Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
STOLJEĆE OD CRNOGORSKOG GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA I ALBANCIMA PLAVA I GUSINJA
Autor: Esad Krcić
Objavljeno: 19. November 2012. 23:11:46
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.benny (2012-12-19 23:02:40)
esade dal bi mogao dda napises ko je sve iz plava i gusinja ucestvovao u boj na noksice,i ko je sve odbranio plav i gusinje..jer vidim da niko ne zeli ,ili nesmije to da objavi,,ja ciji su precci prolili krv na to noksice znam ,,al mozda veccina ne zna..a vi kao autor valjda to treba a znate,,jer kako ja znam niko od gusinjana nije ucestvovao u boj..
Nikola (2012-11-20 23:15:44)
Crnogorski rezim definitivno mora imati vise razumijevanja kada su u pitanju pocinjeni zlocini na tlu drzave CG, bez obzira da li su pocinjeni prije 20 ili 100 godina. Mogu samo reci da u moje ime niko nije imao pravo da pocini zlocin nad bilo kojim pripadnikom druge vjere ili nacije.
Zakon (2012-11-20 11:49:52)
U drzavi CG stoljecima vlada topuz, a ne zakon, i ne moze se ocekivati da je na djelu nesto od opste ljudske koristi. Pojedinici drze konce u ruke, rade za svoje licne interese, koje zdusno predstavljaju da su to drzavni, nacionalni itd.
Da je CG nezrela drzava koju jos uvijek vode ratni zlocinci, to najbolje govori kakav zakon vlada u toj drzavici, koja je daleko od ljuske stvarnosti. Naposljetku, drzavni simboili koji je autor u vise navrata pomenuo dovoljno govori da ni ova danasnja CG nije spremna da se suoci, ne samo sa zlocinima od prije 100 i vise godina, a da ne pricamo o zlocinima iz 90-tih. Iz tog razloga podrzavam one koji sa svojim uticajem i aktivnostima zele skrenuti paznju na nepravdu koja im se cini, ali i na zakon kojem su nedostupni ratni zlocinci. To najbolje govori da oni drze drzavu i zakon u svojim rukama.