Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


REAKCIJA SALKIĆA NA IZJAVU SAŠE GRBIĆA: MOJ IZBOR JE PUT ISTINE I PRAVDE, A VAŠ LAŽI I PREVARE
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 03. April 2024. 14:04:22
Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupšini Rs, rekao je danas, 02. aprila 2024. godine, reagujući na izjavu poslanika u Narodnoj skupštini i predsjednika banjalučkog SDP-a Saše Grbića, da su Bosna i Hercegovina i Bošnjaci nadživjeli i veće ublehe i podvale tako da će i ove nadživjeti.

- Ovako to izgleda kad vas pokuša zadokumentovati ratni obavještajac i saborac Nenada Stevandića po uniformi i kokardi, inače ponosni vojnik vojske koja je počinila genocid nad Bošnjacima, po riječima jednog narodnog poslanika kumče presuđenog ratnog zločinca za genocid nad Bošnjacima, onda nema nikakve sumnje da on govori istinu gledajući očima Mladićevog vojnika.

Baš kao i njegov skupštinski šef i ratni saborac Stevandić po istoj matrici prijeti sudskim procesima radi ucjene i pritiska kako bi se prestala govoriti istina.

Što se mene tiče ne postoji alternativa da se govori istina i traži pravda bez obzira na cijenu, ucjene i pritiske.

Da ste istinski pratili skupštinsko zasjedanje znali bi šta je Dodik govori, a i da jeste, to ništa ne mijenja, jer laž je vaše oružje u dokazivanju nepostojeće istine.

Znam ja da biste vi kao i vaši saborci voljeli da ja nisam tu, ali na vašu žalost ja sam tu, ne šutim i neću šutjeti u budućnosti i vazda ću vas podsjećati na postignuća vojske čiji ste vi ponosni pripadnik bili.

Moj izbor je put istine i pravde, a vaš laži i prevare, tu se mi razilazimo na svu sreću.

Naravno ni riječi o vašoj podaničkoj šutnji na salvu uvreda upućenih Bošnjacima koji su vas birali i Bosni i Hercegovini koju kao volite, a protiv koje ste se borili, izrečenih od strane njemu nadređenih u NSRs tokom zasjedanja 11. posebne sjednice NSRs.

Imalo bi se puno toga napisati, od nerazjašnjene bijele koverte, glasanja za sudiju Ustavnog suda Rs, koji je pisao prvi Ustav ratnom zločincu osuđenom za genocid nad Bošnjacima Radovanu Karadžiću i mnogo toga još.

Pametnom je odveć dosta, a budalama je džaba govoriti, rekao bi naš narod.

Na sreću vama takvim kakvi jeste ni razni oblici prerađenih i neprerađenih trava neće moći pomoći, a kamo li Nekini kineski traktori da ponovo prevarite Bošnjake da glasaju za vas, a Srbi svakako neće, kao što nisu ni ranije, jer da su vas oni htjeli ne bi vi ni završili u SDP-u.

Moj put je jasan i zbog toga ste vi i nervozni jer nisam pristao na vaše ucjene i pritiske kroz taj fantomski pokret za "D" da odustanem od svojih stavova, principa i zagovaranja vraćanja statusnih prava Bošnjacima u ovom entitetu koja su nam nasilno oduzeta uz pomoć vojske čiji ste vi bili ponosni pripadnik.

Naš bi narod rekao: "Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada", očito je narod bio u pravu kada je isklesao ovu izreku jer se puno vukova nagledao kako su se umiljato uvlačila u stado a onda naprave pokolj, jer vuk je vuk, a nikad jagnje.

Smrt fašizmu, sloboda narodu, ponosni pripadniče vojske koja počini genocid i druge teške ratne zločine, sljedbenici i poslušnici presuđenih za udruženi zločinački poduhvat.
Samo da znate ne bojim vas se miševi mekinjaši ni vaših ublehaško, udbaskih metoda pritisaka, ucjena, laži i podvala.

Nadživjela je Bosna i Hercegovina i Bošnjaci i veće ublehe i podvale od vas tako da će i vas nadživjeti, – rekao je Salkić.

VRHOstali prilozi:
» RATNI ZLOČINI NAD BOŠNJACIMA ČAJNIČA
Bošnjaci.Net | 19. May 2024 12:22
» "OD ČEGA TO VUČIĆ, DODIK, I VI BRANITE SRPSKI NAROD?"
Anadolu Agency (AA) | 18. May 2024 14:01
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif