Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


BEĆIROVIĆ PRIMIO BIVŠEG PREDSJEDNIKA VIJEĆA SIGURNOSTI UN DIEGA ARRIJU
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 22. May 2023. 18:05:53
Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, povodom godišnjice prijema BiH u UN, organizovao prijem za bivšeg predsjednika Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija Diega Arriju.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s bivšim predsjednikom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija Diegom Arrijom. Dr. Bećirović i ambasador Arria razgovarali su o historijskom značaju prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije i aktuelnim izazovima sa kojima se suočava Bosna i Hercegovina.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naglasio je da je prijemom u UN Bosna i Hercegovina stupila na međunarodnu pozornicu kao međunarodno priznata i nezavisna država.

„Danas obilježavamo 31. godišnjicu od prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije. Dvadeset drugog maja 1992. naša država je zaokružila svoj međunarodni identitet kao nezavisna, suverena i jedinstvena zemlja nakon demokratski provedenog referenduma i proglašenja nezavisnosti. Zato 22. maj 1992. godine smatram jednim od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje“, poručio je dr. Bećirović.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović zahvalio je na podršci koju je ambasador Diego Arria pružio Bosni i Hercegovini tokom i poslije agresije na našu zemlju.

„Ovo je prilika da još jednom iskreno zahvalim, u ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, svim prijateljskim državama, međunarodnim zvaničnicima, brojnim vladinim i nevladinim organizacijama koji su bili uz Bosnu i Hercegovinu u jednoj od najtežih faza u našoj viševjekovnoj historiji naše zemlje. Izražavam posebnu zahvalnost na svemu što ste učinili za širenje istine o Bosni i Hercegovini, ambasadore Arria“, rekao je dr. Bećirović.

Tokom susreta, venecuelanski diplomata i bivši predsjednik Vijeća sigurnosti UN-a Diego Arria zahvalio je članu Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću na prijemu u Predsjedništvu BiH. Tom prilikom, on je rekao da je samo Bosna i Hercegovina članica Ujedinjenih nacija i da je to nezaobilazna i trajna činjenica. Ujedinjene nacije su pale na ispitu u Bosni i Hercegovini i zato je obaveza međunarodne zajednice da ispravi nepravdu prema ovoj staroj evropskoj zemlji.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif