Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


VRIJEDNE I NEUMORNE MAJKE SREBRENICE DOPUTOVALE SU U NEW YORK NA SASTANAK SA GENERALNIM SEKRETAROM UN-A ANTÓNIOM GUTERRESOM
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 07. June 2023. 15:06:55
Iako su zakoračile u ‘duboke’ godine starosti, Majke Srebrenice-, Munira Subašić i Kada Hotić, kao i do smrti majke Hatidža, Nura, Hajra…; noseći težak bol, kao i širom dunjaluka istinu o genocidu nad Bošnjacima koji je agresorska Srbija (sa poslušničkom huntom iz CG) i njihovim instaliranim paradržavnim aparatom počinili na tlu države Bosne i Hercegovine. Pred očima cijelog svijeta genocid nad njihovom nevinom djecom, nad djecom Srebrence i Podrinja, djecom i sinovima Bosne… iz dana u dan, i tako skoro tri decenije neumorne su u borbi za pravdu.

Onomad su bile u Den Haagu na izricanju veoma važne presude kojom je presuđeno državi Srbiji o međunarodnom sukobu u Bosni, zločincima Stanišiću i Simatoviću, šefovima policije balkanskog kasapima Miloševića.

Da, baš danas i narednih dana u New Yorku na East Riveru, delagacija Majki Srebrenice, Munira Subašić i Kada Hotić, ispred Udruženja “Pokret Majke enklava Srebrenice i Žepe” i Murat Tahirović ispred Udruženja Žrtava i svjedoka genocida, imati će važan sastanak sa Generalnim sekretarom UN-a Antóniom Guterresom i nizom drugih značajnih ličnosti u UN-u.

Dok se bh. političari valjaju u vrtlogu ličnih interesa, Majke Srebrenice; i stare i umorne i bolesne, nastavljaju svoju borbu za žrtve genocidne agresije. Ovo je ujedno i njihova velika borba za državu Bosnu i Hercegovinu. Jer implementaciju presuda na terenu treba tražiti upravo tamo u centru svjetske institucije, tj. UN-u, koji su osnovači najvećih svjetskih sudskih instanci sa sjedištem u Haagu, koji su presuduli velikodržavnim S-H projektima, udruženog zločinačkog projekta, genocidnim projektima, kompletnim političkim, vojnim i policijskim rukovodstvima. Majke Srebrenice su dale nemjerljiv doprinos, od pritiska za hapšenje kapitalnih ratnih zločinaca i presuda, da zlikovci tamniče i bjelosvjetskim kazamatima.

Sinoć je Mirsadu, dva Aga i mojoj malenkosti, ukazana čast da budemo domaćini delegaciji, vrijednim Majkama Srebrenice, uz muhabet u njorškoj Astoriji u restoranu Napolis Bistro, a posebno se potrudio i počastio vlasnik Ero, rodom iz Plava (Sandžak).

Munira Subašić i Kada Hotić ispred Udruženja “Pokret Majke enklava Srebrenice i Žepe” i Murat Tahirović ispred Udruženja Žrtava i svjedoka genocida, biće gosti u BHICNY u petak, 9. juna od 20 sati, nakon akšam namaza. Organizator poziva da dođite i iz prve ruke čujete o njihovoj borbi za istinu, pravdu i najnovijim presudama suda u Haagu.

Ujedno bit će promovirana knjiga: "Na strani čovječnosti" o čemu će govoriti autorica Ajša Hafizović – Hadžimešić.

VRHOstali prilozi:
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif