Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


DOSTA NAM JE LAŽI I OBMANA, STRPITE SE DO OKTOBRA!
Procitaj komentar
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 06. April 2022. 18:04:43
Poštovani i dragi moji Bošnjaci, sa velikom mukom i tegobom ovo vam pišem, sa željom da vas ponešto i priupitam.
Prije svega, čitajući „Dnevni avaz“ sa sljedećim naslovom i sadržajem teksta, pitam vas iskreno da li je istinski „drug Šćepa“ vaš glasogovornik?

Krajnje je licemjerno i ogavno, ovako pisati o Željku Komšiću, a redovno posjećivati i slaviti rođendane sa našim dušmanima i nacionalistima, rušiteljima našega državničkog sistema, sa orguljašem i guslarom!


Drugo je pitanje, da li se on kao takav, ovakav glasogovornik, zaista u vaše ime, može pozivati i na ugledne ličnosti kod Bošnjaka, kao što su:


Treće je pitanje, da li ovi naši Bošnjaci znaju ili to namjerno neće da znaju, da Željku Komšića ni u kome slučaju nisu birali Bošnjaci, već su ga birali građani ove nam jedne i jedine građanske domovine Bosne i Hercegovine?

Četvrto pitanje je, da li je istinska želja i nastojanja naših Bošnjaka za nekom „fildžan“ državom, u interesu i Herceg Bosne i Republike srpske, ili ste za građansku opciju?

Poštovani moji Bošnjaci, nije moguće vulgarna praksa i nakaradna ideološka matrica, sa kakiću ili piškiću, poput orguljaša i guslara, Čovića i Dodika srpsko-hrvatskih veliko nacionalista, koji sa cinizmom i mržnjom, svojim animozitetom prema Željku Komšiću, lažu i ubjeđuju i domaće i atrane aktere o njihovoj nacionalističkoj ideologiji i potrebi.

Nije dovoljno niti nužno, da nam „drug Šćepa“ samo dolazi na rođendane u Mostar kod svoga mentora, jarana i istomišljenika, veliko hrvatskog nacionalistu HDZ-a i njihove ustaške ideologije, orguljaša Dragana Čovića, pa da ga uzme u zaštitu i podrži njegovu lažnu Gebelsovu doktrinu o ugroženosti ovoga hrvatskoga roda u našoj domovini Bosni i Hercegovini!

Kao rođeni Sarajlija, Bosanac ili bosanski Srbin, visoki intelektualac, privrednik, profesor i iskreni patriota ove mi jedine domovine,sa svojim društveno- političkim angažovanjem od Saveznog parlamentarca iz Juge, do postdejtonskog Gradskog vijećnika grada Mostara i predsjednika Gradskog vijeća, kao dugogodišnji stanovnik ovoga grada, bio sam istinska žrtva ideološke, ustaške politike HDZ-a i njenih čimbenika, sa njihovim „doglavnikom“ i čelnikom Draganom Čovićem.

Upravo, zahvaljujući i njihovom djelovanju, lansiranju laži, diskriminacijom i majorizacijom u ovome gradu, kao i u ostalim djelovima Hercegovine, Dragan Čović sa svojim HDZ-om i HNS-om i istomišljenicima, postali su grobari svojih hercegovačkih Hrvata.


Bilo bi nužno i možda i dovoljno za neposrednu spoznaju njihovih htijenja i nakana, kada bi se cjelokupna ova vrhuška, uglednih Bošnjaka iz moga rodnoga Sarajeva, za dio vremena nastanila u Mostaru, u njihovom dijelu grada, te spoznala svu mučninu i tegobe ovoga zajedničkog suživota.
Možda bi, mojim Bošnjacima, tek tada bila sasvim jasna i dobrobit za građane i ovu nam domovinu, što je Željko Komšić izabran na ovu funkciju u Predsjedništvu.

