Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Dossier: Šehidska džamija Vojno Selo - Plav
Saopćenje za javnost
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) najoštrije osuđuje skrnavljenje Šehidske džamije u Vojnom selu kod Plava. Ovaj vandalizam je počinjen u utorak, 16. marta t.g., kada su, za sada, nepoznata lica oskrnavili Šehidsku džamiju, kamenujući ili koristeći tvrde predmete, razbili staklo na jednom prozoru, dok su drugi prozor istrgli.

Bošnjaci.Net | 2021-03-18 01:03:44
Sandžak
- Raditi zlo bližnjem svome, izgleda predstavlja zadovoljstvo. Ipak apelujem na nadležne organe u Plavu pronađu počinioce ovog neljudskog čina, - rekao je dr. Ziljkić. On je istako, onaj ko prijavi počinioca da će biti nagrađen, ali i počinioca ćemo porglasiti zlikovce i kukavicom koji udara na vjerski objekat.

Bošnjaci.Net | 2021-03-17 19:29:47
U povodu završetka 46,5 m visoke munare na Šehidskoj džamiji u Vojnom selu, na obali Plavskog jezera
I gle čuda, sa visoke bijele šehidske minare i njenog drugog šerefeta osjestih i dušom pomilovah stotine mladih Plavljana i Gusinjana. Asfaltirane ulice, uređene avlije na obali jezera, najsavremenije silikonske pogone i fabrike za proizvodnju zdrave hrane, prelijepa izletišta. Jasno razaznajem glasove i čujem njihovu priču. Priče buduće omladine su uglavnom slične, razlikuju se u pet deka: „Naši predci su teška srca, a radi spašavanja golih života bježali sa ovih prostora. Zato mi njihovi potomci rado se vraćamo u naše krajeve. Vlastitom pameću i kapitalom izgradit ćemo život dostojan čovjeka!“

Ibrahim Čikić | 2011-07-18 22:04:39
Projekat koji trebamo svi zajedno podržati
“U svojstvu vakifa i pokretača izgradnje Šehidske džamije, kao i svi koji smo okupljeni oko ove ideje, ne želimo niti jednog trena da bilo ko ovaj projekat koristi u bilo koje političke svrhe, niti ćemo dozvoliti da bude kamen spoticanja ili pak bilo kakvog podvajanja” – riječi su dr. Mersima Ziljkića, ne krijući zadovoljstvo napretku na izgradnji projekta Šehidske džamije, nastavljajući: “Ovo će, ako Bog da, biti mjesto gdje će se spominjanjati i veličati Stvortelj, mjesto dawe i dovišta, primjera rezilijencije, škola tolerancije, stvaranja i premoštavanja našeg naroda ma gdje se on nalazio i teritorijalno pripadao” – podvlačio je u više navrata vakif i glavni koordinator dr. Ziljkić onima koji su zijaretili objekat Šehidske džamije.

Esad Krcić | 2010-10-11 14:59:06
Plav: Financijski podržimo projekat izgradnje Islamskog kulturnog centra i Šehidske džamije
Slike svjedoče da objekat iz dana u dan „raste“, ali brzina izgradnje u dobroj mjeri zavisi od nas odnosno sredstava od kojih se trebamo odreći i donirati za ovaj projekat. Da podsjetimo da je za objekat do sada sakupljeno oko polovine novčanih sredstava, koja će možda biti dovoljna do završetka grubih radova. A šta će biti sa finalizacijom, pa valjda ćemo svi kao i do sada pomoći. Kako? Pa na način da i mi svi koji pročitamo ovaj prilog i podijelimo ga sa svojom rodbinom i prijateljima, da tako zajednički postanemo vakifi.

Bošnjaci.Net | 2009-10-15 13:00:56
U Vojnom Selu kod Plava
Odbor za izgradnju Šehidske džamije nakon svih konsultacija i pristiglih ponuda odlučio se za najpovoljniju i po mišljenju Odbora najbolju ponudu. Posao izgradnje grubih radova na Šehidskoj džamiji povjeren je građevinskoj firmi DOO “CANOVIĆ GRADNJA” vl. Dževada Canovića iz Plava, rekao je dr. Ziljkić. Zbog nedostatka cjelokupnih novčanih sredstava izvođač će izvoditi radove u fazama.

Bošnjaci.Net | 2009-09-11 11:20:25
U petak na donatorskoj večeri “Svi zajedno”
U toku ove prve i zvanične večeri za prikupljanje sredstava potpisnik ovih redova je u više navrata provjeravao cifru doniranog novca. Ali kako je večer ulazila u kasne večernje sate tako je i akcija napredovala, suma se povećavala. Na kraju mi je potvrđeno da je sakupljeno više od 80,000 dollara. Znači već je prešla cifra od 205,000 dollara. Masha-Allah. Insha-Allah!

Esad Krcić | 2009-06-07 15:46:24
Dr. Mersim Ziljkić, biznismen i vakif
Idući u Osnovnu školu u Plavu, kada sam prolazio pored džamija negdje u podsvijesti mi se “zakovalo” da su to samo neke stare i čudne kuće u kojima ulaze neki čudni i pogureni ljudi. Tada niste mogli primijetiti mlade osobe, posebno iz tadašnje moje generacije, da su ulazili u džamiju i da su bili tu oko njih.

Esad Krcić | 2009-06-03 21:51:48
DONATORSKO VEČE:
Pozivamo vas da sa svojom donacijom, u ime Allaha dž.š., date podršku za izgradnju džamije u Vojnom selu kod Plava.
Donatorsko veče će se održati u petak 5. juna 2009. godine sa početkom u 7:00 sati

B.net | 2009-05-17 08:18:35
fastvee.gif
banmuftija.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif