Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


ŠEHIDI, HEJ MILJENICI, GDJE STE VI? GAZIJE, HEJ POBJEDNICI, (T)KO STE VI?
Procitaj komentar

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 31. March 2023. 14:03:17
Bošnjaci, hej, izgubljenici, gdje ste vi?

Nema vas, nema vas u Bosni (i Hercegovini) tamo gdje vas treba biti, već vas ima nešto malo tamo gdje ste u manjini zbog genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, gdje vam se na kašikici dijeli milostinja, a tamo gdje ste u većini ima vas mnogo, ali stojite i čekate pred manjinom da saznate da za vas nema mjesta u vlasati s njima zato što vam ne valja ni vjera ni nacija ni država.

Bošnjaci moji,
(T)ko vam je kriv što imate Sejdu Bajramovića, koji je prodao državu, naciju i vjeru za dinar, koji je izgubio pamet pa ne umije ništa drugo osim da kima glavom pred nositeljima i nasljednicima genocida i udruženog zločinačkog poduhvata nad autohtonim Dobrim Bošnjanima, kršnim Bošnjacima i prkosnim Bosancima od sna.

(T)ko vam je kriv što ste izdali Bogića Bogićevaića pa sada nemate nikoga (t)ko ima srce bosanskog junaka da jasno i glasno kaže „NE“ Coups d'État, da klikne iz sveg glasa „NE“ „državnom udaru“, da vikne da se do neba čuje „NE“ karađorđevoskoj (Milošević - Tuđman) podjeli Bosne na račun autohtonog bosanskog življa!!!

(T)ko vam je kriv što ne shvaćate pa šutite da ovdje nije riječ o onima kojima se, djelomično s pravom zbog aljkavosti i neopreznosti oduzima vlast, već da je ovdje riječ o onima kojima se zbog agresivne politike daje vlast kako bi nastavili njegovati naslijeđe genocida i udruženog zločinačkog poduhvata protiv većinskog autohtonog bošnjačkog/bosanskog naroda.


Njima - negatorima genocida i udruženog zločinačkog poduhvata - Sejdo Bajramović od Bosne daje drenovi štap u ruke kako bi dovršili započeti genocidni pir čišćenja Bosne od bosanskog heretičkog smeća kako bi se Herr Christian Schmidt mogao slavodobitno vratiti u svoj Obernzenn u Bavariji sa ordenom španjolskog kralja Ferdinanda, kojem je bosanski Seido Bajramović predao ključeve od krdobskog Sarajeva, čime se završava hrvatsko-katolička rekonkvista Bosne u slavu velike katoličke Hrvatske.

U nedjelju (02. aprila 2023.) u Crnoj Gori se održavaju predsjednički izbori. Izgledno je da će pobijediti srpska hegemonistička opcija, koja nam budi ružna sjećanja iz devedesetih prošlog stoljeća, kada je došlo do udruženog zločinačkog srpsko-crnogorskog jedinstva protiv Bosne i Bošnjaka. Jer, ujedinjeno srpsko-crnogorsko krvavo zlo (istraga poturica) uvijek je počinjalo iz Crne Gore. Obojica – Milošević i Karadžić – su iz Crne Gore. Ako se k tome doda Zorana Milanovića poduhvat hrvatske katoličke rekonkviste, čiji izvođač je dokazani antibosanski dragon Dragan Čović, onda je svima u Bosni jasno šta to znači.

Nisam vas dosada prozivao, ali danas vas, u lijepom Ramazanu, moram prozvati imenom i prezimenom: Elmedine Konakoviću, Semire Efendiću, Nermine Ogreševiću i Fuade Kasumoviću (Nermin Nikšić i Edin Forto su izgubljeni slučajevi) da vas pitam i kažem onako ljudski, bratski i bosanski jer još uvijek vjerujem da imate dobre namjere. No, ne zaboravite: - Put do Džehennema popločan je dobrim namjerama.

Da vas pitam:

- Misliti li, zaista, da ste vi - podijeljeni ličnim interesima, ali ujedinjeni u pohlepi za vlašću - pametniji, sposobniji, lukaviji i vještiji od rahmetli Alije naspram srpsko-hrvatskog udruženog antibosanskog poduhvata o podjeli Bosne? Ja mislim da niste.

- Shvaćate li da vas čeka neminovan Čovićev (čitaj zagrebački) zahtjev da u ime Bošnjaka potpišete reinkarnaciju „Hrvatske Republike Herceg-Bosne“, koju je Franjo Tuđman svojim potpisom ukinuo zahvaljujući Alijinoj političkoj mudrosti i vještini? Ja mislim da vi, zbog svoje naivnosti i pohlepe, to ne shvaćate!