Ovo namjerno u više navrata pišem i objašnjavam, mojim Sarajlijama i Bosancima, radi istinskih i pravih informacija, kao građanin koji ne pripada niti jednoj stranci, nikako kao simpatizer ili zaljubljenik u Željka Komšića, već isključivo kao izvrstan poznavalac naših sveukupnih prilika i značaja i uloge Željka Komšića u ovim našim turbulentnim uslovima.

Pored činjenice i priča, koje su naši susjedi ispričali, za sva vremena svojim komšijama u ovome gradu i šire, te kobne 1993. godine 09. maja, mišljena sam da će se konačno osvjestiti i opametiti, te odbiti sva odlikovanja i priznanja koja dijeli HDZ i njegovi čimbenici, po ideološkoj matrici svoga oca nacije,umrlog Franje Tuđmana.


Niti u kojem slučaju, ne smiju se podržavati ili usmjeravati voda na mlin „ rušilačkih blizanaca“ orguljaša i guslara, Dragana Čovića i Milorada Dodika, kada je u pitanju uloga, lika i djela našeg Željka Komšića, ako je nužno sve do opstojnosti ovakvih dušmana i glodara, naše zajedničke domovine.

Ne smijemo, poštovani i dragi moji Bošnjaci i Bosanci, moje Sarajlije da zaboravimo njihovu „rušilačku“ ulogu kroz ideologiju njihovog istovjetnog razmišljanja ili djelovanja.

Građani ove nam naše ponosne i prkosne domovine Bosne i Hercegovine dobro znaju i pamte, siguran sam da do narednog oktobra ove godine mnogo toga neće zaboraviti, te će svoje zlatne glasove podariti iskrenim domoljupcima i patriotima.

VRHOstali prilozi:
» EVROPSKA UNIJA KOD OČIJU SLIJEPA
Zijad Bećirević | 05. July 2022 21:05
» TUŽNO SRPSKO PITANJE IZDAJE U MOSTARU!
Mr. Milan Jovičić | 05. July 2022 03:00
» MOJA AMERIKA
Fatmir S. Bači | 04. July 2022 20:30
» GOLGOTA PRIJEDORSKIH JEVREJA I BOŠNJAKA
Samir Hadzalić | 02. July 2022 18:42
» UKRAJINA PODNOSI HEROJSKU ŽRTVU NA OLTARU EVROPE
Božidar Proročić | 02. July 2022 16:21
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2022 15:46
» UKRAJINA I PUTINOVE MRAČNE TERITORIJALNE AMBICIJE
Božidar Proročić | 29. June 2022 13:03
» DENIS BEĆIROVIĆ RADI DODIKA I FOTELJE ŽRTVOVAVO BOŠNJAKE I DRŽAVU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 28. June 2022 17:53
» NI MALO SE NE ŠALIM!
Hazbija Kalač | 28. June 2022 13:45
» BUDIMO SPREMNI ZA OKTOBAR, JER NAM JE TO JEDINI SPAS!
Mr. Milan Jovičić | 27. June 2022 02:22
» OD ZABRANJENE NACIJE DO CIVILNOG ILI GRAĐANSKOG NACIONALIZMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. June 2022 22:33
» ČEKA LI BIH KANDIDATSKI STATUS?
Dr. Adamir Jerković | 23. June 2022 19:27
» SLUČAJ KARAĐUZOVIĆ
Šemso Agović | 23. June 2022 19:15
» MILOMIRKA MILA MELANK IZ „NJIHOVE STRANKE“ IMA PRAVO: „EZAN ČISTI NEČISTU LJUDSKU DUŠU“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. June 2022 14:38
» ISTRAŽIVAČKI FAŠIZAM MILOMIRKE MILE MELANK
Elmedina Muftić | 22. June 2022 14:12
» JEDNA LASTA NE ČINI PROLJEĆE!
Mr. Milan Jovičić | 21. June 2022 17:25
Ostali prilozi istog autora:
» SUDBINU PREUZMIMO U SVOJE RUKE!
15. April 2022 16:06
» SARAJEVO BEZ VRATNIKA ŠTA JE?
03. April 2022 14:51
» IZLUDJELI „SRPSKI SVET“!
28. March 2022 18:21
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif