Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


DŽAFEROVIĆ SE SASTAO SA NIZOZEMSKIM KRALJEM WILLEM-ALEXANDEROM
Procitaj komentar

Autor: B.net
Objavljeno: 25. April 2022. 16:04:36
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se na početku svoje zvanične posjete Kraljevini Nizozemskoj sastao danas sa kraljem Willem-Alexanderom.

Tokom dužeg i srdačnog razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Džaferovića sa kraljem Willem-Alexanderom još jednom je naglašeno snažno prijateljstvo naše dvije države, posebno u svjetlu obilježavanja 30. godišnjice od uspostave diplomatskih odnosa.

Predsjedavajući Džaferović upoznao je kralja sa aktuelnom situacijom, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regiji Zapadnog Balkana, te podvukao značaj daljeg intenziviranja saradnje Bosne i Hercegovine i Nizozemske u svim domenima.

Također, predsjedavajući Džaferović zahvalio se na principijelnoj podršci Kraljevine Nizozemske evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, te njenoj izgradnji kao funkcionalne i efikasne države. Tokom sastanka naglašena je značajna uloga u odnosima dvije države koju ima brojna bosanskohercegovačka dijaspora u Nizozemskoj.

Predsjedavajući Džaferović čestitao je kralju Willem-Alexanderu predstojeći nacionalni dan Nizozemske, 27. april - Kraljev dan.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se sastao s gradonačelnikom Haaga Janom van Zanenom


Tokom zvanične posjete Kraljevini Nizozemskoj, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas se susreo sa Janom van Zanenom, gradonačelnikom Haaga.

Tokom razgovora, predsjedavajući Džaferović istakao je da mu je zadovoljstvo biti u Haagu, svjetskoj prijestolnici međunarodnog prava, te dodao da Haag i Sarajevo spadaju u one gradove čije samo ime nosi sa sobom veliku simboliku.

Gradonačelnik Haaga upoznao je predsjedavajućeg Džaferovića sa saradnjom grada Haaga sa Sarajevom, posebno u domenu mladih.

Predsjedavajući Džaferović zahvalio je gradskim institucijama na odluci o izgradnji memorijala u Haagu, posvećenog žrtvama genocida u Srebrenici.

Na kraju sastanka, predstavnici učenika Maris koledža iz Haaga uručili su predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine simbolično pismo za svoje vršnjake u Sarajevu.

VRHOstali prilozi:
» TURSKI PREDSJEDNIK ERDOGAN PREDSTAVIO NOVI KABINET
Anadolu Agency (AA) | 04. June 2023 11:46
» I U VOGOŠĆI OBILJEŽEN DAN BIJELIH TRAKA
Eset Muračević | 31. May 2023 20:03
Ostali prilozi istog autora:
» SPOT KASIDE ARNAUDIJA
08. May 2023 15:53
EdinaImamovicbanner.jpg
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif