03)
Manifestacija VAKAT ZULUMA koja bi trebalo da se desi u Plavu 9 marta predstavlja zapravo jeftinu teatorsko-kozmeticku farsu. Namjera je da država Crna Gora uz pomoć svojih intelektualnih tampon-igrača skine sa sebe vrlo sraman teret iz perioda svoje neslavne istorije.
Zakon (2013-03-06 06:23:56)
u drzavi bez zakona ne mozete ocekivati pravdu a jos manje istinuu, jedno bez drugog ne ide. skup u fiskulturnoj sali licio je na cas fizickog vaspitanja plavsko-gusinjskih prvaka. posto nacelnik opstine ne zna sta se dogodilo narodu kojeg su birali za nacelnika, time jos vise crnogorski reis koji je dao cvrsto obecanje svom sefu milu da se ne brine da zlocin nad muslimanima u plavu i gusinju nece nazvati pravim imenom, odnosno genocidom. Tako nakon jasina i ilahija, uslijedila je dzenaza u odsustvu... Nacelnik i reis bi mogli dobiti prelaznu ocjenu iz fiskulturnih nauka uz obavezu da se nikada vise ne bave ovim poslom koji je za obican svijet jasan cin genocida koji je pocinjen na narodom plavsko-gusinjskog kraja.
kadija (2013-03-05 15:13:17)
Zar slika koju ste objavili u kolumni, ne kaze sve? Zar prisustvo Rastodera na ovom skupu i funkcije koje su mu dodijeljene od opstinske i “politiscke” garde, i potomaka genocida, nije sramota, jer taj isti Serbo Rastoder, nas je vec jednom prevario, kad mu je sakupljen novac od dijaspore, da pise o dogadajima iz 1912-13 godine. On je dozvoljio da to uradi Živko Andrijašević, i od genocida napravi prisilno pokrstavanje, sto i danas proba uradit. Na slici nas presjednik stoji ispod crnogorskog grb i zastavea, pod kojim je ovaj genocid napravljen.
Neka vas je stid potomci plavskogusinskih sehida.