- Pitate li se ovih dana kako će te hodati Bosnom i Sarajevom nakon što vam bude jasno da je Christian Schmidt došao u Bosnu da preuzme ključeve grada Sarajeva od Seida Bajramovića kao što su španjolski kralj Ferdinand i španjolska kraljica Izabella preuzeli ključeve od grada Kordobe? Ja mislim da vi niste svjesni toga. Dakako, bit će nam svima kasno kad vi to shvatite i kad budete plakali kao žene za onim što ste morali braniti kao muškarci!

- Uz sve opravdane i neopravdane primjedbe na dosadašnju dominantnu vlast SDA-a, vjerujete li, zaista, da će vaša rasklimana koalicijska vlast na nivou bosanske države i entiteta „Federacije“ spasiti Bosnu od Dodikovog iredentizma i Čovićevog aparthejda bez strateški osmišljenog ujedinjenog bosanskog fronta protive antibosanske politike iz Beograda i Zagreba? Ja mislim da neće!

- Vidite li vi da ste podobni za takozvanu međunarodnu zajednicu samo zato što se ne protivite već viđenoj politici međunarodne zajednice koja je gledala 1425 dana okupaciju Sarajeva i koja je dopustila da se u proklamovanoj „zaštićenoj zoni“ Srebrenica od strane Vijeća sigurnosti UN-a dogodi genocid nad Bošnjacima – muslimanima? Ja mislim da vi to ne vidite!

- Jeste li svjesni da vi svojim podaničkim ustupcima Čovićevom HDZ-u i Dodikovom SNSD-u rizikujete da naša zemlja definitivno izgubi svoj građanski identitet a naš narod da izgubi svoje legitimno mjesto pod bosanskim suncem? Ja mislim da vi niste svjesni toga!

Allahu Svemogući, osnaži nas u ovom mubarek mjesecu Ramazana voljom i snagom da budemo i ostanemo na Pravom putu Tvog hidajeta i Tvog rizaluka! Amin!

Allahu Sveznajući, pouči nas da znademo razlikovati istinu od laži i pravu riječ od riječi podvale! Amin!

Allahu Milostivi, omili nam riječ tawḥīda na puto do spasa na Ahiretu i tawḥīd riječi na putu do uspjeha na Dunjaluku! Amin!

VRHOstali prilozi:
» MOSTARSKI „PALESTINCI“ ĆUTE LI ĆUTE!
Mr. Milan Jovičić | 02. June 2023 21:06
» DARKO TANASKOVIĆ - OD SAMOZVANOG ISLAMOLOGA DO FALSIFIKATORA POVIJESNOG PRAVA BOSNE I BOŠNJAKA/BOSANACA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. June 2023 16:32
» RAST LJEVICE (9)
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 01. June 2023 16:21
» KRAJ DESPOTA IZ MOSKVE
Božidar Proročić | 31. May 2023 17:01
» ZAŠTO JE VAŽNA POBJEDA RECEPA TAYYIBA ERODOĞANA ZA BIH
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 29. May 2023 12:04
» NACIZAM NA DJELU - NAŠA BOSANSKO-HERCEGOVAČKA STVARNOST
Mr. Milan Jovičić | 29. May 2023 12:02
» U HISTORIJI SU ZAPISANI KAO ZLOČINCI, UZP...
Elmedina Muftić | 28. May 2023 12:18
» POLITIČARI TREBAJU SAVJETOVANJE I KONTAKT SA NARODOM!
Mehmed Meša Delić | 27. May 2023 20:04
» MUSLIMAN IMA KNJIGU, U NJOJ SVE PIŠE
Sead Zubanović | 22. May 2023 19:37
» KAKO JE NASTAO KONCEPT O HALAL-HRANI KOD NAS?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. May 2023 14:10
» NAČELA BOŠNJAČKOG JEDINSTVA
Mehmed Meša Delić | 18. May 2023 15:51
» OVAKO SMO NEKADA GOVORILI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. May 2023 15:20
» MOSTARSKI VANDALI I VANDALIZAM
Zijad Bećirević | 15. May 2023 14:58
» UKRAJINA U VRTOLGU RATA I BORBI PROTIV RUSKOG AGRESORA
Božidar Proročić | 15. May 2023 02:35
» ISTINITA PRIČA IZ „ALUMINIJSKE FOLIJE“ ZA RASPAKOVANJE
Mr. Milan Jovičić | 13. May 2023 14:58
» SANJINA REHABILITACIJA ZLOČINACA
Elmedina Muftić | 11. May 2023 14:38
» POLITIČARI, BUDITE KARAKTERNI!
Mehmed Meša Delić | 10. May 2023 18:34
Ostali prilozi istog autora:
» ZA IVU KOMŠIĆA
30. May 2023 14:09
» OVAKO SMO NEKADA GOVORILI
18. May 2023 15:20
» SRBIJA U KAOSU SVOG APSURDA
06. May 2023 12:38
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif